reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Koniec urlopu wychowawczego i druga ciąża

Cześć :) chciałam się dowiedzieć czy dobrze rozumiem przejście na L4 w moim przypadku. Otóż, jestem na urlopie wychowawczym do 30.09.2020. Jestem w drugiej ciąży, od 1.10.2020 przechodzę na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli lekarz wystawi mi je właśnie 1.10 popołudniu, już obejmując ten dzień 1.10 to będą mi się należały świadczenia z tytułu zwolnienia lekarskiego w ciąży? Jest tak już mało czasu, że nie widzę sensu pisać pism do pracodawcy w celu szybszego powrotu. Spokojnie już poczekam do końca września.

reklama
Rozwiązanie
I jeszcze ta choroba córki spadła na mnie jak na złość przed rozpoczęcie pracy. U mnie nie ma możliwości żeby ktoś został z córką w razie choroby. Praca fizyczna.
Daj spokój 🙂 dziewczyny serio Cię nie atakowały. Rozumiem, że masz ciężki okres. Mój syn też zaczął teraz żłobek. Chodził 3 dni i teraz tydzień siedział w domu z gilem do pasa, a szukanie pracy czeka mnie od września po prawie 3 latach siedzenia w domu
Przepraszam, że tak naskoczyłam w poprzednim wątku ale przerosło mnie to trochę. Pierwsza styczność z przedszkolem, ciężkie szukanie pracy ,nowa praca po wychowaniu dziecka i na dodatek odebrałam odpowiedzi dziewczyn jako atak i jeszcze bardziej mnie dobiło dlatego tak się zachowałam. Wiem głupie z mojej strony.
I jeszcze ta choroba córki spadła na mnie jak na złość przed rozpoczęcie pracy. U mnie nie ma możliwości żeby ktoś został z córką w razie choroby. Praca fizyczna.

reklama
Daj spokój 🙂 dziewczyny serio Cię nie atakowały. Rozumiem, że masz ciężki okres. Mój syn też zaczął teraz żłobek. Chodził 3 dni i teraz tydzień siedział w domu z gilem do pasa, a szukanie pracy czeka mnie od września po prawie 3 latach siedzenia w domu

Rozwiązanie
Do góry