U nas od piątku nowe słowo "Ania" - tak ma na imię moja siostra, jest bardzo dumna - chociaż wie, że to kwestia przypadku ;-). Co raz częściej mam wrażenie, że Martynka rozumie kto jest mama a kto tata. A jeśli chodzi o poruszanie, to coraz bardziej zaawansowane i świadome próby stania bez trzymanki - w sumie mamy już jakieś 12 sekund . A i bardzo lubi nową zabawkę od babci - piramidka z kubeczków z ikei - siedzi i wkłada i wyciąga kubeczki, a najbardziej hałasuję uderzając nimi w co popadnie
reklama
sikoreczka79
Fanka BB :)
Madzia dzisiaj pierwszy raz wstała samodzielnie z podłogi!! Złapała się mojej nogi i bez pomocy podciągnęła się i stanęła na nogach, a jak się ucieszyła, że jej wyszło... No to trraz muszę ją pilnowac ze zdwojoną siłą bo jak już spróbowała to nie odpuści!
gratulacje dla maluchow:-)
fajnie jak nabieraja nowych umiejetnosci ale teraz to dopiero trzeba pilnowaczeby sobie krzywdy nie zrobily kto wie moze jeszcze zatesknimy do czasow kiedy tylko spokojnie lezaly;-)
seba to mistrz pakowania sie w klopoty podnosi sie opierajac o wszysko a nie zawsze stoi pewnie i juz nie raz zaliczyl glebe jeszcze nie zawsze upada na tylek juz nie raz malo zawalu przez niego dostawalam jak lapalam go w powietrzu
a juz napewno nie ma mowy o spokojnym lezeniu chyba ze spi ubieranie zmiana pieluchy to dla mnie proba sil i cierpliwosci chwile w miejscu nie ulezy
fajnie jak nabieraja nowych umiejetnosci ale teraz to dopiero trzeba pilnowaczeby sobie krzywdy nie zrobily kto wie moze jeszcze zatesknimy do czasow kiedy tylko spokojnie lezaly;-)
seba to mistrz pakowania sie w klopoty podnosi sie opierajac o wszysko a nie zawsze stoi pewnie i juz nie raz zaliczyl glebe jeszcze nie zawsze upada na tylek juz nie raz malo zawalu przez niego dostawalam jak lapalam go w powietrzu
a juz napewno nie ma mowy o spokojnym lezeniu chyba ze spi ubieranie zmiana pieluchy to dla mnie proba sil i cierpliwosci chwile w miejscu nie ulezy
nineczka
Fanka BB :)
Oj zmiana pieluchy to koszmar. Mała wyje jak szalona nie wiadomo czemu U nas z nowości - kilka razy udało się Hani pełzać do przodu, próbuje też wstawać łapiąc sie za co popadnie ale na razie kończy na kolankach. Umie też wyłączać komputer
Wszystkim gratulacje!
Wszystkim gratulacje!
reklama
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków
U nas wesołliwka, jak mówi się do niej 'daj mi zabawkę' (którą np. trzyma w łapce), wyciąga rękę z zabawką, ale jak chce się od niej tą zabawkę wziąć to zabiera z powrotem i zaczyna się śmiać.Rozgadała się na maksa, ciągle jest 'tata toto tutu ma pa gie gu' i to właśnie tak w jednym ciągu.Nie wiem co to oznacza .
Poza tym jak czasem zostawimy drzwi na taras otwarte to ucieka nam z domu .
akuku jest u nas od jakiegoś czasu, ale opisać się tego nie da, trzeba by to było zobaczyć.Może kiedyś uda mi się nagrać.
U nas wesołliwka, jak mówi się do niej 'daj mi zabawkę' (którą np. trzyma w łapce), wyciąga rękę z zabawką, ale jak chce się od niej tą zabawkę wziąć to zabiera z powrotem i zaczyna się śmiać.Rozgadała się na maksa, ciągle jest 'tata toto tutu ma pa gie gu' i to właśnie tak w jednym ciągu.Nie wiem co to oznacza .
Poza tym jak czasem zostawimy drzwi na taras otwarte to ucieka nam z domu .
akuku jest u nas od jakiegoś czasu, ale opisać się tego nie da, trzeba by to było zobaczyć.Może kiedyś uda mi się nagrać.
Podziel się: