reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Asiuk ja też uważam, że to może być od tego, co mogłaś zjeść, nie słyszałam, żeby ktoś miał uczulenie od materacyka... Betka17 tak to jest już z tą ciążą, raz lepiej, raz gorzej...A mi udało się dziś wyskoczyć na 1,5h na dwór, chociaż strasznie wiało, ale schowałam się z wózkiem za budynkami i jeździłam w tę i z powrotem, a Paulinka była cała happy, bo w końcu pooddychała świeżym powietrzem :-) Mała zrobiła mi dziś psikusa. Nie mogła od razu zasnąć po kąpieli i karmieniu, a kiedy z trudem udało mi się ją uspać, to po godzinie obudziła się jak gdyby nigdy nic, zjadła i potem patrzyła się na mnie, coś próbując 'powiedziec' po swojemu i przy tym się śmieje...No rany julek, a tu na zegarku prawie 22...niedawno na szczęscie zasnęła :-) Poza tym ostatnio zaczyna zauważać swoje rączki, chwyta łapkami grzechotki ku uciesze rodziców, świetna sprawa :-) pozdr. wszystkie mamuśki te obecne i przyszłe oraz ich pociechy :-) dobranoc

reklama
Witam wszystkich nieobecnych ;-) coś z tym spaniem naszych dzieciaczków jest nie tak ... Pisalam ostatnio, że Paulinka zrobiła mi psikusa i obudziła się wyspana po 3h, ale to nic...bo tej samej nocy obudziła się kilka razy na karmienie (to norma) i m.in. o trzeciej wybudziła się zupełnie, wierciła się strasznie i gaworzyła do siebie,po czym zaczęła się niecierpliwić, więc musiałam ją wziąć do naszego wyra i spała już z nami do rana. Dzisiejszej nocy powtórka z rozrywki. Po kąpieli zasnęła sama ze zmęczenia, myślałam już, że w nocy też ładnie pośpi, ale znowu wybudzała się na jedzonko częściej niż zwykle i kiedy leżała z nami w wyrku, spała sobie cichutko, po czym, gdy ją przełożyłam do łożeczka, to się wybudzała :/ i co z tym fantem zrobić? ot takie mam teraz problemy z moim dzieciaczkiem - po prostu nie daje spać mamusi. Chociaż doszukałam się jednego plusa w tym wszystkim :-) śpi za to dłużej :-) tzn. nie wstaje o 6 jak miała w zwyczaju, tylko o 8 :p ale szczerze mówiąc ja nie odczuwam, bym była bardziej wyspana przez te częste wstawanie do niej w nocy :-( A pogoda psia...wczoraj udało się jeszcze wyskoczyć na spacerek, ale dzisiaj 'ni da rydy' ;-) pozdr.

Dawidowa nie wiem, jakiego typu masz alergie, ale mogę Ci podać namiary na super panią dermatolog. Sama się u niej leczę i uważam, że jest rewelacyjna. Ona przyjmuje na Akademii Medycznej w Gdańsku - w Poradni alergologicznych chorób skóry. Nie płaci się u niej za żadne badania...Trzeba mieć do niej skierowanie albo od zwykłego dermatologa, albo od lekarza rodzinnego, nazywa się dr Wilkowska. W razie czego mam tel. do tej poradni. Przyjmuje też w prywatnej przychodni w Gdańsku gł. obok Krewetki, ale po co płacić jednorazowo za wizytę 50zł, jak można jechać do AM :-) Ikpi zgadzam się z Tobą, że wybory to obowiązek !!! sama chciałabym iść zagłosować, ale w sobotę jedziemy w końcu w moje rodzinne strony :-) :-) :-) i wrócimy w niedzielę, więc nie wiem, czy zdążę zagłosować, choć bardzo bym chciała, bo nie mam zamiaru wspierać partii obecnie rządzących...

Komarkowa dziękuję bardzo,ale ja mam alergię wziewną,więc twoja dr. mi raczej nie pomoże :no:

Jestem mega szczęśliwa,bo udało mi się oduczyć Dawida ssania kciuka,a walczyłam z nim od wakacji!!!Wczoraj pisałam to szczegółowiej,ale akurat w trackcie wysyłania była aktualizacja forum i nie wysłało :wściekła/y:

Dawidowa no jak widać są alergie i alergie...ja niestety mam skórne :-( a właściwie to nie do końca jeszcze zdiagnozowane, bo jak zaczęłam się u tej pani doktor leczyć to zaszłam w ciążę i nie mogła mi przeprowadzić dalszych testów...Fajowe zdjęcie Dawidka zamieściłaś :-) jaki zadumany ten Twój synek, gdziesić się zapatrzył :-) pozdr.

pu100 :/ wywialo Was,dziewczyny? :( no,a ja od polgodziny jestem sama,bo szanowny malzonek pojechal do swojej k misji wyborczej.wroci gdzies tak o 4 nad ranem :) ja musze wrzucic pranie do pralki,musze skrocic pazurry i troche rzeczy spakowac do kartonow.
z najnowszych wiesci-od poniedzialku bedziemy miec malowanie.gosc wyrobi sie do piat.potem cyklinowanie.na andrzejki bede mieszkac w kartonach,wiec pojdziemy do grudniowki-Roni21,ktora byc moze pod koniec listopada juz sie rozdwoi :D Roni wczoraj u nas byla w Gdansku,obejrzala ze swoim mezem nasze mieszkanie i stwierdzili,ze nie jest tak zle.wprawdzie rok temu kupilismy,ale poniewaz wynajmowalismy,wiec nie bylo okazji do pokazania.jedyne czego Roni zazdroszcze to to,ze pod ich falowcem jest wiecej sklepow-piekarnia, biedronka, kilka wrzywniakow, bankomat mojego banku, przychodnia.a u nas tylko wszawy sklep i jakies cienkie delikatesy.ale co ja sie martwie-to nie ja bede chodzila po bulki :D maz to bardzo przydatny osobnik,dlatego uwazam,ze kazda kobieta w ciazy powinna miec taka pomoc w domu :D

Hejka..
a my zupełnym przypadkiem odwiedziliśmy porodówke w szpitalu wojewódzkim. Bardzo miła Pani polozna (Ewa jakaśtam) pokazała nam wszystkie sale porodowe i dużo ciekawostek nam powiedziała. No i.. mają znieczulenie zewnątrzoponowe za free, a poród rodzinny za 100. Porodówka ok, schludnie, czysto.. No i sama już nie wiem. Chciałam na Zaspie, ale tam ostatnio taka zła prasa, no i to cholerne znieczulenie odpłatne (choć jeszcze nie wiem ile) a znając moją tolerancję bólu, to nie dam rady urodzić naturalnie... skoro mi się zdarzalo mdleć nawet podczas bóli miesiączkowych...
Normalnie mętlik mam. I grype na dodatek. Wracam do łóżka, żeby Was tu nie pozarażać przez literki..;-)

reklama
No proszę tyle siedzę na BB i nie widziałam e tu kobitki z Trójmiasta sobie plotkują !!!!????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

WITAM!!!
Jestem Gdynianką pełna gębą (tak o sobie mówię chociaz od trzech lat mieszkam koło Pucka, ale jakoś sercem jestem jeszcze w Gdyni, tam sie urodziłam uczyłam i takie tam.........)

Będę do was zaglądać koleżanki z Trójmiasta!!!:-):-):-)

Do góry