reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosmetyki - jakie dla niemowlaka?

Hej Niusia juz rozumiem.:-) ja sama ciagle nie wiem jakie kosmetyki wybiore. Na kiedy masz termin? Ja na lipca , wiec moze jesli masz wczesniej , to sprawdzisz kosmetyki Nivea i okaze sie e sa dobre.
Zobaczymy jak to bedzie.pozdrawiam

reklama
Fajne , ze lipcoweczka z ciebie , jak tam brzusio?
Bo u mnie zaczyna sie krecic:-) , ale jeszcze nie kopie.
Moze sklonie sie do do Nivea , zobaczymy.
Kupujecie juz jakies ciuszki, akcesoria i wogole?
My mamy wozek, i jedna pare spioszkow.Jak sie dowiemy co bedzie , to moze wtedy bedziemy szlec.papa.

Brzusio nie jest jeszcze za duzy, ale dzidzia jest aktywna i juz delikatnie kopie;) Co do zakupow to jeszcze nic nie kupilam, poki co rozgladam sie tylko.

niunka19-82 pisze:
hej dziewczyny:-) dzieki za wypowiedzi , ale jak mozna nie znac firmy
,,Jonsons baby,, wiem ze zle napisalam , bo przez ,, g,, , ale sorki

Niunka firmę Johnson znam doskonale, zresztą pisałam o niej w moim poście, stwierdziłam, że Gonson to zbyt wiele jak na pomyłkę...wybacz...

hej zebrra, jest wporzadku,:-)
Jak dobrze znasz ta firme i czy masz ja przetastowna?
Uwywalas dla twojego malenstwa?
Wiem ze kazdy dzidzius jest inny i jego delikatna cera moze czasem nie tolerowac jakis kosmetykow, ale przeciez Jonsons jest na rynku juz wiele lat i chyba jest sprawdzony, co ?

Fajne , ze lipcoweczka z ciebie , jak tam brzusio?
Bo u mnie zaczyna sie krecic:-) , ale jeszcze nie kopie.
Moze sklonie sie do do Nivea , zobaczymy.
Kupujecie juz jakies ciuszki, akcesoria i wogole?
My mamy wozek, i jedna pare spioszkow.Jak sie dowiemy co bedzie , to moze wtedy bedziemy szlec.papa.

Dziewczyny piszące w "Lipiec 2007" z reguły spodziewają się dziecka w lipcu - to nasze małe podforum:-)

Jeśli chodzi o codzienne pogaduszki to zapraszamy na: https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2007-f127/lipcowe-mamy-2007-a-7028/

Wszystko o zakupach dla naszych maleństw mamy w osobnym wątku: https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2007-f127/maluszkowe-zakupy-8236/

reklama
A ja polecam firmę Johnsons baby używamy jej od urodzenia i jest ok - moje dziecko nigdy nie miało żadnych uczuleń. Nivea też jest fajna chociaż niewiele mogę powiedzieć bo używałam tylko płynu do kąpieli z oliwką, chusteczki (jednej :-D próbka taka), i aktualnie kremu pielęgnacyjnego.
Jeżeli chodzi o chusteczki to polecam Pampersa i Bambino (nawet lepsze od Pampersa, bardziej mięsiste i nasączone), tak jak Zebrra odradzam Dzidziusia.
Pieluchy używam tylko Pampers, i polecam. A do pływania Huggies ;-) , bo tylko takie spotkałam na polskim rynku :-) .
Krem do pupki Sudocrem i Tormentiol a na straszne odparzenia podobno najlepsza mączka ziemniaczana - tak mi radziły położne w szpitalu, nie testowałam bo moje dziecko nigdy nie miało tak dużych odparzeń.
I jeszcze krem z filtrem Klorane (ja miałam latem SPF 30 - chronił skutecznie, chociaż trochę ciężko się rozsmarowuje).
I jeszcze do pielęgnacji pępuszka najlepsza chyba genicjana( nie wiem czy dobrze pisze - to takie fioletowe), ja miałam gaziki Leko może i wygodne są ale chyba bardziej do przetarcia miejsca jak już odpadnie (pępuszek) a jak jeszcze jest to polecam "fioletowe" :-D .

Do góry