reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Koniec urlopu wychowawczego i druga ciąża

Cześć :) chciałam się dowiedzieć czy dobrze rozumiem przejście na L4 w moim przypadku. Otóż, jestem na urlopie wychowawczym do 30.09.2020. Jestem w drugiej ciąży, od 1.10.2020 przechodzę na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli lekarz wystawi mi je właśnie 1.10 popołudniu, już obejmując ten dzień 1.10 to będą mi się należały świadczenia z tytułu zwolnienia lekarskiego w ciąży? Jest tak już mało czasu, że nie widzę sensu pisać pism do pracodawcy w celu szybszego powrotu. Spokojnie już poczekam do końca września.

reklama
Rozwiązanie
I jeszcze ta choroba córki spadła na mnie jak na złość przed rozpoczęcie pracy. U mnie nie ma możliwości żeby ktoś został z córką w razie choroby. Praca fizyczna.
Daj spokój 🙂 dziewczyny serio Cię nie atakowały. Rozumiem, że masz ciężki okres. Mój syn też zaczął teraz żłobek. Chodził 3 dni i teraz tydzień siedział w domu z gilem do pasa, a szukanie pracy czeka mnie od września po prawie 3 latach siedzenia w domu
Przepraszam, że tak naskoczyłam w poprzednim wątku ale przerosło mnie to trochę. Pierwsza styczność z przedszkolem, ciężkie szukanie pracy ,nowa praca po wychowaniu dziecka i na dodatek odebrałam odpowiedzi dziewczyn jako atak i jeszcze bardziej mnie dobiło dlatego tak się zachowałam. Wiem głupie z mojej strony.
I jeszcze ta choroba córki spadła na mnie jak na złość przed rozpoczęcie pracy. U mnie nie ma możliwości żeby ktoś został z córką w razie choroby. Praca fizyczna.

reklama
Daj spokój 🙂 dziewczyny serio Cię nie atakowały. Rozumiem, że masz ciężki okres. Mój syn też zaczął teraz żłobek. Chodził 3 dni i teraz tydzień siedział w domu z gilem do pasa, a szukanie pracy czeka mnie od września po prawie 3 latach siedzenia w domu

Rozwiązanie
Do góry