reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

reklama
ha ha ha ale się zgrałyśmy aga :-D:-D:-D
właśnie o ten mi chodzi i cena chyba najniższa na allegro bez tej barierki, tylko tak się zastanawiam czy ta barierka potrzebna jak są pasy?? w naszej aktualnej spacerówce na razie barierki nie zakładałam i jest dobrze, co myślicie??
jutro wejdę do sklepu dzieciowego to może taką znajdę i na żywca pooglądam...

mada jest też wersja z barierką, a ceny różne na razie na necie widziałam 380 zł i 480 też, tylko do tego wózka mi bracik połowę kasy dokłada, za wszystkie rzeczy co po Alce ma dostanie, a bratówka już lada dzień urodzi, czop jej w niedzielę odszedł:-D TRAXX SPACERÓWKA 07 SUPER LEKKA HIT NA ALLEGRO (184423461) - Aukcje internetowe Allegro
bedyta barierka jak najbardziej potrzebna. ewka trzyma sie za nia jaj spacerujemy a wieksze(starsze) dzieci to juz wogóle nie chetnie jezdza w pasach, właza i złaza z wózka. ja sobie bez barierki nie wyobrazam. poza tym haucka w sklepach nie uswiadczysz. ja szukałam zeby obejzec jak kupowałam swój i nigdzie nie było,nawest sprzedawcy mi mówili ze w sklepach ich praktycznie nie ma.tez kupiłam przez internet ale jestem bardzo zadowolona

decyzja jeszcze nie podjęta, na szczęście jest też w wersji z pałąkiem ten wózeczek, tylko jedno mnie martwi... piszą, że do 15kg...:-(

decyzja jeszcze nie podjęta, na szczęście jest też w wersji z pałąkiem ten wózeczek, tylko jedno mnie martwi... piszą, że do 15kg...:-(
no to jest niewątpliwie wada ale wogóle to nie spotkałam sie przy żadnych wózkach żeby pisali do ilu są kilogramów.widziałyscie kiedys taka informację?
a wogóle to zastanawiam sie nad kupnem chodzika(takiego standardowego). ewka wogole nie chce siedzieć ani leżec tym bardziej no a ja cały dzien jej za rączki trzymac nie mogę zeby sobie stała. generalnie to mam bardzo mieszane uczucia i wogóle nie brałam chodzika pod uwage no ale teraz sama nie wiem co zrobic. nie chciałabym jej zaszkodzic.wszędzie trąbią zeby dzieci do chodzików nie wsadzać. no i co ja biedny żuczek mam zrobić?????????:sick:

no to jest niewątpliwie wada ale wogóle to nie spotkałam sie przy żadnych wózkach żeby pisali do ilu są kilogramów.widziałyscie kiedys taka informację?
a wogóle to zastanawiam sie nad kupnem chodzika(takiego standardowego). ewka wogole nie chce siedzieć ani leżec tym bardziej no a ja cały dzien jej za rączki trzymac nie mogę zeby sobie stała. generalnie to mam bardzo mieszane uczucia i wogóle nie brałam chodzika pod uwage no ale teraz sama nie wiem co zrobic. nie chciałabym jej zaszkodzic.wszędzie trąbią zeby dzieci do chodzików nie wsadzać. no i co ja biedny żuczek mam zrobić?????????:sick:

Ewa mi się wydaje że jak już dziecko ładnie stoi to nie ma przeciwwskazań do chodzika, gorzej chyba jak dziecko na siłę wpycha się do tego sprzetu jak nawet dobrze nie siedzi ale to tylko takie moje przemyślenia, my chyba długo jeszcze nie kupimy chodzika...

Ja równiez przymierzałam się do chodzika - mały mojej kuzynki śmigał w chodziku już od 9 m-ca! Jednak rehabilitantka Oli powiedziała, że chodziki to nie najlepszy pomysł. Dziecko samo wie, kiedy ma zacząć chodzić a poza tym zbyt wczesne chodzenie niesie za soba zagrożenia (deformacja stóp, stawów biodrowych itp). Mnie to skutecznie przekonało to rezygnacji z zakupu. Za to kupiłam pianinko little tikes, jest o tyle fajne , że można je ustawić w 3 pozycjach, my w tej chwili mamy w pozycji "na siedząco" ale jak była u mnie siostra ze swoją córcią 11 m-cy wypróbowaliśmy "na stojąco" Mała pchała pianinko do przodu i szła przy nim. Fajna sprawa
MUZYCZNY OCEAN LITTLE TIKES WYSYŁKA GRATIS W-wa!! (184579221) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
i cena przystępna :-)

reklama
Bedyta, nie wiem, czy ten chodzik by Ci sie rzeczywiscie tak strasznie przydal, bo nawet jak juz jest to nie powinno sie dziecka w niego wsadzac na dluzej niz pol godziny dziennie. Ja mala pewno wsadze czasami, ale to juz w ostatecznosci, jak bede musiala cos zrobic, no i jeszcze nie teraz...

Do góry