Asiuk ja też uważam, że to może być od tego, co mogłaś zjeść, nie słyszałam, żeby ktoś miał uczulenie od materacyka... Betka17 tak to jest już z tą ciążą, raz lepiej, raz gorzej...A mi udało się dziś wyskoczyć na 1,5h na dwór, chociaż strasznie wiało, ale schowałam się z wózkiem za budynkami i jeździłam w tę i z powrotem, a Paulinka była cała happy, bo w końcu pooddychała świeżym powietrzem :-) Mała zrobiła mi dziś psikusa. Nie mogła od razu zasnąć po kąpieli i karmieniu, a kiedy z trudem udało mi się ją uspać, to po godzinie obudziła się jak gdyby nigdy nic, zjadła i potem patrzyła się na mnie, coś próbując 'powiedziec' po swojemu i przy tym się śmieje...No rany julek, a tu na zegarku prawie 22...niedawno na szczęscie zasnęła :-) Poza tym ostatnio zaczyna zauważać swoje rączki, chwyta łapkami grzechotki ku uciesze rodziców, świetna sprawa :-) pozdr. wszystkie mamuśki te obecne i przyszłe oraz ich pociechy :-) dobranoc
reklama
Witam wszystkich nieobecnych ;-) coś z tym spaniem naszych dzieciaczków jest nie tak ... Pisalam ostatnio, że Paulinka zrobiła mi psikusa i obudziła się wyspana po 3h, ale to nic...bo tej samej nocy obudziła się kilka razy na karmienie (to norma) i m.in. o trzeciej wybudziła się zupełnie, wierciła się strasznie i gaworzyła do siebie,po czym zaczęła się niecierpliwić, więc musiałam ją wziąć do naszego wyra i spała już z nami do rana. Dzisiejszej nocy powtórka z rozrywki. Po kąpieli zasnęła sama ze zmęczenia, myślałam już, że w nocy też ładnie pośpi, ale znowu wybudzała się na jedzonko częściej niż zwykle i kiedy leżała z nami w wyrku, spała sobie cichutko, po czym, gdy ją przełożyłam do łożeczka, to się wybudzała :/ i co z tym fantem zrobić? ot takie mam teraz problemy z moim dzieciaczkiem - po prostu nie daje spać mamusi. Chociaż doszukałam się jednego plusa w tym wszystkim :-) śpi za to dłużej :-) tzn. nie wstaje o 6 jak miała w zwyczaju, tylko o 8 ale szczerze mówiąc ja nie odczuwam, bym była bardziej wyspana przez te częste wstawanie do niej w nocy :-( A pogoda psia...wczoraj udało się jeszcze wyskoczyć na spacerek, ale dzisiaj 'ni da rydy' ;-) pozdr.
Dawidowa nie wiem, jakiego typu masz alergie, ale mogę Ci podać namiary na super panią dermatolog. Sama się u niej leczę i uważam, że jest rewelacyjna. Ona przyjmuje na Akademii Medycznej w Gdańsku - w Poradni alergologicznych chorób skóry. Nie płaci się u niej za żadne badania...Trzeba mieć do niej skierowanie albo od zwykłego dermatologa, albo od lekarza rodzinnego, nazywa się dr Wilkowska. W razie czego mam tel. do tej poradni. Przyjmuje też w prywatnej przychodni w Gdańsku gł. obok Krewetki, ale po co płacić jednorazowo za wizytę 50zł, jak można jechać do AM :-) Ikpi zgadzam się z Tobą, że wybory to obowiązek !!! sama chciałabym iść zagłosować, ale w sobotę jedziemy w końcu w moje rodzinne strony :-) :-) :-) i wrócimy w niedzielę, więc nie wiem, czy zdążę zagłosować, choć bardzo bym chciała, bo nie mam zamiaru wspierać partii obecnie rządzących...
D
dawidowa
Gość
Komarkowa dziękuję bardzo,ale ja mam alergię wziewną,więc twoja dr. mi raczej nie pomoże
Jestem mega szczęśliwa,bo udało mi się oduczyć Dawida ssania kciuka,a walczyłam z nim od wakacji!!!Wczoraj pisałam to szczegółowiej,ale akurat w trackcie wysyłania była aktualizacja forum i nie wysłało
Jestem mega szczęśliwa,bo udało mi się oduczyć Dawida ssania kciuka,a walczyłam z nim od wakacji!!!Wczoraj pisałam to szczegółowiej,ale akurat w trackcie wysyłania była aktualizacja forum i nie wysłało
Dawidowa no jak widać są alergie i alergie...ja niestety mam skórne :-( a właściwie to nie do końca jeszcze zdiagnozowane, bo jak zaczęłam się u tej pani doktor leczyć to zaszłam w ciążę i nie mogła mi przeprowadzić dalszych testów...Fajowe zdjęcie Dawidka zamieściłaś :-) jaki zadumany ten Twój synek, gdziesić się zapatrzył :-) pozdr.
pu100 :/ wywialo Was,dziewczyny? no,a ja od polgodziny jestem sama,bo szanowny malzonek pojechal do swojej k misji wyborczej.wroci gdzies tak o 4 nad ranem ja musze wrzucic pranie do pralki,musze skrocic pazurry i troche rzeczy spakowac do kartonow.
z najnowszych wiesci-od poniedzialku bedziemy miec malowanie.gosc wyrobi sie do piat.potem cyklinowanie.na andrzejki bede mieszkac w kartonach,wiec pojdziemy do grudniowki-Roni21,ktora byc moze pod koniec listopada juz sie rozdwoi Roni wczoraj u nas byla w Gdansku,obejrzala ze swoim mezem nasze mieszkanie i stwierdzili,ze nie jest tak zle.wprawdzie rok temu kupilismy,ale poniewaz wynajmowalismy,wiec nie bylo okazji do pokazania.jedyne czego Roni zazdroszcze to to,ze pod ich falowcem jest wiecej sklepow-piekarnia, biedronka, kilka wrzywniakow, bankomat mojego banku, przychodnia.a u nas tylko wszawy sklep i jakies cienkie delikatesy.ale co ja sie martwie-to nie ja bede chodzila po bulki maz to bardzo przydatny osobnik,dlatego uwazam,ze kazda kobieta w ciazy powinna miec taka pomoc w domu
z najnowszych wiesci-od poniedzialku bedziemy miec malowanie.gosc wyrobi sie do piat.potem cyklinowanie.na andrzejki bede mieszkac w kartonach,wiec pojdziemy do grudniowki-Roni21,ktora byc moze pod koniec listopada juz sie rozdwoi Roni wczoraj u nas byla w Gdansku,obejrzala ze swoim mezem nasze mieszkanie i stwierdzili,ze nie jest tak zle.wprawdzie rok temu kupilismy,ale poniewaz wynajmowalismy,wiec nie bylo okazji do pokazania.jedyne czego Roni zazdroszcze to to,ze pod ich falowcem jest wiecej sklepow-piekarnia, biedronka, kilka wrzywniakow, bankomat mojego banku, przychodnia.a u nas tylko wszawy sklep i jakies cienkie delikatesy.ale co ja sie martwie-to nie ja bede chodzila po bulki maz to bardzo przydatny osobnik,dlatego uwazam,ze kazda kobieta w ciazy powinna miec taka pomoc w domu
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Hejka..
a my zupełnym przypadkiem odwiedziliśmy porodówke w szpitalu wojewódzkim. Bardzo miła Pani polozna (Ewa jakaśtam) pokazała nam wszystkie sale porodowe i dużo ciekawostek nam powiedziała. No i.. mają znieczulenie zewnątrzoponowe za free, a poród rodzinny za 100. Porodówka ok, schludnie, czysto.. No i sama już nie wiem. Chciałam na Zaspie, ale tam ostatnio taka zła prasa, no i to cholerne znieczulenie odpłatne (choć jeszcze nie wiem ile) a znając moją tolerancję bólu, to nie dam rady urodzić naturalnie... skoro mi się zdarzalo mdleć nawet podczas bóli miesiączkowych...
Normalnie mętlik mam. I grype na dodatek. Wracam do łóżka, żeby Was tu nie pozarażać przez literki..;-)
a my zupełnym przypadkiem odwiedziliśmy porodówke w szpitalu wojewódzkim. Bardzo miła Pani polozna (Ewa jakaśtam) pokazała nam wszystkie sale porodowe i dużo ciekawostek nam powiedziała. No i.. mają znieczulenie zewnątrzoponowe za free, a poród rodzinny za 100. Porodówka ok, schludnie, czysto.. No i sama już nie wiem. Chciałam na Zaspie, ale tam ostatnio taka zła prasa, no i to cholerne znieczulenie odpłatne (choć jeszcze nie wiem ile) a znając moją tolerancję bólu, to nie dam rady urodzić naturalnie... skoro mi się zdarzalo mdleć nawet podczas bóli miesiączkowych...
Normalnie mętlik mam. I grype na dodatek. Wracam do łóżka, żeby Was tu nie pozarażać przez literki..;-)
reklama
No proszę tyle siedzę na BB i nie widziałam e tu kobitki z Trójmiasta sobie plotkują !!!!????
WITAM!!!
Jestem Gdynianką pełna gębą (tak o sobie mówię chociaz od trzech lat mieszkam koło Pucka, ale jakoś sercem jestem jeszcze w Gdyni, tam sie urodziłam uczyłam i takie tam.........)
Będę do was zaglądać koleżanki z Trójmiasta!!!:-):-):-)
WITAM!!!
Jestem Gdynianką pełna gębą (tak o sobie mówię chociaz od trzech lat mieszkam koło Pucka, ale jakoś sercem jestem jeszcze w Gdyni, tam sie urodziłam uczyłam i takie tam.........)
Będę do was zaglądać koleżanki z Trójmiasta!!!:-):-):-)
Podziel się: