reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosmetyki/pielęgnacja lutowych Mam

anaa26

Zaciekawiona BB
Kochane,
poród w lutym. Pora pomyśleć również o sobie
Zaczełyście już szczególnie pielęgnować swoje ciążowe ciało?
Korzystacie już z kosmetyków dla przyszłych Mam?
A może z niektórych zabiegów lub kosmetyków zrezygnowałyście dla dobra Malucha?

reklama
Jeśli chodzi o mnie... w mojej pielęgnacji nic się nie zmieniło. Chociaż czuję, że to już pora
Wierzę w geny... Chciałabym, żeby i mi się udało przejść przez ciąże w świetnej formie jak mojej mamie i babciom. Ale naturze można pomóc
Smaruję się nawilżającymi balsamami 2 razy dziennie.
A teraz planuje zakupić kosmetyki dla Mam. Moje typy:
1. Kremy/balsamy dla kobiet w ciąży firmy Mustela
2. Kremy/balsamy przeciw rozstępom/nawilżające/ujędrniające Pharmaceris M
3. Olejki/kremy/masła dla ciężarnych firmy Nacomi
4. Olejek na rozstępy Bio Oil
5. Zestaw kosmetyków Oillan Mama

Moje typy? Jeszcze nie wiem. Czytam opinie. Zastanawiam się. Myślę o serii Oillan Mama i olejku Bio Oil na rozstępy, które się pojawią. Dodatkowo regularnie od roku używam olejku ZiajaMed do AZS - pod prysznicem się smaruje i spłukuję. Polecam, świetnie nawilża. Niedrogi, przyjemnie pachnie, wygodny w użyciu-można dolewać też do kąpieli.

A Wy używacie już? Może podzielicie się opiniami albo również obserwujecie jakieś kosmetyki?

Ja w zasadzie niczego nie używam obecnie, oprócz kosmetyków kolorowych do twarzy. Jakoś myślę, że im mniej chemii w pierwszym trymestrze tym lepiej;) nawet obecnie nie farbuje włosów (ale siedzę teraz w domu, kiepsko się czuje j nie mam potrzeby dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych;).
Od drugiego trymestru zamierzam codziennie używać czegos na rozstępy na brzuch (jeszcze nie wiem całego), pewnie tez wrócę do fryzjera i hybryd;)

Pewnie to zawsze Twoja decyzja
Część kosmetyków dla mam w ciąży jest jak najbardziej bezpieczna już od 8 tygodnia ciąży.
Ja chcę zadbać już teraz, przede wszystkim nawilżać, bo wiem jakie to ważne.
Jeśli chodzi o paznokcie-mam żel u rąk i stóp na własnej płytce paznokcia. Bezpieczny
U fryzjera byłam na farbowaniu na początku ciąży, miałam już wtedy nadzieję, że w niej jestem. Narazie nie planuje farbować Robię to tylko 2 razy w roku.

Ja używam tego - ma piękny zapach, zamierzam też coś kupić do ujędrniania piersi.
Co do reszty kosmetyków to ja się ostatnio przestałam mocno malować bo zainteresowała się azjatycka pielęgnacja cery i teraz zamiast podkladu używam już tylko kremu cc.
Screenshot_20180713-210610.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180713-210610.jpg
    Screenshot_20180713-210610.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 6 962
U mnie świetnie sprawdza się balsam cetaphil dermoprotektor, próbowałyście? Mega dobrze nawilża, a ja tego bardzo potrzebuje bo mam suchą skórę. Jest wydajny, nie śmierdzi i nie klei się.

Hej ,.No ja w zasadzie używam wszystkich kosmetyków jak przed ciążą. Zawsze tak robiłam.Włosy też farbuję, hybryde robię. A co do rozstępów, nic nie używam, w poprzednich ciążach też nie, taki plus ,że nie mam skłonności do rozstępów. Jak mi się przypomniała sporadycznie to jedynie zwykłą oliwkę dla dzieci Bambino,:D

20180731_102251.jpg

Dzis przyszlo moje zamowienie - naleze do osob, ktore robia w 99% zakupy online ;)

Z Palmersem znamy sie od 2015 r. mialam wiekszosc produktow z serii Cocoa Butter oraz inne: w tym balsam brazujacy, krem do biustu itd.
Zapach tej serii specyficzny - maslo kakaowe - zatem albo ktos polubi albo nie :)
Jeszcze do niedawana uzywalam ujedrniajacego balsamu z koenzymem q10, ale ten sie teraz nie nadaje, stad seria przeznaczona dla kobiet w ciazy :) Pierwszy raz mam za to Tummy Butter - zobaczymy czy mi przypadnie do gustu.
Ogolnie kosmetyki marki Palmers oceniam dobrze, choc musze przyznac, ze nie borykalam sie dotychczas z wiekszymi problemami, wiec wiekszosc drogeryjnych produktow mi odpowiada. Swoja droga do ok 25 r.ż. nie uzywalam czegokolwiek do ciala jesli chodzi o balsamy i oleje :)

W zwiazku z tym, iz z 5/6 lat temu zrobily mi sie dwa rozstepy po wewnetrznej stronie lewego uda - przyczyna nieznana, choc podejrzewam hormony (waga przez 10 lat +/- 2/3 kg) to zaczelam uzywac roznych specyfikow, poczawszy od: Bio-oil, Lierac phytolastil serum, Evolet krem itp. itd. na czystych olejkach i kolagenie konczac. Polowy specyfikow juz nawet nie pamietam, ale wiem jedno: 'starych' rozstepow nie usunie zaden specyfik - obojetnie czy ten bedzie kosztowal 10 zl czy 300 zl. Jedynie wizyta u wykwalifikowanej kosmetyczki, a jeszcze lepiej u lekarza dermatologa moze pomoc pozbyc sie niechcianych blizn (laser).

Kosmetykow Palmers uzywam dlatego, bo skora po nich jest mila w dotyku, dobrze nawilzona, a formula zapobiega powstawaniu nowych rozstepow.

Przedwczoraj zauwazylam u siebie cellulit na udach - wczesniej nie mialam. Przeczytalam, ze w ciazy (dokladnie przez estrogeny) pojawia sie on u 60-80% kobiet, u ktorych wczesniej nie wystepowal; natomiast u kobiet ktore go maja moze stac sie bardziej widoczny. Choc waga u mnie to dopiero 0,4 kg na plusie (przyrost w 13 tyg.) to juz widac pierwsze efekty ciazy ;)

Nowoscia dla mnie jest marka Tołpa. W zwiazku z nieszczesnym cellulitem postanowilam kupic: Wygladzajacy balsam antycelulitowy oraz krem ujedrniajacy brzuch, uda, posladki. Jest to seria przeznaczona dla kobiet w ciazy, a kosmetyki mozna zaczac stosować od 4 miesiaca ciazy. Poki co to moge napisac, ze zapach mi odpowiada i konsystencja jest OK.

Dodatkowo kupilam olejek przeciw rozstepom firmy Mama's - jest to 100 ml, wiec zamierzam uzywac go tylko na uda oraz brac w podroz ze wzgledu na maly rozmiar :)
20180731_102702.jpg

Załączniki

• 20180731_102251.jpg
    20180731_102251.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 7 001
  • 20180731_102702.jpg
    20180731_102702.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 6 646
Ostatnia edycja:
@Megi86 - daj potem znać jak ta tolpa bo jestem ciekawa. Ja na razie pokochałam palmers i teraz promocja jest na niego w Rossmannie i np kupiłam ten do ujędrniania biustu jakiś 23 czy 26zl a normalnie grubo ponad 30zl.

reklama
@Megi86 - daj potem znać jak ta tolpa bo jestem ciekawa. Ja na razie pokochałam palmers i teraz promocja jest na niego w Rossmannie i np kupiłam ten do ujędrniania biustu jakiś 23 czy 26zl a normalnie grubo ponad 30zl.
cześć, ja stosuję tolpa, ten w kubeczku. Jak dla mnie okropny zapach, nawet jak bluzką ruszę to czuję. Wcześniej używałam palmers, już na etapie starań o dziecko, bo wyczytałam gdzieś, że warto skórę zawczasu zacząć przygotowywać (moja mama ma bardzo dużo rozstepow po ciąży) i był fajny, Ale pewnego dnia mnie uczulil.
Nie wiem co teraz kupić. Na noc bio oil, Ale na dzień wolałabym coś szybciej wchlaniajacego się.

Do góry