reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Koło Gospodyń Domowych"

Ja wczoraj zrobiłam przepis podany przez koleżankę... i całkiem fajne

Smażymy mięso mielone tak jak na spagetti ( ja robię z fix'em knorra). Obieramy ziemniaki i kroimy je na cienie plasterki ( tak około 0,5cm grumości). Smarujemy tłuszczem naczynie żaroodporne i wykładamy dno plasterkami ziemniaków, na to dajemy trochę mięsa z fix'em, znowu ziemniaki i mieso, tak kilka warst - na ile nam starczy mięsa. Jako ostatnie na górze musi być mięso które posypujemy grubo startym żółtym serem i wkładamy to do piekarnika.
Ja robiłam to pierwszy raz i w piekarniku trzymałam to ok 1,5 h. Według mnie możnabyło lekko podgotować ziemniaki to byłoby krócej- ale to według uznania. Ogólnie wyszło bardzo smaczne - do piwka super
 
reklama
Jezeli mozna to ja poprosze jakas rade na ...KACA... Wypilam wczoraj dwa piwka a dzis czuje sie jakbym drinkowala cala noc...Glowa boli jeszcze do teraz..i ani Apap ani Paracetamol nie pomoglo:-( Ojjj boli ,boli :-:)-:)-(
 
Dziewczyny ja do gotowania i pichcenia to jestem nie bardzo...ale żeby jakoś się udzielić to polecam przepyszne mrożone mieszanki warzywne Hortexu- tzw warzywa na patelnię, zajadam sie nimi od jakiegoś czasu dość regularnie i dziś do obiadku też. Nie będzie w zimie już tak dobrych świeżych warzyw więc będzie jak znalazł. Raz nie dostałam z Hortexu to kupiłam z Biedronki i tez były dobre choć słabiej przyprawione.
 
A ja uwielbiam gotować i podobno dobrze to robię:-) wiec jak chcecie przepis na coś co sobie wymyślicie to pewnie mam, wiec tylko dajcie znać mam toooony przepisów i miliony wypróbowanych potraw.
 
Sylwia, fajnie wiedzieć. Z góry dzieki!

A ja dodam, że co prawda sama nie piekę, ale moja mama jest specjalistką (nie mam nawet szans z nią konkurować) i mam tony przepisów na przeróżne ciasta ;-)
 
reklama

Jeśli nie lubicie zbyt długo przebywać w kuchni - ale lubicie słodkosci to polecam moje ostatnie odkrycie
3 bit

Składniki:
8-9 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 0,5 l mleka, 2 śnieżki lub 1 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany 30%, czekolada mleczna

Jak przyrządzić?
Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.


Czas przygotowania:
Długo gotuje się tylko mleko skondensowane, reszta maksymalnie do godziny.





 


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry