reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dziuba my mamy właśnie podobne do tego drugiego mi Michał nadal z niego korzysta, jak nie ma krzesełka i stoliczka nie będzie jadł:-D Dostał na chrzciny i od tamtej pory nie rozstaje się z nim:-D
MArtynka musisz mu to wybaczyć:-) Bo przecież taka wiadomość wymaga opicia:-) A z tymi badaniami to Dziuba ma rację musisz zrobić.
Gosiaczek znów się nie wygrzebałaś na aerobik:-) Ja byłam, umuwiłam się na masarzyk w czwartek po świczeniach, ale jestem ciekawa co z tego będzie:-) Mam nadzieję że jakoś wytrzymam bo to ponoć boli;-)
Miłego dnia kochane:-)
Ja chce yrobi wstpnz kosytorzs nasyej kuchni wic troche mi to zajmie.....

reklama
Ana, Cris i inne studiujące pedagogike, macie jakieś prace na temat metod pracy socjalnej???? potrzebuję bo w środe muszę oddać, dopiero kwiecień a to już na zaliczenie semestru... ehh, normalnie kocham tego wykładowcę! :laugh2:

Dziuba hihi coś mi się z klawiaturą poprzestawiało :-D Chciałam napisac że robię wstępny kosztorys mojej nowej kuchni więc trochę mi to zajmie:-) Ale już zrobiłam i :szok: Chyba musze pod latarię iśc arobić...:-(
Dziuba śliczna MArtynka:-) Silna babka z niej, bo mój to dopiero teraz tak trzyma głowę:-)

dziuba Martynka cudna! :-)

też mnie dziwi ten ginekolog.... i zeby przezierności nie zrobić na usg też mnie dziwi... :crazy:

No hej, Małagosiunia niestety wczoraj moi kochani wrócili dopiero o 20 do domku, zanim podałam im kolację, trochę pogadaliśmy, potem dziewczynki poszły do lekcji....niestety nie wyszło.
Dziuba, Martynka jest fantastyczna.
Ja też miałam takie krzesełko do karmienia dla moich dziewczynek i dość długo z niego korzystałyśmy, najpierw do karmienia, potem np. do malowania kredkami, lepienia z plasteliny.....
Ja dzisiaj sobie pospałam, dopiero koło 8 się obudziłam, jak już nikogo w domu nie było, chyba coś mnie łapie, mam katar i gardło mnie drapie, hmm, chyba muszę zacząć coś brać.

Hej Babeczki ;-)
wczoraj tak nagle zniknelam-przepraszam... Musialam wziac sie za kucharowanie-Moj Maciek mial urodziny i przygotowywalam mala, skromna, ale za to chyba w miare zjadliwa uczte:-)

martynka -ojoj to Patryk dal niezle w rure, ale za to jaki powod mial wspanialy:-D. Co do lekarza to ja delikatnie sugeruje zmienic specjaliste-kurcze rozumiem ze nie placisz mu za uslugi, ale nie zwalnia go to od prawidlowego prowadzenia Twojej ciazy. Po pierwsze badanie NT(przeziernosc karkowa) jest bardzo wazne, i dziwie sie mu ze nie chce go zrobic. To nic ze na ost usg wszystko bylo ok, ten pomiar nalezy zrobic i nie ma dyskusji! Po drugie badania na toksoplazmoze tez sa konieczne-moze sa drogie, ale lepiej dmuchac na zimne. Poza tym co to za lekarz , ktory sam nie zrobi wywiadu i nie wypyta pacjentki czy ma zwierzeta ?! Ty nie masz obowiazku sama mu o tym mowic, bo zwyczajnie mozesz nie wiedziec, ze kryje sie za tym jakies niebezpieczenstwo. Zreszta nie ma co gadac, wszystkie kompleksowe badania powinny byc wykonane. pozniej jeszcze moze obciazenia glukoza Ci nie zleci , bo po co...naprawde zastanow sie powaznie nad zmiana tego lekarza. Co do ilosci usg- jesli ciaza przebiega prawidlowo to trzeba wykonac 3 usg, na NT 12-14 tydz, polowkowe, i chyba gdzies w 32-34 tyg. Ale to nie oznacza, ze nie mozesz miec wykonywanych innych usg.Ja np mam co wizyte, moj lekarz twierdzi ze usg nie szkodzi maluszkowi, a to za zawsze profilkatyka, i co wizyte spr jak moja Antosia sie rozwija-co prawda badanie trwa zaledwie 5 min, ale i on spr czy wszystko gra i ja jeste spokojona a przy tym uradowana, ze moge popatrzyc na maluszka :-)
a jak ten Twoj lekarz sie nazywa ?
malgosiunia- jak chcesz moge polecic Ci niezla latarnie blisko mnie-stoja tam czasem pewne panie i chyba maja wziecie :-) czasem sama zastanawiam sie czy nie stanac, oczywiscie nie w tym stanie, ale jak chcesz to moge postac z Toba dla towarzystwa, a po ciazy jak wydatkow bedzie jeszcze wiecej , to nawet popracuje z Toba-hehe :-)
dziuba kolejny raz twierdze, i zdania nie zmienie, ze Martysia jest przesliczna dziewczynka!! kurcze ale z niej bedzie laska, od amantow nie bedzie sie mogla opedzic, a Stasiu to chyba z zazdrosci o core zejdzie :-) Pokazalam to zdj mojemu Mackowi-on specjalnie nie zachwyca sie bobasami, tzn lubi je, ale twierdzi ze nie bedzie sie tak zachwycal jak ja, i powiem Ci kochana ze powiedzial: " o jaka fajna dzidziulka-sliczna" :-) wiec to cos znaczy :-) tak swoja droga silna z niej bestia, jak tak dalej pojdzie to zaczenie raczkowac majac 0,5 roczku :-)
gosiaczek- koniecznie zaapilikuj sobie jakies witaminki, by chorobsko z Toba nie wygralo, tym bardziej, ze podobno po weekendzie takim sobie, ma znow byc pieknie :-) tak wiec w lozku lezec nie mozesz :-)

o k...ale sie rozpisalam :-) achh musialam nadrobic zaleglosci z wczoraj :-)

ana, a Cezary nie jest troszkę już za duży na takie krzesełko? tzn masz na myśli coś takiego?? Promocja !!! Krzesełko do karmienia FULL WYPAS !! (334123261) - Aukcje internetowe Allegro bo myślę ze Twój synek za duży na takie krzesełko, chyba że takie inne: SUPER KRZESEŁKO DO KARMIENIA -- 2 W 1 @@ KRAKÓW (334746258) - Aukcje internetowe Allegro to tak :)
ale właściwie nie znam się, my jesteśmy jeszcze na etapie jedzenia na leżąco :laugh2:
dzięki Dziuba, to masz racje , w tym pierwszym to nawet dziwnie wygląda, bo i tak jest wyrośnięty jak na swoje michy i lata:-D, w Norwegii drugiej opcji nigdzie nie znalazłam, taki właśnie zostawiłam w PL:wściekła/y:, TU WOGÓLE SĄ TAKIE CENY :szok::szok::szok:, W PL za takie porządne krzesełko zapłaciłam 240zeta a tu na polskie 700, troche przesada, wkurze się to kupie jakis szajs z ikei
TripptrappFR_01.jpg

to jest fajne , ale jeszcze ceny nie znalazłam, pewnie drogie:szok:
a co do metod pracy socjalnej, jejku to bylo 7 lat temu, zresztą pisałam licencjata o funkcjonowaniu MOPS-u w GDYNI pod opieka W. Turnowieckiego, Trudno mi cos doradzic i dac materialy bo wszystko mam w PL, Może wudukaj cos o wywiadzie środowiskowym.no nie jestem ci w stanie pomóc.

reklama
martynka koniecznie zmień lekarza!!! a usg- przeziarnosc karkowa obowiazek, tak samo z ToXo najlepeij nawet 2( bo sa 2 rodzaje badań na toxo) ja tak jak andziaa mam przy każdej wyzycie badanie usg i widze maluszka c wiecej dostaje zdjecia i filmik na mp3 z badania :-) wiec bedzie pamiątka, jak chcesz moge polecic dr Dariusz Wydra przyjmuje prywatnie w Medisonie
dziuba twoja mała piękniutka i bardzo silna a jak rosnie :-D
ana79 ja mialam dla Wiktorka krzesełko drewniane 2w1 tzn. mozna było go złożyć i było wysokie, a pożniej jako stoliczek i krzesełko do jedzenia i np. malowania
martka trzymaj sie kochana! napisz o swoich przemyśleniach w grupie raźniej!

Do góry