reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej dziewczyny, moja Kaśka (czytaj MAŁPA) jak widać na suwaczku ma dwa latka i dwa miesiąće, jest małym potworem który się urodził aby mnie terroryzować (a słyszałam że terroryzm jest zabroniony !!!) E no ja tak tylko gadam ale czasami mam jej serdecznie dosyć (ale to moja wina bo jestem mało cierpliwa do dzieci). W tej chwili sięga to już apogeum bo siedzimy cały czas w domu :(. Udało mi sie ja wyleczyć a teraz znowu jakiś katar i kaszel i wysypka i już mi ręce opadają, bo co moazna robić z dzieckiem dzień w dzień w domu. Czekam wiosny jak zbawienia co byśmy mogły cały dzień na dworzu spędzać. Chciałam się z nią wybrać na plac zabaw do Alfy ale kurcze boję się żeby nie złapała co gorszego :(. No dobra koniec biadolenia, wszystkich chętnych zapraszam na stronę www.republika.pl/blaszak1 średnio raz w tygodniu zmieniam zdjęcia więc jest powód aby tam zaglądać co jakiś czas :) Juz niedługo będą nowe :)

reklama
Dawidowa, Ty byłaś zaintersowana szkołą rodzenia na Zaspie. No więc najbliższy termin rozpoczęcia zajęć to 11 marca. Zapisaywać trzeba się osobiście i pani postraszyła, że ilość miejsc ograniczona.. Ja niestety dopiero w przyszłym tygodniu umówiłam się na wizytę do ginki po skierowanie, ale mam nadzieję, ze zdążę z moim brzuchem na tę sesję ;)
Wiecie, dziś jakoś tak strasznie zatęskniłam za dzidzią.. Tak chciałabym już ją zobaczyć, przytulić.. Dziwne uczucie tęsknić za kimś, kogo się niegdy nie widziało, nie słyszało ani nawet nie siedziało na czacie ;)

blaszako super ta Twoja Kaśka. zdjęcia ekstra.

agula mi też tęskno już za maleństwem ale jeszcze jakieś 7-8 tygodni i już będzie a tk po cichutku liczę na to że urodzi się ciut wcześniej więc może tylko jakieś 6 :)
zaczynam urządzać pokoik i zostanie tylko czekanie :)

Mi do porodu zostało 12 tygodni, a tak samo jak Wy nie mogę doczekać się maleństwa. To takie głupie uczucie, ale czekam na niego jak na kogoś, kogo znam tylko z opowiadań, a już zdążyłam pokochać. Im więcej on kopie, tym bardziej mnie wzrusza...

to właśnie jest niesamowite. kocham lokatora mojego brzuszka i uwilebiam jak kopie. co to będzie jak się pojawi .... chyba będę go cały czas nosić i przytulać :)

Cześć, zgadzam ię z wami w pełni. Moje córki były tak samo wyczekiwane jk wasze dzieci, teraz są juz podrosnięte, a mimo to ciągle biorę i nisze je na rękach. Wieczorem zawsze usypiamy je, czytamy bajki, a starsza zdaje tacie prawozdanie z całego dnia. Jest to coś tak fantastycznego, że czasmi nie mogę znaleść słów na opisanie tych uczuć.
zaneta.b

Niunia aż mi serduszko tak zmiękło i cipelutko się zrobiło jak przeczytałam o Twoich córeczkach.

to super że dostajemy taki dar że możemy zostać rodzicami :)

Ja mam świetna panią doktor Liliana Skarbek-Żurek, przyjmuje w Gdyni na Wzgórzu Św. Maksymiliana w przychodni. Robi dobre USG i zawsze cierpliwi i wyczerpująco odpowiadła mi na wszystkie moje pytania. Tętno bdała każdo razowo i zawsze mogłam na nią liczyć, mogłam ją ganiać nawet jak miała wolne. Sedrecznie polecam :)
zaneta.b

Dawidowa, nie ma jakiś tabletek, żeby nie bolało? Nie wiem, jakiego lekarza Ci polecić, bo koleś który robił mi usg był też raczej mało rozmowny, a innych nie czaju... :(
Nie wiem (nie pamiętam) od jakiego lekarza skierowanie do szkoły rodzenia, ja idę po nie do gina, ale chyba taki od pierwszego kontaktu tez może być..

A co do naszych lokatorów, to M ma chyba wyraźnie zaznaczone poczucie własności: wczoraj przyszły tatuś jakoś tak delikatnie dotknął łokciem brzucha. Wiecie, jak szybko zostal pogoniony? Kuksańca z wewnątrz dostał(lismy) od razu :laugh:

reklama
Dawidowa ja chodzę do lekarza do przychodni na chełmie. facet wydaje się konkretny i dobry w swoim fachu. natomiast na usg chodzę (podobno) do bardzo dobrego specjalisty który przyjuje w Invikcie no niestety koszt 60 zł. ale w końcu w ciąży robi się usg 3-4 razy i wystarczy.

co do skierowania do szkoły rodzenia to chyba musi być od ginka ze wskazaniem że nie ma przeciwwskazań - ale nie jestem pewna.
a mi trochę na bóle w plecach pomaga ciepła kąpiel. jak sobie poleże tak z 20 minutek to od razu lepiej.

agula to dobrze że Twój lokator dba o swoją własnośc już od etapu brzuszka :) ;D ;)

Do góry