Rozglądałam się ostatnio za wózkiem, poszłam do sklepu stacjonarnego żeby sobie pooglądać, bo planuje zamówić internetowo później i pani mnie zupełnie zaskoczyła. Stwierdziła, ze najważniejszym elementem wózka są koła i amortyzacja. Zapytała czy interesują mnie koła plastikowe, pompowane czy żelowe? I nie wiem, mam straszną zagwozdkę. Część sklepów poleca takie, część takie. Postanowiłam zapytać tutaj, doświadczonych mam? Jakie wy macie i czy polecacie?
reklama
Rozwiązanie
Wątek już stary, ale może a nuż mi się uda uzyskać odpowiedź... Może mi któraś z Was, która posiada Aero Tutis, powiedzieć, czy jest z niego zadowolona? W internecie ciężko znaleźć opinie, a Wy już będziecie miały sprawdzone te wózki... Z góry bardzo dziękuję, oponia o Tutis Viva Life też mile widziana
piankowe i plastikowe odradzam, ja bardzo się namęczyłam z takimi, później wzięłam pompowane i byłam zadowolona nigdy nie zdarzyło mi się żeby pękła dętka , zobaczymy jak teraz sprawdzi się nowy wózek z pompowanymi
reklama
mnie odwiedziła wczoraj koleżanka, ma wózek z żelowymi kółkami i pomimo śniegu, byłyśmy na spacerze i muszę Wam powiedzieć, że faktycznie przyjemnie się prowadzi wózek, już sobie wyobrażam jak idelanie się prowadzi na równej drodze.
ja polecam silikonowe/żelowe, u nas to jest tak, że jest silikon a potem powietrze i znów silikon chyba. Trzeba też patrzeć na średnicę kół i na to, czy ten żel jest trwały. U mnie się nic nie wytarło ani nie rozwarstwiło ale słyszałam różne opinie. Jestem za żelowymi, pompowane jednak ciut cięższe.
marcelka.dyz1507
Zaangażowana w BB
Polecam żelowe ewentualnie pompowane nigdy nie plastikowe np quinny zappy takie posiadają no masakra poprostu jakby traktor jechał. Fajne są te które tylnie mają pompowane a przednie żelowe Ale teraz nie pamiętam nazwy
a znacie wózki z żelowymi kołami? Możecie coś podpowiedzieć?
wiecznie_zajeta
Zaangażowana w BB
żelowe polecam, viva tutis ma żelowe. Wydaje mi się, że u niektórych producentów można sobie wybrać , czy żel, czy pompowane zamiennie. Mnie by wkurzało, że trzeba pompować.
reklama
Pysiol
Fanka BB :)
Rozglądałam się ostatnio za wózkiem, poszłam do sklepu stacjonarnego żeby sobie pooglądać, bo planuje zamówić internetowo później i pani mnie zupełnie zaskoczyła. Stwierdziła, ze najważniejszym elementem wózka są koła i amortyzacja. Zapytała czy interesują mnie koła plastikowe, pompowane czy żelowe? I nie wiem, mam straszną zagwozdkę. Część sklepów poleca takie, część takie. Postanowiłam zapytać tutaj, doświadczonych mam? Jakie wy macie i czy polecacie?
Ja kupiłam żelowe, nie ma ryzyka złapania gumy jak w pompowanych no i są podobno bezobsługowe. Nam w sklepach tylko plastikowe odradzali.
Podziel się: