marlena021
Fanka BB :)
ewelcia ja to samo :-( też nie miałam takich badan, miałam jedynie co robione to co miesiac morfologię i takie tam, mocz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na rózyczke bylam sczepiona, sprawdzalam przed pierwsza ciąża. Toxoplazmoze bede teraz robic, bo nigdy nie przechodzilam i w kazdym trymestrze musze zrobic. Poza tym nic szczególnego nie robilam, bo stwierdzilam, ze jak zaxczne szukac, to na pewno cos u siebie znajde tSH, FT3 i FT4 warto zrobic, gdy ma się niepokojące objawy, ktore moglyby swiadczyc o niedoczynnosci/nadczynnosci tarczycy (w necie mozna znalezc komplet objawów). Teraz morfologia i mocz mi wyszły dobre, biore jedynie podwyzszoną dawkę kwasu foliowego z zalecenia lekarza (istnieje teoria, ze dużo większa dawka kwasu foliowego zapobiega rozszczepom, a ze Tadzio z rozszczepionym podniebieniem się urodził, to lepiej, zebym brała większą dawkę).
Myslę, ze warto sprawdzić zęby, bo po ciąży i karmieniu niestety różne rzeczy mogą sięz nimi dziać.
dziewczyny, wy już myślicie o 2 dziecku, wstrzymajcie się, macie jeszcze tyle lat przed sobą
60-latka urodziła bliźnięta - Fotoreportaż - Onet.pl Wiadomości ;-);-);-) - oczywiście ja tak z przymrużeniem oka
magdalenka jak dla mnie to egoizm i nieodpowiedzialność, ta kobieta pewnie długo nie pożyje i co? ehh :/