reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kokon niemowlęcy

Pi03022

Zaciekawiona BB
Cześć! Tak jak w tytule , pytanie odnośnie kokona niemowlęcego . Czy kupowałyście ? Sprawdził się ? I wgl pod czym wasze maluszki śpią ? Kocyki czy może kołderki? 😊

reklama
Kokon dostałam w prezencie i się przydał:) oddałam w spadku i służy kolejnemu bobasowi. Przydatne jak np masz maluszka u siebie w łóżku, czy żeby spał sobie obok na sofie, łatwo wszędzie przenieść taki kokon. Moje dzieci nakrywalam kocykiem, pieluszką, kołderka jak były ciut większe w zimie. Śpiworek się nie sprawdził akurat u nas ale wiele dzieci uwielbia

My mamy plan że córka będzie spala jednak w swoim łóżeczku i tak się zastanawiam czy nie za dużo będzie tego wszystkiego

Ja ani razu nie użyłam kokonu 😊 zależy ile masz innych rzeczy dla malucha, wiem ze niektórzy używają na przykład jak kładą maluszka na kanapie. Ale tak jak pisałam, ja ani razu. Przy kolejnym maluszku nie kupię 😊 moja córka ma 6 miesięcy i od urodzenia śpi w śpiworku, pod kołderka czy kocykiem nie lubi spać

U nas kokon nie był używany przy żadnym dziecku. Ale wiem, ze dziewczyny sobie chwaliły. Przy pierwszym i drugim czasem śpiworek, a trzecie śpi w ogóle bez przykrycia. U mnie cała trójka zimnolubna 😅

My mamy plan że córka będzie spala jednak w swoim łóżeczku i tak się zastanawiam czy nie za dużo będzie tego wszystkiego
Przeżyjesz bez:) ja sama bym pewnie nie kupiła bo naprawdę rzeczy niezbędnych jest długa lista a resztę można sobie darować, a zawsze może ktoś właśnie sprezentować Wam coś z tych "gadżetów".

Ja dostałam w prezencie i średnio go używałam. Głównie jak gdzieś Jechaliśmy w gości żeby córka miała gdzie spać. Sama na pewno bym nie kupowała. Córeczka od urodzenia śpi w śpiworku i bardzo sobie go chwale. Jedynie teraz jak były duże mrozy to było jej zimno i musiałam dodatkowo przykrywać kocykiem 😊

U nas bardzo się przydał. Malutka najlepiej śpi właśnie w kokonie. Zależy pewnie od dziecka, ile masz miejsca w domu na te wszystkie gadżety itp. ;)

reklama
U nas to był must have, córka w nim spała w dzień na sofie, bo nie tolerowała ani łóżka ani wózka. Nigdy nie kładłam jej w kokonie na noc w obawie przed uduszeniem. W dzień mogłam się z nią bawić siedząc na kanapie, uratował mi życie :)

Do góry