reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
łeee.. myślałam, że mają opracowany jakis kalendarz magiczny interaktywny, co sam oblicza takie bzdury  :laugh: Ale widzę, że nie bardzo  ;)
Oj, dr Szmeryk marzy się przy porodach, oj marzy.. Też bardzo bym chciała  :)
Tymczasem zastanawiam się, czy juz w tym tygodniu nie iść zbadać się na izbę w celu rozpoznaniia rozwarcia, ale boję się, że "przepisy" wymagają zostawiania w szpitalu, a tego jak wiadomo nikt nie chce... Ciężkie jest zycie brzuchatki  ;)
Okropna pogoda się dla nas zbiera Ola - supchniemy jak baloniki  ::)
A jak tam Wasze skarby - szczęśliwe, niespuchniee mamusie?  :-*

Moncia, nie dokładaj oliwy do ognia ;) I tak jestem jak tykająca bombka zegarowa i bez kija lepiej nie podchodzić.. Jestem dopiero 3 dni po terminie 8) Umówię się dziś do Szemryka na wtorek - jak nic się do tego czasu nie wydarzy - niech on podejmie decyzję.. Naprawdę intensywnie myslę o izbie.. może zadzwonię i zapytam, kto tam dziś dyżuruje i pojadę sobie sprawdzić??? k... nie wiem... :mad:

Czesc, co do tych faz księzyca, to spotkałam się z taką teorią, że począć dziecko najłatwiej jest, kiedy Księzyc jest w takim samym położeniu, jak w chwili narodzin mamy - czyli np. jak ktoś się rodził w czasie nowiu, to przy nowiu ma największe szanse. I potem jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się też podczas okreslonego położenia Księzyca. To tak mniej więcej ;). Do poczytania o cyklu: http://www.manuela-klara.com/jonasa.html.
I na podstawie tego cyklu, tzw cyklu Jonasa, można pokusić sie o wyznaczanie terminu porodu.(10 księzycowych miesięcy=9 normalnych miesięcy, ciążowych ;)) U mnie np. różni się on o 1 dzień w porównaniu do terminu z OM. Ciekawe, na ile to się sprawdza ;). Mam nawet taki programik, co na podstawie daty urodzenia wyznacza dni tego cyklu. Jakby któraś z was chciała takie daty, dajcie znać. Pozdrawiam.

Sorrki Agula, nie takia była moja intencja :p. Ale kto wie może trochę adrenalinki pomoże? ;). Trzymaj się ciepło, a może właśnie rozsyp się jak najszybciej :D.pozdrawiam

Damayanti, daję znać - chcę. Przydałby mi się jeszcze jakiś termin. Potem wyskoczę na izbie, że przyszłam, bo termin księżycowy minął ;D
Moncia, no co Ty.. kąśliwe żarciki tylko się mnie trzymają.. Jestem już bardzo zmęczona i zniesmaczona tym wszystkim i dupa dupa... :p
Szemryk na izbie nie dyżuruje.. A to pech..

Hehe Agula, a kiedy się urodziłaś? Fajnie, jakbyś znała w miarę dokładną godzinę. Zaraz wklepuję w programik i Ci wyślę. Przy takim argumencie to nikt ze szpitala nie śmie wygonić ;D

AGula, Ty chyba pobijesz rekord forum w przenoszeniu ciąży ;) myślę, że zbytnio teraz nie powinnaś się przeciwstawiać lekarzom i może warto już iść do szpitala. Znam babkę, która też ta długooooooooo czekała, i jak się zaczęło to w ciągu godziny urodziła, że ledwo karetka ją zabrała z główką między nogami. Trzymam kciuki i wygoń dzidzię z brzuszka- powiedz jej,że co za dużo to nie zdrowo.
Pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, ale widzę, że swoim zaawansowaniem ciążowym mogę równać się z damayanti :)
Szkoda, że nie znalazłam Was wcześniej, byłoby mi raźniej.
Moje małe szczęście rozpycha się w brzuchu, obija mi żebra i pomaga puchnąć moim stopom.
dostałam od swojego lekarza lekko odwadniające tabletki, które można stosować co 2 dni. Dziś mam ten szczęsliwy dzień, w którym sobie łyknę:)
Trzymam kciuki za nowe mamcie i za te mamcie, któe będą nowymi za krótki czas:)

Do góry