reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Nietolerancja, Mania. To może byc nietolerancja, np; mleka....jesli pojawi sie krew, obok sluzu, takie, czerwone nitki, to prawie na pewno mleko. Jak nie, to może byc np biało jaja, cokolwiek....czekaj na dalsze objawy lub zacznij diete RIJ czyli Ryz Indyk Jabłka.... ;D

reklama
U nas zimnawo...rano 6 stopni. Zrobiłam wielki gar tuszonej marchewki z majerankiem i zabieram sie za kluski z maki kukurydzianej.
Na drugie podsmażana babka ziemniaczana z wczoraj.
Jonatan piszczy jak szczeniaczek...tuli się, marudzi. Zeby?
Moze...może pogoda mu nie odpowiada i melanchlizuje sie.
Teścio napalił w kominku. Czytam 5 częśc Fundacji Asimova.
No tak, ide karmic malego.

Pierwszy raz pojawił się taki śluz w szpitalu, to powidzieli, że to reakicja na antybiotyk. Mleko i jajko wprowadziłam do diety od razu. Będę obserwować, zobaczymy. Ale np. dziś mój Mikołajek ma trudności z wypróżnieniem się!!!!!!!!!!
Jak można pobudzić laktację, bo w moich cycuchach coraz mniej mleczka :-[. Buuuuuuuuuu

.png

witon mnie własnie długopisem po glowie wali.... ::)
jak na razie choroba poszła precz. Noc minęła bez temperatury ale odnowily mu się plesniawki i nowe marudzenie... pobudkujemysię srednio co godzinę... co za los...

U Ginka wszystko oki, okazalo sie, że te kuleczki to nie węzłyc hlonne tylko zapalenie mieszków włosowych (takie w głebi, niewychodzące na zewnatrz. Dostalam maści różne i będe się smarować >:D

Dowiadywalam się juz o szkolenie Amki. Zaczyna sie jak tylko szczenior na wszystko bedzie zaszczepiony. Czyli jeszcze na wakacjach. Fajnie ;D

minia chyba tylko czestym przystawianiem maluszka do cyca.
kalina oj kiedy my sie powczasujemy razem? :(

Mania, masz klasyczny kryzys mleczny trzymiesięcznego bejbusia. Jak dziecko podrasta, ma większe potrzeby i chwilowo nie nadążasz. Przeczekaj, pij duzo i często karm, nawet co pol godziny. Swego czasu Agak tez narzekała na to samo. za jakis tydzien unormuje się, spokojnie.
Zużaczku, nie mam bladego pojęcia. Ani zielonego. Co za świat- jak nie jedno chore to drugie...moje juz zdrowe, tak więc z mojej strony przeszkód nie ma. Wykuruj Witusia i przyjeżdżajcie. ;D

Tak myślałam, że to kryzys trzeciego miesiąca. Opijam się bez pamięci: woda-inka z mlekiem-herbatka mlekoppędna- Karmi itd. w kółko.Ratuję się czym się da.
Fajnie, że jesteście przynajmniej mam kogo sie poradzić, a wiem że nigdy się nie zawiodę się na Was ;D. Dzięki, że jesteście!
.png

No to wypada, zebym troche o postępach Witonia napisala bo przez ta chorobe, to i checi nie było.

Witoń raczuje jak torpeda. Wstaje przy meblach (na razie nie chodzi). Nauczył sie pokazywac jaki jest duzy i mowi - papa - machając reką. Dzis np. chcialam go do cyca przypiac a on pociagnął dwa razy, usiadł, powiedział papa i tyle go widzialam... :mad:
No własnie, coraz mniej je cycy... ale moze to dla tego, ze zęby mu idą...chyba wszystkie 2 na raz ::)
W plebiscycie na najlepsza zabawke wygrywa kolekcja oblesnych owadów Boguchy..i co ciekawe zsame węże wybiera.... ::) normalnie Ichneumon.
A ja odstresowujac sie, chodze i szukam wyprawki dla Amki.......
::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
tak romantycznie........
::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
http://www.4lapy.com.pl/images/Lupine/obroza_picnic.jpg
i
http://www.4lapy.com.pl/images/Lupine/smycz_picnic.jpg

Jak wam sie podoba? ;D

o bądź pozdrowione, słońce niezmierzone, slońce, które wracasz/ w tobie nuta moja, gmerk mój i nadzieja, triumfalna praca(...)
To Galczyński z Wita Stwosza, ale jak pasuje! Do mnie stuprocentowo. ide w ogród. lasy lebiody, łany perzu, gaje pokrzywy- wszystko usuniemy! Podlewanie szklarni, pielenie, kopanie...pieczenie szarlotki i ciasteczek owsianych. To mnie czeka, więc nie dziwcie sie, że nie zamierzam siadac do wieczora przed kompem.
Za to wam zycze, żebyście ładnie odpisały na moje pytanie: co kopić na dzien ojca????
Nie skarpetki, nie dezodorant, nie flaszke. Co kupić????Tak do 100 zl na jednego ojca ( mój i męża).
Co Kupić facetowi po 60????
Nie nowy numer playboya, nie fajke, nie kapciuch na tyton, nie zegarek, nie model żaglowca, nie maseczkę przeciwzmarszczkową...
No mój jeszcze czyta, więc może ksiązkę..jaką???Poradźcie...
Ale teść nie czyta...nie pali...nie pije....nie słucha muzyki...nie ma hobby....
CO KUPIĆ Teściowi? ;D

reklama
No nareszcie wracam do Was kobietki :) Ehhhhh grafa w kompie nam padła i nie było łączności ze światem wirtualnym, ale za to ile wolnego czasu było heheheheheheh

Donoszę, że Marta skończyła dziś 7 miesięcy, waży 8200, robi papa, pokazuje oczki i uszki swoich pluszaków, wpyla flipsy i jest zadowolona z życia. Poza tym ma jednak uczulenie na białko, ale całkiem chętnie zajada Bebilon pepti :) Nutramigen wylądował w koszu heheheheheh :)

Żużak artykuł wypas :) A jaka wiedza hohohoh :) Czekamy na następny !!!
Amka cuuuuudna, ale imię dla mnie nie do zapamiętania :):):) Wyprawka też wyrąbana w kosmo :) Coś mi się wydaje, że zwariowaliście już na jej punkcie wszyscy po kolei, aż strach myśleć co będzie jak już będzie z Wami heheheheheheh :)

Dziś nas nikt w domu nie utrzyma, lecimy na dłuuuuuuugi spacerek. Pa buziaki 102 :):):)

Do góry