reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Mój bobas cały dzień śpi w wózku.
Wieczorem usypiam go w naszym łóżku- zapalam lampke, kładę na podusi, karmimy i śpi...W nocy ze 3 razy zapiszczy, nakarmie i znów spi...a porankiem do wózka.
ŁÓżeczko jest do zabawy. Tak wyszło.... :laugh:

reklama
martuśka pisze:
Wilcze uroczysko, rodziłaś u Arciszewskiego ??
jak będziesz miała chwilunie czasu napisz jak było, ile za cały pobyt ??
Ja już niedługo, bo w poniedziałek mam wizytę, a pózniej czekam kiedy córcia sie pojawi na świecie :)

Martuska:

Warunki naprawde fajne. Personel mily i kompetentny, pokoje dwuosowbowe z klima.
jedzenie niezle. Do szpitala musisz wziac z soba kapcie, klapki pod prysznic, przybory toaletowe i majtki siateczkowe. Wszytstko inne dostaniesz namiejscu (podklady ginekologiczne, koszule nocna, ubranka dl adziecka, wyprawke na wyjscie ze szpitala).

Jedyne, do czego moge sie przyczepic to pielegniarki, ktore dokarmialy moja Julke butelka (Jula choc w szpitalu slicznie przystawiala sie dopiersi, po powrocie do domu zaczala mi ja wyplowac. Choc byc moze Julka jest szczegolnym przypadkiem, bo wiele dzieci znajomych bylo dokarmaiane butelka i nadal chetnie braly piers). Mysle ze jezeli stanowczo oswiadzcysz ze niechcesz zeby dziecko bylo dokariane butelka to nie bede tego robic.

Chociaz jeszcze jedno: mam zal, ze nie polozono urodzeniu nie polozono mi malej na piersi iniemogla od razu zaczac ssac. Mala przyniesli mi na chwileczke, przutulili do twarzy i zaraz zabrali (mialam c.c) Potem dostalam ja jakies dwie godziny potem , kiedy odeszlo znieczulenie. W tymczasie mala lezala w inkubatorku. Byli przy niej moj maz i moja mama.

No i jeszcze takie spostrzezenie: slala porodowa jest przygotowan glownie doprzyjmowania porodow zabiegowych. Jezli chcesz rodzic naturalnie (ja chcialam, porod ze wzgledow medycznych byl wywolywany, ale po 6 godzinach Lenczeskipodjal decyzje o koniecznosci c.c.), to mozesz sokzystac tylko z natrysku lub pilki. Liczylam na lepsze wyposarzenie sali porodowej. Mysle, ze przydalby sie tam tez telewizor - ja bylam z mezem, wiec mi akurat czas sie nie dluzyl;-)

Moj caly pobyt kosztowal (przy c.c) zaplacilam 1400 zlotych.Jezli porod jest fizjologiczny to placi sie mniej.
Przepraszam, ze pisze tak malo skladnie, ale akurat Jula zasnela wiec musze wykozystac te chwile:)

Dzięki. :)
Zasypuje nas.
Coraz bardziej, coraz bardziej.
Własnie pług sie przepchał moja uliczką...bajka.

Włąśnie wróciłam ze szkoły rodzenia. Pani Bożenka to naprawdę super kobitka, zawsze doradzi i lepiej dba o nas niż np. moja ginka (dziś doszłam do takiego wniosku). Ledwo odśnieżyłam samochód, a potem ledwo dojechałam na Warszawską, choć mam niedaleko, masz rację Kalinko chyba nas zasypie. A miałam jutro jechać z mężusiem po materacyk i wanienkę, przy okazji poszukać jakiegoś fajnego wózka. Nie wiem czy coś z tego wyjdzie :-[.
Dziś znów mierzyłam tętno malucha, niestety jak się przewraca strasznie mu skacze, ale dzięki Bogu jest miarowe, muszę to stale kontrolować. A miało byc tak fajnie i bez stresu.DZiewczyny BOJĘ SIĘ!!! M.

a to moj maly króliczek
zmianarozmiarustudiorasterchrz.jpg

mania ja w zamierzchlych czasach tez chodzilam na Warszawska i czy pani Bożenka to taka blondyneczka drobna raczej?

Żużaczku pani Bożenka teraz ma ciemne włosy, ale jest drobna i pracuje tam od ok. 8 lat topewnie ta sama. Super babeczka!

reklama
Zużaczku sliczny bejbuś. :D
Jak, jest różnica między braćmi? Inne charakterki? Bo z wyglądu podobne czarnookie chłopaki.

Do góry