reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kontrola wagi

reklama
ale w sumie te aparaty usg sie mylą... znam przypadek ze 600g roznicy bylo miedzy waga szacunkowa a tą po urodzeniu i znajoma miala za duze ciuszki wszystkie :p
często tak się zdarza, u koleżanki 700 g się pomylili, a w moim szpitalu też dziewczyna przyszła do porodu ostatnie usg od ginka wykazało 3800, a dziewczynka 4700 się urodziła sn...

O rety nie straszcie bo ja nie wyobrazam sobie rodzic a co dopiero ponad 4kg?! :rolleyes2:
A ile te dziewczyny przytyly w ciazy? To podobno ma wplyw na wage dziecka... ?

Moja koleżanka przytyla 8kg w ciąży zaczynając od wagi 45kg a urodziła dziewczynkę 3800 więc chyba waga matki niema na to wpływu...

Waga nie ma kompletnie znaczenia. Ja mam +12, a dziecko bardzo małe. No chyba, ze jestem tym przypadkiem co dziewczyny opisywały :p

Ja przytyłam 1 kg a mała jest spora więc nie ma znaczenia waga matki

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

też mi się wydaje, że waga nie ma znaczenia... moja kuzynka z mega otyłością zaszła w ciążę, w ciąży przytyła, a mała mniej niż 3 kilo się urodziła

ja przytyłam w pierwszej ciąży aż 23kg a mała miała 3.520kg także nie była duża. teraz póki co 9kg na plusie a młody ma taką samą wagę jak siostra na tym etapie także też mogę potwierdzić że waga nie ma tu znaczenia:)

37 tydzień

reklama
Ja bylam 31.01 u gina ale nie mierzyl go nastepna wizyta 16.02 i wtedy bedzie mierzenie. Ale ostatnio sprawdzalam to pierwszy synek podobnie na usg wazyl co ten.
W pierwszej ciazy przytylam 23kg teraz mam 9kg+ wiec to nie ma znaczenia. Pierwszy urodzil sie 4300. Moja mama przytyla okolo 10kg ze mna w brzuszku ja waga 4600 z siostra 22kg a wazyla 3700. Wiec chyba waga matki kompletnie nie wplywa na wage dziecka.

Do góry