reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Koło Gospodyń Domowych"

Laski a macie jakies dobre przepisy z ryba...Uwielbiam rybke w kazdej prawie postaci-no moze za wyjatkiem w galarecie...Juz sie wigili doczekac nie moge jak karpia na stole zobacze...Mniammmmm:-p
 
reklama
Łosoś na szpinaku z mozzarellą

- 60-70 dag filetów z łososia
- sok z cytryny,
- 50 dag szpinaku,
- pól szkl. śmietany 22-30%,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki Maggie,
- 5 dag masła,
- 1 łyżka tartego parmezanu,
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
- 40-50 dag pieczarek + 3 łyżki masła,
- 1 cebula pokrojona w kostkę,
- 30-35 dag mozarelli.


1. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i wstawić do lodówki na godzinę.

2. W garnku rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać szpinak i podgrzewać mieszając aż się rozmrozi. Dodać Maggi, śmietanę, a gdy zacznie wrzeć parmezan i zgnieciony czosnek. Gdy połowa płynu odparuje doprawić solą, pieprzem i gałką.

3. Na maśle na patelni zeszklić cebulę.

4. W garnku rozgrzać łyżkę masła i pokrojone w plasterki umyte i obrane pieczarki. Doprawić solą i dusić aż prawie cały płyn odparuje.

5. Zaroodporne naczynie wymarować masłem, wyłożyć szpinak, na to kawałki ryby, a na to pieczarki. Zapiekać 15 minut w 200 stopniach po czym posypać startą na tarce mozarellą i zapiekać jeszcze 10 minut.
 
hmmm... Sylwia.... brzmi to bosko. Od samego czytania dostałam ślinotoku... Zaraz będę gluty ścierać z klawiatury :) A w najbliższym tygodniu gotuję!! A właściwie zapiekam!!
 
A ja mam przepis na pangę dla leni :

bierzemy blaszkę do pieczenia na nią troszkę oleju na to panga posypana vegetą, na to pomidorki na zmianę z mozzarella do pieca na 20 mn a na wierzch świeża bazylia ( ale to oczywiście po upieczeniu )

Palce lizać
 
Dokładnie, panka jest mniam, mniam. Fajny przepis, na pewno wybróbuję. Sumka, a panga ma być całkowicie rozmrozona?
 
reklama
no i od czytania - zgłodniałam.........:eek:...idę zerknąć co z czego można dzis zrobić fast food - nie gotuję dzis - maz wróci poźno- a na kolację mamy pieczoną łopatkę..:)


ale mam ochote na zapiekankę...cholewka- tylko, ze nie mam ani sera żółtego, ani pieczarek.........czym by tu to zastapić:-D- bo do sklepu juz mi sie isć nie chce:no:(ha- jak te gł składniki nawet- czymś zastąpię - to już zapiekanka z serem i pieczarkami - nia nie będzie- Głupawka mnie ogarnęła:-)
 
Do góry