Dzis przyszlo moje zamowienie - naleze do osob, ktore robia w 99% zakupy online
Z Palmersem znamy sie od 2015 r. mialam wiekszosc produktow z serii Cocoa Butter oraz inne: w tym balsam brazujacy, krem do biustu itd.
Zapach tej serii specyficzny - maslo kakaowe - zatem albo ktos polubi albo nie
Jeszcze do niedawana uzywalam ujedrniajacego balsamu z koenzymem q10, ale ten sie teraz nie nadaje, stad seria przeznaczona dla kobiet w ciazy
Pierwszy raz mam za to Tummy Butter - zobaczymy czy mi przypadnie do gustu.
Ogolnie kosmetyki marki Palmers oceniam dobrze, choc musze przyznac, ze nie borykalam sie dotychczas z wiekszymi problemami, wiec wiekszosc drogeryjnych produktow mi odpowiada. Swoja droga do ok 25 r.ż. nie uzywalam czegokolwiek do ciala jesli chodzi o balsamy i oleje
W zwiazku z tym, iz z 5/6 lat temu zrobily mi sie dwa rozstepy po wewnetrznej stronie lewego uda - przyczyna nieznana, choc podejrzewam hormony (waga przez 10 lat +/- 2/3 kg) to zaczelam uzywac roznych specyfikow, poczawszy od: Bio-oil, Lierac phytolastil serum, Evolet krem itp. itd. na czystych olejkach i kolagenie konczac. Polowy specyfikow juz nawet nie pamietam, ale wiem jedno: 'starych' rozstepow nie usunie zaden specyfik - obojetnie czy ten bedzie kosztowal 10 zl czy 300 zl. Jedynie wizyta u wykwalifikowanej kosmetyczki, a jeszcze lepiej u lekarza dermatologa moze pomoc pozbyc sie niechcianych blizn (laser).
Kosmetykow Palmers uzywam dlatego, bo skora po nich jest mila w dotyku, dobrze nawilzona, a formula zapobiega powstawaniu nowych rozstepow.
Przedwczoraj zauwazylam u siebie cellulit na udach - wczesniej nie mialam. Przeczytalam, ze w ciazy (dokladnie przez estrogeny) pojawia sie on u 60-80% kobiet, u ktorych wczesniej nie wystepowal; natomiast u kobiet ktore go maja moze stac sie bardziej widoczny. Choc waga u mnie to dopiero 0,4 kg na plusie (przyrost w 13 tyg.) to juz widac pierwsze efekty ciazy
Nowoscia dla mnie jest marka Tołpa. W zwiazku z nieszczesnym cellulitem postanowilam kupic: Wygladzajacy balsam antycelulitowy oraz krem ujedrniajacy brzuch, uda, posladki. Jest to seria przeznaczona dla kobiet w ciazy, a kosmetyki mozna zaczac stosować od 4 miesiaca ciazy. Poki co to moge napisac, ze zapach mi odpowiada i konsystencja jest OK.
Dodatkowo kupilam olejek przeciw rozstepom firmy Mama's - jest to 100 ml, wiec zamierzam uzywac go tylko na uda oraz brac w podroz ze wzgledu na maly rozmiar