reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie 9tc

marta021993

Fanka BB :)
Witam potrzebuje porady i wsparcia. Jestem w 9tc. W niedziele mialam silne zatwardzenie i probowalam soe zalatwic i parlam bardzo mocno. Po ok. 10 minutach zauważyłam, ze zaczelam krwawić z pochwy, ale trwalo to kilka minut. Nastepnego dnia bylam u ginekologa. Powiedzialam mu p calej sytuacji i stwierdził, ze krwawienie pojawilo sie prawdopodobnie od tego parcia. Zrobil usg i powiedzial, ze wszystko jest okej i przepisal luteine dopochwowa. Po wieczornej aplikacji (dolaczonym aplikatorem) poczulam w pochwie lekki opor i rano zauważyłam, ze znowu lekko krawilam. Po kolejnej wieczornej aplikacji zaczelam silnie krwawić i po kilku godzinach pojechalam na izbe przyjęć, gdzie lekarz dyzurujacy powoedzial, ze z dzidza wszystko okej i przepisal duphaston 3x2 a luteine kazal odstawic. W szpitalu bylam wczoraj, a dzisiaj jeszcze troszkę krwawie. Wizyte u swojego gina mam dopiero 18 czerwca. Wydaje mi się, ze moze naruszylam tym aplilatorem ranke, która zrobila mi się po tym parciu i dlatego to krwawienie. Miala ktoras podobna sytuację? Dziękuje za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane moje, jestem już po wizycie. Z malenstwem wszystko dobrze. Rosnie jak na drożdżach. Okazalo się po badaniu, że zrobiła mi się nadzerka i stad to krwawienie po aplikacji luteiny. Więc luteina idzie w odstawke i mam brać tylko duphaston. I mala niespodzianka dla mojego partnera: po usg lekarz stwierdzil, ze prawdopodobnie będzie chlopak
No to teraz wszystko jasne :) Ale z tym chłopakiem to bym na razie uważała. W 10-11 tc jeszcze dokładnie nie widać jaka płeć. W tym tygodniu narządy wyglądają tak samo u chłopców jak i u dziewczynek. Więc to takie 50/50.

reklama
No to teraz wszystko jasne :) Ale z tym chłopakiem to bym na razie uważała. W 10-11 tc jeszcze dokładnie nie widać jaka płeć. W tym tygodniu narządy wyglądają tak samo u chłopców jak i u dziewczynek. Więc to takie 50/50.
Zdaję sobie sprawe, ze to jeszcze nic pewnego :) zastanawiam sie tylko teraz jal to jest z tym usg. W szpitalu na zdjeciu usg pisalo, ze jest to 8t4d a teraz zauwazylam na dzisiejszym usg, ze jest 9t5d i dzidzia urosla 10mm...mialyscie taka sytuację moze? Wiem, że jakby bylo cos nie tak to lekarz by powiedzial, ale ciekawi mnie to po prostu :)

Ja zauważyłam rozbieżność w pomiarze mojego gina ,a prenatalnych u niego zawsze dziecko większe i niż na prenatalnych ,wszystko zależy od sprzętu ,więc nie ma co się tym za bardzo sugerować ,płcią też bo to za wcześnie ,a kiedy masz 1 prenatalne ?

Ja zauważyłam rozbieżność w pomiarze mojego gina ,a prenatalnych u niego zawsze dziecko większe i niż na prenatalnych ,wszystko zależy od sprzętu ,więc nie ma co się tym za bardzo sugerować ,płcią też bo to za wcześnie ,a kiedy masz 1 prenatalne ?
Na prenatalne mam sie zapisac u mojego gina na przyszlej wizyce. Mowil, ze zrobimy je w 14tc wiec bedzie to gdzies kolo 15 lipca.

Chodzi o usg prenetralne? Ja bylam na takim usg jak ciaza miala 14,3 dni i bylo juz za pozno by zbadac pod katem genetycznym. Nie wiem czy nie powinno sie ich robic do konca 13 tyg i wziasc tez pod uwage ze ciaza wedlug usg moze byc np tydzien starsza niz wedlug obliczen na podstawie miesiaczki, tak jest u mnie.

Chodzi o usg prenetralne? Ja bylam na takim usg jak ciaza miala 14,3 dni i bylo juz za pozno by zbadac pod katem genetycznym. Nie wiem czy nie powinno sie ich robic do konca 13 tyg i wziasc tez pod uwage ze ciaza wedlug usg moze byc np tydzien starsza niz wedlug obliczen na podstawie miesiaczki, tak jest u mnie.
No to juz zglupialam. Lekarz mi mowil, ze w 14tc najlepiej zrobic.

reklama
Do góry