reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

kalina dziekuję!
ewan ja miałam robiona na parkowej i dranie tak mi skiepscili, ze teraz nie mogę sama rodzic. Słyszalam, że na zamenhoffa robia bardzo dobrze. cennik chyba jest na ich stronie (wpisz Arciszewski klinika to powiino znalesc)

reklama
Hej dziewczyny :) Pochwalę się ostatnimi fotkami mojej Tuśki :) Pozdrówka !!!

Tusia w kosmosie :):):)

im000202large5mv.jpg

I Super Baby :):):)

im000208large2ct.jpg

fany bobasek!
co do nadżerki to kosztuje u Arciszewskich 350 zł w tym pobranie próbki do badań czy nie ma czego niebezpiecznego, zabieg w znieczuleniu i tego samego dnia do domu, jak już koleżanka będzie po to opiszę jej wrażenia.

Dzisiaj mieliśmy gehennę lekarską. Mały mial badanie usg bioderek wyznaczone na dzisiaj, wczesniej zadzwoniłam i zapisałam się na 11, pytałam jak grzeczny pacjent co trzeba mieć, dokumenciki i td, peselu jescze nie odebrałam, gadali że przysla, ale pani z rejestracji oznajmiła, że moge miec swoj pesel, nie dziecka. Przyjeżdżamy do dsk, horror w kolejkach, mąż zostawił mnie, postałam parenaście m inut z małym w nosidle, jak doszłam do okienka, babeczka rozdarła sie, że bez peselu dziecka nie zarejestruje. Poszłam dzwonić do gminy, wydybałam ten pesel, znów 15 minut w ogonku, w końcu idziemy do preluksów. Przed nami trzy babki, w końcu nasza kolej. Pokój pełen studentow. Wizyta ok, bioderka w porządku. Po moim wyjściu doktorek oznajmił, ze zabiera studentów i ida gdzieś, bo studenci tylko do 12 mają czas, reszcie matek z dziecmi kazal czekać! :mad:
No i poszli. dzieci ryczą, matki klną. Chciałam średniego zapisać do dermatologa, okazało sie, że w tym samym dniu za chiny nie przyjmą, a ja miałam nagły przypadek, wczoraj robilismy mu ząb w znieczuleniu i w domu spuchł, wysyfiło go na ustach, buzia mu sie nie domyka...Pojechaliśmy wściekli na ogrodową, jakaś zmora dermatolog przyjmowała, sześc osób w poczekalni, ja szósta, na drzwiach pisze, że przyjmuje do 16, o 12 ona wyglada na korytarz i oznajmia, że tylu to ona nie przyjmie, dwóch najwyżej! Jonatan na ręku, sredni Dawid ryczy z buzia jak arbuz, wpakowałam sie do gabinetu i oznajmiłam, że jestem 6, ale mieszkam 40 km stąd i drugi raz z dwójka nie przyjadę, a poza tym jak mały wygląda!
Na siłę mnie przyjęła, jęczała, że od 7 rano nic w ustach nie miała( ja tez), a w gabinecie okazało się, że nie mam peselu Dawida! mało mnie nie wykopała za drzwi....
Uff...Co z tymi peselami...dzwoniłam do gminy!
Baba stwierdziła, że to alergia, dała receptę( 28 zł), wykupiłam.
rezszte ludzi z kolejki baba olala i wyprosiła, ubrała sie i poszła sobie o 13 30.
Cos mnie podkusilo i poszłam do dentysty, co robił wczoraj zab małemu. I wiecie co- okazalo się, że żadna alergia, tylko pogryzł sobie warge, a że nic nie czul, to mocno ją zmasakrowal, uszkodzenie śluzówki. Wypisali masc w cenie 37 zł!

Aż mnie strząsnęło...wykupiłam.
A teraz muszę sie odreagować wrrrrrrrrrrrrrrrr................

Kalina ja od wielu lat panstwowo tylko na bilanse i szczepianie chodze. O chlebie i wodzie bym siedaial ale leczymy sie pywatnie i basta. NIE MAM ZDROWIA NA PAŃSTWOWE CHOROWANIE

tylko po co my biedne robaczki jeszcze te haracze zdrowotne płacimy-niech zrobią prywatne przychodnie płatne z naszych ubezpieczeń i takie do których chodzą ludzie nieubezpieczeni. Przynajmniej bym wiedziała za co płacę niemałe składki zdrowotne. I nie przemawia do mnie wcale zasada równości i sprawiedliwości społecznej. Płacę a g.....o mam.

CZESC KOBIETKI

NO EWAN MASZ RACJE
- JAK MNIE TO WKUR*** ZE WSZEDZIE CZY JA CZY DZIECKO  MUSIMY CHODZIC PRYWATNIE

PANSTWOWO ALBO DLUGIOE TERMINY ALEBO TACY LEKARZE ZE ZYGAC SIE CHCE OD ICH OPINI I ROZPOZNAN - ZRESZTA WIELKA LASKE ROBIA ZE MUSZA PRZYJSC DO SZPITALA I PRACOWAC - A TU KURDE JAKAS MATKA IM DUPE ZAWRACA ZE DZIECKO MA WYMIOTY ... ITP

LUDZIE TO JEST PARODIA W BIALY DZIEN ...  norma Polskie reali .....

<żygam na to wszystko>

reklama
Oj znam ja ten ból Kalinko oj znam .... Też byliśmy z małą w DSK. Czeski film i tłumy ludzi. Ciekawe czy to ten sam doktorek - gwiazda :) Taki dość młody, ale siwawy - przystojny nawet. Ja nie byłam taka pokorna :) Na szczęście byłam z mężem a mała spokojnie czekała śpiąc sobie w najlepsze. Ja nie mogłam patrzeć na te czekające sfrustrowane matki i poszłam zrobić awanturę i znalazłam doktorka w 10 minut :) Przyszedł taki miluśk,i że aż mdliło ....

Ja na szczęście jeszcze nie musiałam za bardzo korzystać z państwowej służby zdrowia (oprócz samego porodu), ale jak będę musiała to na pewno nie będę gbić w kolejkach i pójdę prywatnie.

Dołączam się do zbiorowego żygania hahahahaah   ;D

Do góry