reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejna ciąża od razu po urlopie macierzyńskim

Bo to jest takie niespotykane - L4 w ciąży. I żadna z was się wcześniej nie zastanawiała ile dostanie zasiłku dopóki nie złożyło druku do ZUS, ani dnia wcześniej.

A jak to pytanie (nie niewinne) ma się do wieku kolejnych dzieci?

Szczerze? Nie. Kompletnie mnie nie interesuje ile to będzie te 81.5%

reklama
Czytałaś post autorki? To jest dla mnie dziwne działanie.
Autorka pyta się o zasiłek, a nie o opinie swoich wyborów, tym bardziej, że żadna z nas nie wie jaka jest sytuacja w jej życiu.
Nie zastanawiałam się, bo nigdy nie kalkulowałam, kiedy najlepiej zajśc w ciążę, zeby mi się to opłaciło. Nie kalkulowalam tez, kiedy najlepiej przejśc na L4.
Szczerze? Nie. Kompletnie mnie nie interesuje ile to będzie te 81.5%

Ja też nie i co z tego? Przez to nikt nie może żądać takiego pytania, bo wy o tym nigdy nie mtslalyscie? Wiele dziewczyn się zastanawia i liczy. Sama znam takie osoby. Bo chyba wiecie, że inni mogą mieć inną sytuację niż wasza?
Jeżeli umowa się skończy w trakcie chorobowego a autorka będzie w więcej niż 12 tc to umowa przedłuży się do dnia porodu ale zasiłek macierzyński nie będzie wypłacany.
Umowa przedluza się do dnia porodu, w związku z czym w dniu porodu jest się zgłoszonym do skl. Chorobowej, a co za tym idzie - otrzymuje się zasiłek na prawach macierzyńskiego

Wiele dziewczyn się zastanawia i liczy. Sama znam takie osoby. Bo chyba wiecie, że inni mogą mieć inną sytuację niż wasza?
No to jeśli ktoś decyduje się na drugie dziecko licząc na zasiłki i kalkulując wszystko to powodzenia 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️
Grunt że się nie narobi a 800+ razy 2 wpadnie 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ fajnie, fajnie

Ja też nie i co z tego? Przez to nikt nie może żądać takiego pytania, bo wy o tym nigdy nie mtslalyscie? Wiele dziewczyn się zastanawia i liczy. Sama znam takie osoby. Bo chyba wiecie, że inni mogą mieć inną sytuację niż wasza?
Ale my się odnioslysmy obie bezposrednio do Twojego komentarza 🤷‍♀️ żadna z nas nie zabrania innej osobie wyliczać.

Autorka pyta się o zasiłek, a nie o opinie swoich wyborów, tym bardziej, że żadna z nas nie wie jaka jest sytuacja w jej życiu.

Umowa przedluza się do dnia porodu, w związku z czym w dniu porodu jest się zgłoszonym do skl. Chorobowej, a co za tym idzie - otrzymuje się zasiłek na prawach macierzyńskiego
Ok, przyznam Ci rację. Co innego gdy umowa wygaśnie wcześniej. Wtedy zasiłek się nie należy.

No to jeśli ktoś decyduje się na drugie dziecko licząc na zasiłki i kalkulując wszystko to powodzenia 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️
Grunt że się nie narobi a 800+ razy 2 wpadnie 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ fajnie, fajnie
A znasz sytuację tej dziewczyny? To na prawdę coś dziwnego, że ktoś chce wiedzieć ile będzie dostawał zasiłku?
Ale my się odnioslysmy obie bezposrednio do Twojego komentarza 🤷‍♀️ żadna z nas nie zabrania innej osobie wyliczać.
Nie zabraniacie - to po co te chamskie komentarze w jej stronę i wyśmiewanie?

reklama
Do góry