reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Ufff, uff, ufff.
Przyjechałam z H.
W H. nedza bryndza i ogórek, czyli snieg, brudny i roztopiony.
Siedziałam w komisji wojewódzkiego konkursu języka polskiego.
Potem sprawdzalismy prace....Mam dośc partykuł, epitetów i innych tego rodzaju rzeczy.
Poza tym dowiedziałam się, że Świteź primo była zamieszkiwana przez krwiożerczego potwora, secudno, walnął w nia księzyc i powstalo jezioro w kraterze, tertio wszystkich zamordowano podczas ataku Rosjan.
Z 60 uczestników jednego zakwalifikowalismy do wyższego etapu.
Czy inteligencja dzieci nam maleje? czy to raczej kwestia oczytania? Chyba to drugie. Niewielu czyta cos więcej poza Harrym.
Nawet z Calineczka mieli problem.
Poznałam kilka miłych, udręczonych niewiast, bedącym także polonistkami. Niektóre nawet nie były siwe, a jedna miała krawat.
;-)
W domu cieplutko i fajnie. Dziekuję za zyczenia WSZYSTKIM.
Lidka, gratulacje.
Pozdrawiam moooocno.

Żużaczku własnie weszłam na news o łazienkach - my właśnie na czasie bo mamy robić kuchnie i łazienkę to se poczytałam - dzięki, ale jest problem z linkami - tylko jeden sie klika. Ale i z tym można sobie poradzić ;-)

Pozdrawiam łazienkowo - cokolwiek to znaczy :-D

Lideczko super, super, to Mikołaj bedzie miał narzeczoną:-) :tak: :-) !!!!! Jak fajnie!
Byłam dziś na USG, moje maleństwo ma juz 68,4 mm i jest to 13 tydzień, czyli termin mam na ok.15 sierpnia. Będę marcowo-sierpniowa mamą, ale się cieszę!!!!! Tylko troche to USG mi się nie podobało, wykonane bardzo szybko, widziłąm jak maluch wierzga rączkami i nóziami. Słodkie:-D . Lekarka powiedziłą, że wszystko OK, ale ja chyba byłabym spokojniejsza, gdyby opowiedziła mi wszystko ze szczegółami, co i jak i pokazała mi po kolei serducho, pęcherz moczowy, kręgosłup itd. Poradźcie mi gdzie robią dobre USG? Dobre, znaczy dokładne.
Kalinko, co do wyobraźni dzieci, to wielu rzeczy nie jesteśmy w stanie nawet przewidzieć.
Mój Mikołaj staje na przeciw lustra, stuka, puka, całuje sam siebie, potem siada i bije sobie brawo, a jaką ma przy tym radochę.:laugh2:

USG trwające ponad pół godziny robiono mi na Zamenhoffa. Tam pracuje ordynator odziału RTG z DSK. Jest switny. U nas USG musialo być wyjatkowo dokladne ze względu na toxo. Ale jak robił mojej kolezance to tez mówila, że nweet wszystkie kosteczki paluszków liczył.

Opiekunce przedłuzyłam umowe na nastepne tygodnie.

Heej.

dzisiaj jestem poza czasem.
Musze go rozciagnąc do maximum kosmicznego wymiaru: juz sprawdzilam gramatyczne sprawdziany, jeszcze dwa dyktanda z dwoch klas, napisac rozklad materialu z plastyki na jutro, zrobic albumy na stronie www na jutro, napisac artykul do bb na jutro, zrobic gazetke o narwi na jutro, zając sie dziecmi, odrobic z nimi lekcje i......dajcie mi sobowtora!
Czy to ja tylko mam taka zlą passę? wczoraj sprawdzalam prace w rejonie, dzisiaj w szkole....jak mi Giertych nie da podwyzki, chyba wróce do mniej stresującego zajęcia bycia domowa kurka.
A co bedzie wiosna jak moj ogrodęk za mna zatęskni????
Pozdrawiam dzieci w brzuszkach i poza i ich mamusie.
Uuuuuuuciekam!

reklama
Kalinko, zastanawiam się czy zdążyłaś już wszystko zrobić? :dry: W każdym bądź razie jestem pełna podziwu, zresztą zawsze twierdziłam, że tylko Ty jesteś w stanie wykonać te wszystkie rzeczy. Chylę czoła, O WIELKA KALINO!!!!!
Co do USG, to stwierdzilismyz mężusiem, że połówkowe zrobimy porządne, teraz i tak mało widac bo maluch jeszcze malusi. oK. 21 tyg robi się te dokładne z liczeniem kostek dzidziusia.
Żużaczku pozdrów ode mnie super nianię!
Całuję!

Do góry