reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

no chyba pora :-)
wlasnnie przypomnialam sobei ze stanika do karmienia nie mam, bo nie moge dostac na sibie rozmiaru :-( musze sie w necie rozejrzec

a ja też nie mam, to znaczy mam taki po Ali Bravado, ale znioszczony i zmechacony..
Podobno firmy melissa są fajne, tylko, ze ja na początek chce jakiś bez fiszbin

Prawda jest taka, ze jesteśmy w tym miesiącu na mojej pensji, bo cała odprawa poszła na lokate nie wiem czemu i już się kasa kończy, nie mam za co dokończyć zakupów :/

reklama
Znam ten ból. Ja dzisiaj koncze zakupy a karty kredytowej, trudno.

Ja bardzo lubie staniki alles mama ale na poczatek chcialam kupic takie zwykle bawelniane, bez fiszbin. Takie z bazarku po 10zł, póki sie lktacja nie unormuje. Nie wiadomo jaki bede miala później rozmiar i szkoda kasy wieksszej wydawac

Straszna panikara sie zrobilam w tej ciazy, poprzednio tak nie mialam. To chyba nadmiar Babskich hormonow :-)

dziewczyny czego używałyscie do pepka malucha? nas uczyli zeby to był spirytus rozcieńczony i tak zrobiliśmy. Pępek odpadł , bo 5 dniach bez babrania. Teraz widzę króluje octenisept.

mnie kazali tez rozcienczony spirytus. Żadne gencjany [bo nic nie widać np zaogniena czy cus]. U nas też sie pepek nie babrał ale odpadł równo po miesiacu ......... twarda sztuka z niego była.

Już myślałam , ze stosowaliśmy jakieś metody rodem z średniowiecza ;-)tak przynajmniej reagowały niektóre mamy na "moją metodę";-)

U nas tez byl spirytus i teraz tez bedzie. widocznie tez jestem jakas "sredniowieczna" heheh bo ja z kolei nie przepadam za "cudownymi nowosciami" :-) pepek odpadl nam rowno po 3 tygodniach, ale Tom mial wyjatkowo gruba pempowine - tak od razu po urodzeniu nam mowili :-)

Dziewczyny, teraz króluje metoda do pępka "na sucho", tzn. niczym nie czyścimy, ani spirytusem, ani octaniseptem..tylko po kąpieli suchym gazikiem osuszamy kikutek. Octanisept jedynie w wypadku, jeśliby sie kikutek maział.. Marcie odpadł kikutek przy tej metodzie po tygodniu.

J do tej pory spirytus rozcienczony. Jednemu odpadl szybko, drugiemu sie babral i babral. Teraz wyprobuje octenisept, zakupilam, zobaczymy. Jak nie to wroce do średniowiecza ;-)

Kupilm wózek i jestem lekko przerazona, bo ja nigdy w sklepach internetowych nie kupuje, zawsze na allegro i niby wiiedzialam ale jakos sobie nie uswiadamialam cyz zapomnialam ze czas realizcji jest do 3 tygodni, masakra. Dobrze ze dluzej nie czekalam

reklama
J do tej pory spirytus rozcienczony. Jednemu odpadl szybko, drugiemu sie babral i babral. Teraz wyprobuje octenisept, zakupilam, zobaczymy. Jak nie to wroce do średniowiecza ;-)

Kupilm wózek i jestem lekko przerazona, bo ja nigdy w sklepach internetowych nie kupuje, zawsze na allegro i niby wiiedzialam ale jakos sobie nie uswiadamialam cyz zapomnialam ze czas realizcji jest do 3 tygodni, masakra. Dobrze ze dluzej nie czekalam
to ktory ostatecznie zamowilas?

Do góry