reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosmetyki - jakie dla niemowlaka?

Hej Niusia juz rozumiem.:-) ja sama ciagle nie wiem jakie kosmetyki wybiore. Na kiedy masz termin? Ja na lipca , wiec moze jesli masz wczesniej , to sprawdzisz kosmetyki Nivea i okaze sie e sa dobre.
Zobaczymy jak to bedzie.pozdrawiam

reklama
Fajne , ze lipcoweczka z ciebie , jak tam brzusio?
Bo u mnie zaczyna sie krecic:-) , ale jeszcze nie kopie.
Moze sklonie sie do do Nivea , zobaczymy.
Kupujecie juz jakies ciuszki, akcesoria i wogole?
My mamy wozek, i jedna pare spioszkow.Jak sie dowiemy co bedzie , to moze wtedy bedziemy szlec.papa.

Brzusio nie jest jeszcze za duzy, ale dzidzia jest aktywna i juz delikatnie kopie;) Co do zakupow to jeszcze nic nie kupilam, poki co rozgladam sie tylko.

niunka19-82 pisze:
hej dziewczyny:-) dzieki za wypowiedzi , ale jak mozna nie znac firmy
,,Jonsons baby,, wiem ze zle napisalam , bo przez ,, g,, , ale sorki

Niunka firmę Johnson znam doskonale, zresztą pisałam o niej w moim poście, stwierdziłam, że Gonson to zbyt wiele jak na pomyłkę...wybacz...

hej zebrra, jest wporzadku,:-)
Jak dobrze znasz ta firme i czy masz ja przetastowna?
Uwywalas dla twojego malenstwa?
Wiem ze kazdy dzidzius jest inny i jego delikatna cera moze czasem nie tolerowac jakis kosmetykow, ale przeciez Jonsons jest na rynku juz wiele lat i chyba jest sprawdzony, co ?

Fajne , ze lipcoweczka z ciebie , jak tam brzusio?
Bo u mnie zaczyna sie krecic:-) , ale jeszcze nie kopie.
Moze sklonie sie do do Nivea , zobaczymy.
Kupujecie juz jakies ciuszki, akcesoria i wogole?
My mamy wozek, i jedna pare spioszkow.Jak sie dowiemy co bedzie , to moze wtedy bedziemy szlec.papa.

Dziewczyny piszące w "Lipiec 2007" z reguły spodziewają się dziecka w lipcu - to nasze małe podforum:-)

Jeśli chodzi o codzienne pogaduszki to zapraszamy na: https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2007-f127/lipcowe-mamy-2007-a-7028/

Wszystko o zakupach dla naszych maleństw mamy w osobnym wątku: https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2007-f127/maluszkowe-zakupy-8236/

reklama
A ja polecam firmę Johnsons baby używamy jej od urodzenia i jest ok - moje dziecko nigdy nie miało żadnych uczuleń. Nivea też jest fajna chociaż niewiele mogę powiedzieć bo używałam tylko płynu do kąpieli z oliwką, chusteczki (jednej :-D próbka taka), i aktualnie kremu pielęgnacyjnego.
Jeżeli chodzi o chusteczki to polecam Pampersa i Bambino (nawet lepsze od Pampersa, bardziej mięsiste i nasączone), tak jak Zebrra odradzam Dzidziusia.
Pieluchy używam tylko Pampers, i polecam. A do pływania Huggies ;-) , bo tylko takie spotkałam na polskim rynku :-) .
Krem do pupki Sudocrem i Tormentiol a na straszne odparzenia podobno najlepsza mączka ziemniaczana - tak mi radziły położne w szpitalu, nie testowałam bo moje dziecko nigdy nie miało tak dużych odparzeń.
I jeszcze krem z filtrem Klorane (ja miałam latem SPF 30 - chronił skutecznie, chociaż trochę ciężko się rozsmarowuje).
I jeszcze do pielęgnacji pępuszka najlepsza chyba genicjana( nie wiem czy dobrze pisze - to takie fioletowe), ja miałam gaziki Leko może i wygodne są ale chyba bardziej do przetarcia miejsca jak już odpadnie (pępuszek) a jak jeszcze jest to polecam "fioletowe" :-D .

Do góry