reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Alicja kopie na całego , M już czuje też bez problemu!!! Nie pamiętam żeby Antek tak mnie kopał w 20 tc.
Jestem już na półmetku!!!!:tak:

Ania , maxweel , czy pojawiły się u Was nowe/ kolejne rozstępy? Ja po Antku mam dużo . Liczę , ze teraz mi się upiecze. Poprzednio smarowałam sie różnymi specyfikami i nic nie dało. Teraz stawiam na oliwkę

reklama
ja na szczęście ani w pierwszej ciąży ani w drugiej nie miałam rozstępów. W pierwszej cały czas się smarowałam kremami a w drugiej olałam sprawę i nic nie robiłam ;) bo nie miałam siły na to.

Dziunka mogłam nie pytać:sorry:teraz mam niemal 2 centymetrowe rozstepy w niektórych miejscach wiec wierze , ze gorzej nie bedzie. Okaze sie po 30 tc..

Marta po pierwszej ciąży nie miałam nawet maleńkiego rozstępu :tak: a smarowałam się tylko oliwką po kąpieli , no i tym razem robiłam tak samo ale niestety wszystko mi poszło w brzuch i mam chyba 2szt :szok: , mam nadzieje że mi zejdą :tak:

ja po Ali nie mam wcale rozstępów. To znaczy tak w ogóle to mam straszne na udach i tyłku :), ale miałam je już przed ciążą.
Na brzuchu nic, używałam Mustelli całą ciążę - może to ten krem tak pomógł. Teraz też planuję ale jeszcze nie kupiłam.

Ja przytyłam 22 kg startowalam z wagi 48 kg, brzuch mialam mega wielki i napięty. Kupilam gerbera balsam ale smarowalam sie sporadycznie bo często mi sie brzuch stawial, wiec masażem nie chcialam prowokowac skurczy. Poza tym wydawało mi sie ze swinstwo w brzuch wsmarowuję wiec olalam sprawę. Bylam pewna ze popękam bo bylam mega napięta ale nie mam ani jednego. Pod koniec cos przy pępku mi sie zrobiło i myslę ze gdybym jeszcze chodzila w ciązy moglaby mi w koncu skora puscic ale nic nie widac, az szok ze z takim brzuchem nic nie mialam. Myslę ze kremy byc moze pomagają ale duzo ma do rzeczy elastycznosc skory i tendencja do rozstępów.

A ja powiem tak:
moja mama w wieku 58 lat i po dwójce dzieci gdzie przy jednym tez przytyła dobre 30 kg brzuch teraz ma jędrny, elastyczny i ani jednego rozstępu .......
a ja?? wisi flak, poorany jak pole :eek:

no chyba powinno być odwrotnie......
moim zdaniem tak jak pisze Ula, zalezy od predyspozycji skóry......

Heh, u mnie tez brzuch nieciekawy... moja matka ma bardzo zryty rozstepami, a mi do konca ciazy wyszedl tylko jeden rozstep, obok blizny po wyrostku. Za to po porodzie, jak brzuch mi "wciagalo" to wysypalo mnie rowno, ale wlasnie wszystko po prawej stronie, przy bliznie. Od razu byly malo widoczne, jasne, no ale ja je zauwazam i nie moge czasami na nie patrzec... :-)

reklama
Nauczona doświadczeniem wyznaję zasadę , że jeżeli ktoś ma mieć rozstępy to będzie je mieć , mimo stosowania najlepszych kremów i innych specyfików. Nie zmienia to jednak faktu , że warto się smarować żeby wiedzieć "Zrobiłam wszystko";-)

Myślę trochę o tym jak wrócić do formy po ciąży. Zaniepokoił mnie fakt , ze kucając do syna miałam potem problem żeby z kolan wstać na proste nogi. Dosłownie jak babuleńka. Brzuch mam duży , ale bez przesady. Myślę , że mięśnie , stawy są bardzo osłabione... Nie chcę być babuleńką mając 24 lata na karku. To jednak rozważania przedwczesne ;-)

Do góry