Ja wczoraj zrobiłam przepis podany przez koleżankę... i całkiem fajne
Smażymy mięso mielone tak jak na spagetti ( ja robię z fix'em knorra). Obieramy ziemniaki i kroimy je na cienie plasterki ( tak około 0,5cm grumości). Smarujemy tłuszczem naczynie żaroodporne i wykładamy dno plasterkami ziemniaków, na to dajemy trochę mięsa z fix'em, znowu ziemniaki i mieso, tak kilka warst - na ile nam starczy mięsa. Jako ostatnie na górze musi być mięso które posypujemy grubo startym żółtym serem i wkładamy to do piekarnika.
Ja robiłam to pierwszy raz i w piekarniku trzymałam to ok 1,5 h. Według mnie możnabyło lekko podgotować ziemniaki to byłoby krócej- ale to według uznania. Ogólnie wyszło bardzo smaczne - do piwka super
Smażymy mięso mielone tak jak na spagetti ( ja robię z fix'em knorra). Obieramy ziemniaki i kroimy je na cienie plasterki ( tak około 0,5cm grumości). Smarujemy tłuszczem naczynie żaroodporne i wykładamy dno plasterkami ziemniaków, na to dajemy trochę mięsa z fix'em, znowu ziemniaki i mieso, tak kilka warst - na ile nam starczy mięsa. Jako ostatnie na górze musi być mięso które posypujemy grubo startym żółtym serem i wkładamy to do piekarnika.
Ja robiłam to pierwszy raz i w piekarniku trzymałam to ok 1,5 h. Według mnie możnabyło lekko podgotować ziemniaki to byłoby krócej- ale to według uznania. Ogólnie wyszło bardzo smaczne - do piwka super