reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Korona wirus u zaszczepionej ciężarnej

Lytomka

Fanka BB :)
Hej, dziewczyny poszukuję kogoś kto chorował na Covid w ciąży ale jest zaszczepiony. Ja szczepiłam się przed samiuśką ciążą. Mimo to w 23 TC pozytywne dwa testy na Covid (antygenow i PCR). Niby jestem spokojna, objawy miałam znośne, katar kaszel i stan podgorączkowy (max. 37,8). Wzięłam może 3x paracetamol. Do tego *spam* w kroplach i tabletkach do ssania, syrop islandzki na kaszel, wapno, wszystko po konsultacjach z lekarzami. Jutro idę na USG, nie wiem czego się spodziewać po dzidzi, nie krwawię, mała kopsa, brzuch pobolewa ale tak jak do tej pory "jak na okres" pobolewał przez całą ciążę. Martwi mnie to że mam do dzisiaj niesamowity kaszel, taki rwący, jak kaszle to pracuje mi brzuch, zastanawiam się czy to malutkiej nie robi krzywdy. Poszukuje ciężarnej, która pomimo zaszczepienia zachorowała w ciąży na Covid. Chciałabym wymienić info, obawy itp 🙂

reklama
narazie mam tylko katar i oslabienie ale i tak ciezko psychicznie. Ale Twoj post mnie pocieszył.
Umów się na teleporadę do pulmonologa. Ja dostałam inhalacje dozwolone w ciąży i lepiej się czuję. Mierz saturację pulsoksymetrem i dużo odpoczywaj. Jeśli mogę spytam czy się szczepiłaś?

Umów się na teleporadę do pulmonologa. Ja dostałam inhalacje dozwolone w ciąży i lepiej się czuję. Mierz saturację pulsoksymetrem i dużo odpoczywaj. Jeśli mogę spytam czy się szczepiłaś?
dzieki za porade, mam medicover takze umowie sie. Pulsoksymetr bede miec jutro, temperature i cisnienie mam niskie.
Szczepilam ale w lutym druga dawka, chcialam trzecia ale lekarz mi kazal czekac do 20 tyg no i nie zdazylam :(

dzieki za porade, mam medicover takze umowie sie. Pulsoksymetr bede miec jutro, temperature i cisnienie mam niskie.
Szczepilam ale w lutym druga dawka, chcialam trzecia ale lekarz mi kazal czekac do 20 tyg no i nie zdazylam :(
Ale nie martw się na zapas, to nie pomoże ani Tobie ani maluchowi. Najważniejsze że jesteś zaszczepiona, dziecko ma już Twoje przeciwciała.

Ale nie martw się na zapas, to nie pomoże ani Tobie ani maluchowi. Najważniejsze że jesteś zaszczepiona, dziecko ma już Twoje przeciwciała.
porada z pulmonologiem klepnieta na jutro. Jestem ale wyszły mi tylko 21 a niby od 33 jest tez poziom ochrony.
Pani ktora dzwonila do mnie z sanepidu z informacja o pozytywie tez mi tlumaczyla , ze maluszka chroni lozysko i moje szczepienie, ale i tak jest mega stres.

reklama
Co prawda nie ja ale moja znajoma nauczycielka zaszczepiona zachorowala na covid ok15tyg.
Czuła sie źle bo to i ciążowe dolegliwości ale wszystko bylo w normie. Chłopczyk zdrowy dzis ma 5m:)
Mysle ze na plus że jest szczepienie

Do góry