reklama
Na pewno dacie rade:-) Ale nic na siłe Moze jak podejrzewasz ze chce jej sie siusiu to posadz ja na nocniczek w łazience i odkrę wode w kranie:-) Na Ignacego to dziala..jak wiem ze chce siusiu, ale swietnie sie bawi i nie w glowie mu siedzenie na nocniku, wtedy przenosze zabawe do łazienki...efekt 100%
Aga, to super!
Moim zdaniem to juz jest niesamowita wygoda jak bąbel robi kupe na nocniczek....bo jak chłopaki nawalą kupsko w pieluche, to ja już nie wiem wtedy od czego zacząc i jak przebrac malucha ze smierdzacym dupskiem;-) ;-) A na nocniczku jest sprawnie szybko i przyjemnie
Moim zdaniem to juz jest niesamowita wygoda jak bąbel robi kupe na nocniczek....bo jak chłopaki nawalą kupsko w pieluche, to ja już nie wiem wtedy od czego zacząc i jak przebrac malucha ze smierdzacym dupskiem;-) ;-) A na nocniczku jest sprawnie szybko i przyjemnie
u nas maly sam nocnik odkryl. kiedys nie chcialna niego siadac. potem sie nim bawil i go nosil. ktoregos dnia usiadl na nim i zrobil kupe w pieluche. od tego czasu marudzi i ciagnie mnie za noge, zebym go "nanocnikowala" jak mu sie chce. siusiu jeszcze nie czuje. u nas wszyscy mowia, ze przed 18 miesiacem zycia dzieci nie kontroluja siusiania, chyba, ze za cene innych zdolnosci, bo musza sie wowczas caly czas na sobie koncentrowac. z tego powodu nie poleca sie uczenia na sile, bo to stres dla malca. ja uwazam, ze sama kupka to juz sukces.
na lato kupilam mu 6 par majteczek. bedzie zasuwal bez pieluchy i jak mu bedzie mokro to sam poczuje. mimo wszystko to on ustala kiedy chce odstawic pieluchy. w koncu na pieluchy kase daje panstwo ;-)
na lato kupilam mu 6 par majteczek. bedzie zasuwal bez pieluchy i jak mu bedzie mokro to sam poczuje. mimo wszystko to on ustala kiedy chce odstawic pieluchy. w koncu na pieluchy kase daje panstwo ;-)
Sylwia, na sile to chyba nie można....ale może sposobem na czytanie ksiązeczki i jakis innych fajnych zabaw...Ignacy traktuje tez nie raz nocniczek jako fotelik do siedzenia i ogladania reklam w telewizji(czy wasze dzieciaki tez zamierają bez ruchu jak lecą reklamy w TV?? )
Poza tym lecąca woda z kranu powoduje łatwiejsze siusianie do nocniczka.
Własnie sposób AGI, zeby dziecko biegalo w majteczkach jest świetny! Ja tez to planuje zrobic! I wtedy wogole moze pożegnamy sie z pieluchami! Ignacemu czesto sie zdarza, ze przesypia cala noc bez siusiania, ale za to rano pełen nocnik!!!
AGA!!!JAk to pieluchy finansuje państwo?? Na jakiej zasadzie??
Poza tym lecąca woda z kranu powoduje łatwiejsze siusianie do nocniczka.
Własnie sposób AGI, zeby dziecko biegalo w majteczkach jest świetny! Ja tez to planuje zrobic! I wtedy wogole moze pożegnamy sie z pieluchami! Ignacemu czesto sie zdarza, ze przesypia cala noc bez siusiania, ale za to rano pełen nocnik!!!
AGA!!!JAk to pieluchy finansuje państwo?? Na jakiej zasadzie??
Gratuluję wszytstkim nocnikowych postępów!
U nas narazie nocnik służy do zabawy, jest świetnym schowkiem na zabawki.:-) Próby sadzania na nim kończyły się buntem. Nie zmuszam Zuzki bo nie chcę żeby zaczęła to traktować jak karę. Przyjdzie na nią czas.
U nas narazie nocnik służy do zabawy, jest świetnym schowkiem na zabawki.:-) Próby sadzania na nim kończyły się buntem. Nie zmuszam Zuzki bo nie chcę żeby zaczęła to traktować jak karę. Przyjdzie na nią czas.
reklama
anaconda27
styczniówka2006
Ja sadzam Majkę na nocniczek i włączam jej reklamy w tv lub daję smoczek, inaczej się buntuje i złazi z niego. Do tej pory nic nie zrobiła, ale dzisiaj PIERWSZY RAZ były siuśki i zagrały fanfary - wreszcie sie doczekałam - ja a nie Majka. Zobaczymy jak będzie dalej
Podziel się: