reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dorka ja czy pada czy nie to i tak wychodzę bo jak go nie wezmę to nie mogę przejść w domu bo robi takie tornado:crazy::baffled: u nas też cos kropi ale i tak idę na spacer. Muszę do mamy iśc bo ma dla mnie jajka wiejskie a mi się juz kończa to nie będę tak i się przejdę a po południu ze starszym na dyskotekę hehe tzn. on idzie sam z kolegami wcześniej a ja tylko z koleżanką zanieśc im te pączki i soczki. Współczuję bólu gardła :(

A własnie w tesco jest promocja kaszek na wodę 4 w cenie 3 i wtedy wychodzi po 5,54 czy jakoś tak.

reklama
witam,
ja od 6 na nogach:tak: Pogoda barowa, leje i ciemno brrrrr:no: Znów w domu kolejny dzień, bo tylko poniedziałek był ładny a tak koczujemy w domu:baffled:
Dziś zamawiam Olce klocki pod choinkę bo udało mi się tak wycyrklować, że starczy do 10-go i wtedy zostanie mi tylko Miłosz:tak: No i może T. chciałam mu płytę Pearl Jam kupić;-) ale zobaczę czy zasłuży:-p

Editek też tak robiłam ale mam lenia jakiegoś, pozatym my chodzimy bez wózka -_- więc sobie wyobraź..wczoraj zaliczył błoto i kałuże w... trzewikach!!!! :/ jak mam brać wózek to go nie wysadzam z niego bo wtedy zaczyna się zabawa wozkiem i tyle chodzenia :/ i nie wiem czy taki spacer wozkowy go wymęczy coś ;D
ale może faktycznie masz racje, żeby się zebrać..to dziś pójde z nim po zupce ( gotuje właśnie dyniową mu :tak: ) a co do kaszek to kurde ja jade do tesco ale w piątek za tydz. i nie będzie już tej promocji :( cholerka.. :(

Gaja jaka Ty gospodarna jesteś :tak::tak::tak::tak: jak ta babka z tego nowego programu o długach ;D chyba na tvn style ;D

aha polecam zrobic dziecku namiot!!! 2 krzesla i koc!!!!! spokój gwarantowany :D

Dorka jak się musi to sie da wycyrklowac z wydatkami :) Bo w tym m-cu kupiłam też Maksowi prezent i Miłoszowi koszulkę z czołgiem jako I częśc prezentu :) Także troszkę poszło ale ukróciłam wydatki aby kupić te klocki i akurat starczy mi do wypłaty:-D Bo wiadomo jak w grudniu bedzie szał zakupowy to i przesyłki pewnie opóźnione będą :/ Wolę część miec już teraz :)

Poza tym już prawie godzinę poćwiczyłam sobie i spijam herbatkę z miodem :) I jedna babeczka od nas ze sklepu poleciła mi jakąś nową siłownię u nas :) Zobaczę jak to będzie bo w styczniu bym sobie karnet wykupiła 60 zł na m-c i bez limitu czasu:tak:

A co do spacerów to u nas spacer bez wózka kończy się tym, że woła na ręce a ja nie zamierzam praktycznie 20 kg (bo ubrany tyle waży) dźwigać ;)

Dorka no bo to od dzisija do 5 grudnia chyba, a co do spacerów bez wózka to ja teraz tylko tak chodzę bo nie dość że wychodzę mniej to jakby siedział w wózku to bym miała szał w domu a tak to biegnie sobie spokojnie hahaha;-)chyba że idę na zakupy to musze wózek wtedy brać bo bym miala w koszyku wszzystko hahaha.

Gaja to ty już prezenty masz a ja nawet nie mam pomysłu :baffled: ale chyba dzieciakom brata dam kase i swojemu starszemu a małemu to niewiem kupie moze wóz strażacki bo strasznie lubi strażaka sama hm... zobaczymy a J nic hahah:-D on zawsze mi rózge daje to ja się wysilać nie będę hahahaha:-D:-D:-D;-);-):-D:-D

Hejka. U nas pada od wczoraj więc nawet nie ma mowy o wyjściu. Zresztą po choróbsku nie śpieszymy się na dwór. A na weekend już śnieg zapowiadają. Igor czuje się dobrze. Kaszel katar się nie pojawił gorączka poszła sobie precz więc dobrze jest. Noc mieliśmy ciężką bo stękającą ale podejrzewam że wychodziły nerwy bo wieczorem tata obcinał synkowi włosy i płaczu było dużo i krzyki niezłe:(

Gaja u nas ze spacerami bez wózka jest tak jak u Ciebie. Kawałek młodzież pochodzi i za chwilę na rączki chce.
Siłownia karnet 60 zł ...Ja też chcę!!! Ostatnio się rozglądałam to drożyzna u nas. Na zumbę chciałam iść to jedne zajęcia 25zł :szok:

Editku my jeszcze zapas kaszek mamy tych z rossmanna:) Idź pobaw się dzisiaj, korzystaj z okazji kochana:)

Mateuszkowa zdrówka. Coś nie tak jest z tym Twoim gardłem.

no i poszłam na ten spacer. jak tylko się ubrałam zaczeło lać.. ale myślę sobie nosz cholera nie ma, że boli no i godzina w deszczu -_- to nic, najgorsza jest ta duchota!!! 12 stopni, deszcz - tzn mżawka albo mniejszy deszczyk, słońce :/ śniegowe chmury, do tego zimowa kurtka, kaptur no i dusze się :D
.. no i tęcze mamy :D

Jolek to fakt, moje problemy z gardłem trwają już x lat. mogę je wyciąć ale... poczekam :p :p mam jednego nieaktywnego migdała :p ale , że reagują na antybiotyki to zagrożenia nie ma .. mały boi się nożyczek ? :/ kurde nie dobrze :/ a może by tak podstrzyc w kapaniu ? ja dałam Matiemu zmacać co i jak, wsadziłam do krzesełka, tv na sekundę i boki podcięłam, ale 1 postrzyżyny były w kąpaniu:p i tak muszę mu tv włączac jak chce mu pazury obciąć bo jest masakra :/

Editek ja żałuje, że gumiaków nie mamy dla małego bo bym olała temat ;D ma śniegowce ale to z futrem :p trzeba będzie kupić jeszcze jedne takie gumiaczki ocieplane, bo teraz to by się poprzewracał w tym..

Gaja ja tez bym takiego balastu nie dźwigała, więc się nie dziwie, że wozkiem pomykasz :D ale Maks to leniuszek, co ? czy tylko na spacerach taki ? a karnet taniutko!!!! u mnie minimum 100 zl.. na chyba 2 x w tyg..

Dorka leniuszek to jest tylko na spacerach, oczywiście tez chodzi sam ale zawsze potem do wózka wlezie a tak to już kilka razy do domu go niosłam, miałam dość :? W domu z kolei to istny perszing :) Cały czas w ruchu :)
A karnet to pewnie tyle kosztuje bo u nas mała mieścina i kogo stac na to? To musza zachęcić:tak:

jolek ja o prezentach zawsze myśle w listopadzie a jak jeszcze robiliśmy dzieciom w rodzinie to już w październiku kupowałam. Na szczęście teraz 3 rok kiedy robi każdy tylko dla swoich dzieciaków, bo nie oszukujmy się to ciągnie po kieszeni:baffled:

Gaja to Maks to jest cwaniak!! :D :D może woli bez butów chodzić hahaha ;D
ja tam czekam aż mój uśnie.. :/ :/
a w nd ide do teściów na obiad -_- suuuuuuuuuuuuuuuuuper :rofl2::sorry: teściu ma urodziny no a oni z tych co obchodzą wszystko co się da :p :p a za tydz. nie dość, że mikołaj to kolejne urodziny - chrześnicy P...
boskkkkko..

reklama
Mateuszkowa u nas 4tego imieniny "teściowej".
Pierwsze strzyżenie Igor zniósł w miarę dzielnie. Z kolejnymi jest gorzej. Myślałam że przeszkadzają mu włosy spadające na gołe ciałko więc wczoraj ubrałam mu swoją starą koszulkę ale i tak płacz był. W międzyczasie dawałam mu ciastka żeby psa karmił..pomagało ale w międzyczasie krzyki były. Paznokcie to bez problemu mu obcinam, widzi nożyczki siada na łóżku i ręce wyciąga:)

Gaja z tymi prezentami to chyba nie do mnie miała być odpowiedź;-)
A podpowiedz młodszej koleżance w jaki sposób gospodarujesz pieniążkami?? Robisz opłaty a resztę dzielisz na dni, czy może wydzielasz to na jedzenie to na ubrania to na chemię i kosmetyki, i ni hu hu więcej wydać nie możesz??

Editku tak, Cyfrowy Polsat mamy od kilku dni.

Do góry