reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

dziuba: ja miałam jednoczęściowy, i dobrze się sprawdzał jak mała chodziła po śniegu, bo on jej nigdzie nie "wpadał". a kurtka i ciepłe spodnie osobno.

Hej Mamo w boju, wiem o tym co napisałaś że podczas owulacji to raczej chłopczyk będzie ale my działaliśmy codziennie, od 8 do 15 dnia cyklu, zdaję sobie sprawę że płeć nieważna, żeby tylko zdrowa dzidzia była. Jakieś wewnętrzne przeczucie mówi mi że będzie synuś ale jednocześnie jest też szansa na dziewuszkę i strasznie się tego boję, dokładnie nie umiem tego sprecyzować, kurcze, marzę o synku od lat, no nic, pozostaje nam czekać.

myślę, że jak zobaczycie pierwszy raz Waszą dzidzie, to już będzie Wam wszystko jedno;-):-Da może 2 chłopców...hi,hi,hi:rofl2:

moi jeszcze nie wrócili, zatrzymali ich w AM bo mała miała wysokie ciśnienie...już myślałam, że zatrzymają ja w szpitalu-okazuje się, że mamy kupić aparat do mierzenia ciśnienia, bo od leków ma wysokie-i jeszcze to musimy kontrolować...normalnie idzie się załamać:no:

Ostatnia edycja:
reklama
a ja miałam na ostatnią zimę dwa - jeden jednoczęściowy do zabaw na śniegu i dodatkowo kurteczka gdy np. szliśmy na zakupy do marketu - gdzie dobrze było ją ściagnąć coby się bobas nie zapocił. Wtedy kombinezonek trudniej się ściąga..

gosiaczku - moje szczere gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto wie może i ja wkrótce do Was dołącze brzuchatki? :-D

Hallo:-)

Dziuba brawa dla Martynki śliczniu mówi mama i baba:tak: co do kombinezonku to dobry jest i jede i drugi...:tak:

Mamo w boju ojejku wysokie ciśnienie ? a jakie leki musi brać że ciśnienie jej podnoszą ?:confused:

Gosiaczku ja przy każdej ciąży taka przejęta byłam:tak: jak bedzie coś na usg to pochwal sie nam :tak:

Cześć Kochane, już jesteśmy po badaniu. Lekarz zrobił mi usg dopochwowe na którym zobaczyliśmy pęcherzyk wielkości 11,7 mm a w nim dzidziuś 3 mm. Serduszka jeszcze nie udało się zobaczyć ani usłyszeć. Cudowne to było.

Ze względu na mój wiek 35 latek skończone miesiąc temu mamy zrobić badania prenatalne, właśnie szukam informacji na ten temat. Boję się.

Następna wizyta u mojego gin. 4 października o 16.40.

no dziewczyny, ale tu cichoo, aż echo słychac;-)

my niedawno wróciliśmy z dworu, duszno jest-pewnie będzie dziś padać. dzieci już śpią, były tak padnięte, ze same do łóżek wchodziły;-)
mężuś w pracy, więc idę kolacje zjeść i kłade się dzisiaj wcześniej spać, bo mi normalnie głowe rozsadza:wściekła/y::no:chciałam poprasować, ale nic mi się już nie chce...chodzę i ziewam:eek:

gosiaczek: a co do dzieciaczków, to ja na 2 i 3 czekałam jak na pierwsze... wiec się nie martw, wszystko w normie-tymbardziej, że długo czekałaś na dzidzie:tak:i jak tam po wizycie??
dziuba: zapomniałam, Martynke pochwalić:tak:bardzo ładnie mówi;-)i co podjęłaś decyzje co do kombinezonu??

idę sobie głowe umyć, może trochę ochłonę:baffled:
jak bym się już nie zjawiał, to życzę dobrej nocki wszystkim:tak::tak:

Wydra jako lekarz myślę że super, rzeczowo odpowiadał na wszystkie nurtujące mnie pytania, dowcipny, miły, sympatyczny i bardzo delikatny przy badaniu. Matko jak mój Robert patrzał gdzie mnie dotyka, hi hi.

Mamy zrobić amniopunkcję żeby zobaczyć czy wszystko z naszym maluchem ok, to inwazyjna metoda badań prenatalnych ryzyko poronienia po takim badaniu wynosi 1%.
Chyba zrobimy, wolę wiedzieć. Odpowiedź mamy dać na kolejnej wizycie 4 października, wtedy dostaniemy skierowanie do szpitala na to badanie.

reklama
a mojej sie dziś pomieszało i wstała o 5 :wściekła/y:
gosiaczek, super ze widzieliście już maleństwo, też pamietam jak piewszy raz widzialam Martynię... jeszcze raz ogromne gratki!!
Cris, ucałuj Ritkę, dużo zdrówka dla niej!
trzymajcie dziś kciuki za mnie, żebym nie wysadziła urzędu, jadę odebrać akt małżeństwa (poprzednio była taka kolejka że nic nie załatwiłam bo musiałam pędzić z malą na to usg bioderek!) i wymienic dokumenty... jak ja nie cierpie urzędów!!

Do góry