Cześć
chciałam się dowiedzieć czy dobrze rozumiem przejście na L4 w moim przypadku. Otóż, jestem na urlopie wychowawczym do 30.09.2020. Jestem w drugiej ciąży, od 1.10.2020 przechodzę na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli lekarz wystawi mi je właśnie 1.10 popołudniu, już obejmując ten dzień 1.10 to będą mi się należały świadczenia z tytułu zwolnienia lekarskiego w ciąży? Jest tak już mało czasu, że nie widzę sensu pisać pism do pracodawcy w celu szybszego powrotu. Spokojnie już poczekam do końca września.
reklama
Rozwiązanie
Daj spokójI jeszcze ta choroba córki spadła na mnie jak na złość przed rozpoczęcie pracy. U mnie nie ma możliwości żeby ktoś został z córką w razie choroby. Praca fizyczna.

jasani
Fanka BB :)
Jeżeli wizytę masz dopiero po południu to w pracy powinnaś się zjawić. Jeżeli tego nie zrobisz to pracodawca może Cię zwolnić dyscyplinarnie. Poza tym po tak długiej przerwie nie wiem czy nie musiałabyś zrobić ponownie badań u lekarza medycyny pracy.
Ja musiałam wykonać badania wiec czasami tego wymagająJeżeli wizytę masz dopiero po południu to w pracy powinnaś się zjawić. Jeżeli tego nie zrobisz to pracodawca może Cię zwolnić dyscyplinarnie. Poza tym po tak długiej przerwie nie wiem czy nie musiałabyś zrobić ponownie badań u lekarza medycyny pracy.
marta18691
Lepiej zrobic badnia zeby cyrkow potem nie bylo

Wielka Mi :)
Cześćchciałam się dowiedzieć czy dobrze rozumiem przejście na L4 w moim przypadku. Otóż, jestem na urlopie wychowawczym do 30.09.2020. Jestem w drugiej ciąży, od 1.10.2020 przechodzę na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli lekarz wystawi mi je właśnie 1.10 popołudniu, już obejmując ten dzień 1.10 to będą mi się należały świadczenia z tytułu zwolnienia lekarskiego w ciąży? Jest tak już mało czasu, że nie widzę sensu pisać pism do pracodawcy w celu szybszego powrotu. Spokojnie już poczekam do końca września.
Witaj, po pierwsze gratulacje z tytułu zajścia w ciążę
Badania kontrolne (które wykonuje się zawsze po 30 dniach nieobecności w pracy ciągiem) musiałabyś wykonać, gdybyś chciała na ten 1 dzień wrócić do pracy. jeśli z góry wiesz, że nie wracasz, nie ma takiej konieczności. Choć niektóre kadrowe wolą mieć takie orzeczenie w dokumentacji pracowniczej.
ossowska.a.8
A potem nie ma co się dziwić że pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet skoro z jednej ciąży wchodzą w drugą...
Ewelina.Be
Myślę, że nie o to pytała autorka, a twoja odpowiedź w żaden sposób nie jest tu pomocna.A potem nie ma co się dziwić że pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet skoro z jednej ciąży wchodzą w drugą...
W twoim poście dotyczącym przedszkola sama pisałaś o tym, cytuję: "że forum jest po to aby pytać, rozwiewać wątpliwości a nie wyrzucać swoje złości na kogoś..." a teraz sama co robisz?
Ostatnia edycja:
ossowska.a.8
Wy możecie a ja już nie? Szukałam pracy ponad miesiąc czasu i dwóch pracodawców mi odmówiło tylko dlatego ponieważ zatrudniali kobiety które potem zachodziły w ciążę i od zatrudnienia trzy lata ich nie widzieliMyślę, że nie o to pytała autorka, a twoja odpowiedź w żaden sposób nie jest tu pomocna.
W twoim poście dotyczącym przedszkola sama pisałaś o tym, cytuję: "że forum jest po to aby pytać, rozwiewać wątpliwości a nie wyrzucać swoje złości na kogoś..." a teraz sama co robisz?
reklama
Ewelina.Be
Czyli teraz swoje frustracje musisz przelać na kogoś innegoWy możecie a ja już nie? Szukałam pracy ponad miesiąc czasu i dwóch pracodawców mi odmówiło tylko dlatego ponieważ zatrudniali kobiety które potem zachodziły w ciążę i od zatrudnienia trzy lata ich nie widzieli

I tak w dalszym ciągu nie jest to odpowiedź na pytanie aurorki.
Ostatnia edycja:
reklama
ossowska.a.8
Twoje wypowiedzi również nie są odpowiedzią na pytanie autorki a jednak komentujesz, a widzisz jak to fajnie jest gdy ktoś pyta i wyskakuje taka baba i komentuje z złością tak jak Wy w moim temacie? A Ty od teraz śledzisz każdy mój ruch na forum? Nie wiedziałam że mam fankeCzyli teraz swoje frustracje musisz przelać na kogoś innegojakie to dojrzałe
I tak w dalszym ciągu nie jest to odpowiedź na pytanie aurorki.