Marusia621
Zaciekawiona BB
Proszę pomóżcie córka ma kolkę , Espumisan nie działa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może spróbuj tych rurek doodbytniczych i masaż brzuszka oraz nosić i podginac nóżki jak najbliżej brzuszka oraz ciepłe oklady . Ja tak robięProszę pomóżcie córka ma kolkę , Espumisan nie działa
Espumisan podaje 5razy dziennie po 5kropelek, probiotyk delicol , masaż brzuszka robię aby dziecko odgazowac i ta kolka nie chce malenstwu przejść.Nawet otrzymałam kropelki Niemieckie sab simplex i też nie działają.Jeżeli dziecko jest ogólnie zdrowe, to Espumisan spróbuj podawać codziennie przez 5 dni o tej samej godzinie, także warto dziecko brzuchem tulić do siebie, żeby nastąpiło ogrzewanie brzuszka i mięśnie proste rozluźniły się. Warto i to bardzo podawać probiotyk zawierający im więcej różnych szczepów tym lepiej, ale tu uwaga mówię o różnych rodzajach szczepów bakterii, a nie o ilości milionów bakterii w jednym szczepie. Podałabym ci nazwę probiotyku, który stosowałam, ale to będzie wyglądało na reklamę, a nie o to chodzi.
I jeszcze warto pamiętać, że niemowlę jak czuje ból, to próbuje się bronić, więc napina się całym ciałkiem, a to niestety tylko potęguje ból.
Dlatego rób co tylko potrafisz, aby maleństwo się zrelaksowało.
Dziękuję za odpowiedź,mocz już zrobiłam ,wynik jest ok.Podaj VIVO MIX raz dziennie po jedzeniu, wymieszaj krople z mlekiem i podaj na łyżeczce. Espumisan i Sab Simpleks mają ten sam aktywny składnik - symetykon, który NIE JEST lekiem na kolkę, a na wzdęcia. Na dodatek Sab Simpleks ma naprawdę sporo większą dawkę symetrykonu niż Espumisan i w Polsce jest zabroniony.
Jeżeli podawałaś te preparaty jednocześnie, to nadzwyczanie je przedawkowalaś. Espumisan podawaj tylko raz dziennie o tej samej godzinie. Godzinę wybierz w taką porę, kiedy kolki są najgorsze.
Najczęściej kolki są mylone z zapaleniem pęcherza. Zrób badania. Kup woreczek do pobrania próbki moczu i zwyczajnie odnieś do laboratorium. Mocz poranny najbardziej wykaże ci w nim jest. Po brać mocz jest łatwo. Po zainstalowaniu woreczka polej cieplutką wodą nóżki maleństwa i taka ona temperatury spowoduje wydalenie moczu.
Życzę zdrowia