reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

witajcie dziewczyny.
my skorzystaliśmy z pięknego poranka:-)dopiero ze spaceru wróciliśmy i teraz położyłam spać moje rozwrzeszczane dzieci i chwilkę się zrelaksuje:-)

dzieki dziewczyny za inicjatywe, dziś jeszcze mój mąż ma skoczyć do apteki koło akademii-może tam będzie. ale jakby co to ten lek nazywa się: sandimmun neoral 100mg na ml.roztwór doustny 50 ml. wątpie, żebyście znalazły ten lek bo, podobno jest na niego małe zapotrzebowanie. ale jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie:tak::-D

iza: bardzo ładne zdjęcia, a sukieneczka rzeczywiście śliczna:tak:a co do pogody to zrobiła się teraz paskudna:wściekła/y:a tak ładnie było:wściekła/y:

andzia: czyżby Antosia dawała jakieś "znaki"??:happy2:myślę, że już niedługo się Wam pokaże jaka jest cudna:tak:

dziuba: super pomysł z wyjazdem w góry:tak:ale dawno już w tatrach nie byłam:-(niestety nie pomogę co do szlaków, bo na ile dużo ich przeszłam, to nawet nie pamiętam, które to były:szok:niestety:wściekła/y:powodzenia w zakupach:tak:

reklama
Nie pisałam wcześniej o moich trojaczkach, bo nie było okazji. Teraz to nadrabiam. Przez te bliźniaki zapomniałam dodać, ze mają siostry i brata.

No tak każde dziecko jest inne. Moje trojaczki przytyły przez 4 tygodnie 500g i 15 cm urosły.
Gosia przytyła przez 12 dni już 220 g a Natalka 150 g. Położna była u nas i ważyła je. Mówiła, że Gosia dobrze a Natalka trochę za mało. Mam ją częściej karmić.

cisowianka: jak sobie radzisz??teraz małe bliżniaczki i trojaczki??naprawdę Cię podziwiam:-)ja mam 2 i czasem mnie krew zalewa, a teraz trzecie w listopadzie:-)i nie mogę sobie tego wyobrazić. naprawdę Tobie gratuluję:tak:niesamowite i życzę Tobie duuuużo siły:tak:

hmm cos nie tak trojaczki a później bliźniaki a pytania o chusteczki nawilżające? może jestem w błędzie ale dla mnie to jakiś bajer...

u nas fatalna pogoda... no i jeszcze mała kataru dostała...
iza sukieneczka cudna gdzie kupowałaś?

i dla mnie zreszta wklejam post napisany przeze mnie na lipcowkach, gdzie tez sie udzielam:
"cisowianka z calym szacunkiem,ale ja tez nie wierze w historie z trojaczkami:eek: nie wiem wydaje mi sie ze przy takiej gromadce niezle da sie wyszkolic jesli chodzi o opieke i pielegnacje i to my powinnysmy zadawac Ci pytania odnoscie kosmetykow, herbatek i innych rzeczy, tym czasem to Ty nas ciagle o to wypytujesz. Ja pierworodka nie majaca wczesniej zadnego doswiadczenia (oporcz jednorazowych przewijan dzieci kolezanek) wiem duzo wiecej na temat dzieci niz Ty, ktora twierdzisz ze oporcz blizniaczek masz jeszcze w domu 3-ke starszych dzieciaczkow... wybacz ale ta historia jest naprawde malo wiarygodna:cool:"

Zawsze kupowałam tanie kosmetyki. Jak miałam maluszki to nie miałam komputera i nie miałam sie kogoś popytać. Teraz jak mam to się pytam jakie są lepsze a nie jakie ja używałam.

Jestem ciekawa dlaczego nikt mi nie wierzy, ze mam 3 dzieci już starszych :-(?? Przy PCO nic nie wiadomo. Nie wiadomo kiedy masz mieć okres. Wszystko jest nie regularne i nie powtarzalne. U mnie nic nie wiadomo.

PCO to zespol policystycznych jajnikow... mam 2 kolzenaki z ta choroba i raczej ciezko jest zajsc w ciaze... owszem chorobe te leczy sie hormonalnie a wiadomo ze po takich kuracjach nierzadko zdarzaja sie ciaze mnogie, jednak zajscie w ciaze przy tym schorzeniu jest naprawde ciezkie...

Zespół policystycznych jajników
Zespół policystycznych jajników (zespół PCO; z angielskiego polycystic ovary syndrome) polega na występowaniu wielotorbielowatych jajników (stąd nazwa). W jajnikach stwierdza się liczne torbielowate pęcherzyki położone podosłonkowo (blisko zewnętrznej powierzchni jajników) oraz pogrubienie osłonki białawej jajników. Zespół PCO jest częstym powodem niepłodności u kobiet. Szczególną postacią tego zespołu jest zespół Steina-Leventhala, przebiegający z brakiem owulacji, nieprawidłowymi krwawieniami miesiączkowymi (brak miesiączki lub rzadkie miesiączkowanie), otyłością i niepłodnością oraz nadmiernym owłosieniem (hirsutyzm).
Badania stosowane dla rozpoznania zespołu PCO to: badanie ginekologiczne, laparoskopia (pelviskopia), a także badania laboratoryjne krwi (oznaczenie stężenia niektórych hormonów).

reklama
cisowianka: czytałam właśnie o PCO, i tam jako skutek tej choroby, jest niepłodność-miałaś duże szczęście, że zostałaś mamą i to aż 5 razy....

Do góry