reklama
agula
Fanka BB :)
łeee.. myślałam, że mają opracowany jakis kalendarz magiczny interaktywny, co sam oblicza takie bzdury :laugh: Ale widzę, że nie bardzo
Oj, dr Szmeryk marzy się przy porodach, oj marzy.. Też bardzo bym chciała
Tymczasem zastanawiam się, czy juz w tym tygodniu nie iść zbadać się na izbę w celu rozpoznaniia rozwarcia, ale boję się, że "przepisy" wymagają zostawiania w szpitalu, a tego jak wiadomo nikt nie chce... Ciężkie jest zycie brzuchatki
Okropna pogoda się dla nas zbiera Ola - supchniemy jak baloniki :
A jak tam Wasze skarby - szczęśliwe, niespuchniee mamusie? :-*
Oj, dr Szmeryk marzy się przy porodach, oj marzy.. Też bardzo bym chciała
Tymczasem zastanawiam się, czy juz w tym tygodniu nie iść zbadać się na izbę w celu rozpoznaniia rozwarcia, ale boję się, że "przepisy" wymagają zostawiania w szpitalu, a tego jak wiadomo nikt nie chce... Ciężkie jest zycie brzuchatki
Okropna pogoda się dla nas zbiera Ola - supchniemy jak baloniki :
A jak tam Wasze skarby - szczęśliwe, niespuchniee mamusie? :-*
agula
Moncia, nie dokładaj oliwy do ognia I tak jestem jak tykająca bombka zegarowa i bez kija lepiej nie podchodzić.. Jestem dopiero 3 dni po terminie 8) Umówię się dziś do Szemryka na wtorek - jak nic się do tego czasu nie wydarzy - niech on podejmie decyzję.. Naprawdę intensywnie myslę o izbie.. może zadzwonię i zapytam, kto tam dziś dyżuruje i pojadę sobie sprawdzić??? k... nie wiem...
damayanti
Czesc, co do tych faz księzyca, to spotkałam się z taką teorią, że począć dziecko najłatwiej jest, kiedy Księzyc jest w takim samym położeniu, jak w chwili narodzin mamy - czyli np. jak ktoś się rodził w czasie nowiu, to przy nowiu ma największe szanse. I potem jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się też podczas okreslonego położenia Księzyca. To tak mniej więcej . Do poczytania o cyklu: http://www.manuela-klara.com/jonasa.html.
I na podstawie tego cyklu, tzw cyklu Jonasa, można pokusić sie o wyznaczanie terminu porodu.(10 księzycowych miesięcy=9 normalnych miesięcy, ciążowych ) U mnie np. różni się on o 1 dzień w porównaniu do terminu z OM. Ciekawe, na ile to się sprawdza . Mam nawet taki programik, co na podstawie daty urodzenia wyznacza dni tego cyklu. Jakby któraś z was chciała takie daty, dajcie znać. Pozdrawiam.
I na podstawie tego cyklu, tzw cyklu Jonasa, można pokusić sie o wyznaczanie terminu porodu.(10 księzycowych miesięcy=9 normalnych miesięcy, ciążowych ) U mnie np. różni się on o 1 dzień w porównaniu do terminu z OM. Ciekawe, na ile to się sprawdza . Mam nawet taki programik, co na podstawie daty urodzenia wyznacza dni tego cyklu. Jakby któraś z was chciała takie daty, dajcie znać. Pozdrawiam.
agula
Damayanti, daję znać - chcę. Przydałby mi się jeszcze jakiś termin. Potem wyskoczę na izbie, że przyszłam, bo termin księżycowy minął ;D
Moncia, no co Ty.. kąśliwe żarciki tylko się mnie trzymają.. Jestem już bardzo zmęczona i zniesmaczona tym wszystkim i dupa dupa...
Szemryk na izbie nie dyżuruje.. A to pech..
Moncia, no co Ty.. kąśliwe żarciki tylko się mnie trzymają.. Jestem już bardzo zmęczona i zniesmaczona tym wszystkim i dupa dupa...
Szemryk na izbie nie dyżuruje.. A to pech..
AGula, Ty chyba pobijesz rekord forum w przenoszeniu ciąży myślę, że zbytnio teraz nie powinnaś się przeciwstawiać lekarzom i może warto już iść do szpitala. Znam babkę, która też ta długooooooooo czekała, i jak się zaczęło to w ciągu godziny urodziła, że ledwo karetka ją zabrała z główką między nogami. Trzymam kciuki i wygoń dzidzię z brzuszka- powiedz jej,że co za dużo to nie zdrowo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
reklama
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, ale widzę, że swoim zaawansowaniem ciążowym mogę równać się z damayanti
Szkoda, że nie znalazłam Was wcześniej, byłoby mi raźniej.
Moje małe szczęście rozpycha się w brzuchu, obija mi żebra i pomaga puchnąć moim stopom.
dostałam od swojego lekarza lekko odwadniające tabletki, które można stosować co 2 dni. Dziś mam ten szczęsliwy dzień, w którym sobie łyknę
Trzymam kciuki za nowe mamcie i za te mamcie, któe będą nowymi za krótki czas
Jestem tu nowa, ale widzę, że swoim zaawansowaniem ciążowym mogę równać się z damayanti
Szkoda, że nie znalazłam Was wcześniej, byłoby mi raźniej.
Moje małe szczęście rozpycha się w brzuchu, obija mi żebra i pomaga puchnąć moim stopom.
dostałam od swojego lekarza lekko odwadniające tabletki, które można stosować co 2 dni. Dziś mam ten szczęsliwy dzień, w którym sobie łyknę
Trzymam kciuki za nowe mamcie i za te mamcie, któe będą nowymi za krótki czas
Podziel się: