Hej Babeczki ;-)
wczoraj tak nagle zniknelam-przepraszam... Musialam wziac sie za kucharowanie-Moj Maciek mial urodziny i przygotowywalam mala, skromna, ale za to chyba w miare zjadliwa uczte:-)
martynka -ojoj to Patryk dal niezle w rure, ale za to jaki powod mial wspanialy
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
. Co do lekarza to ja delikatnie sugeruje zmienic specjaliste-kurcze rozumiem ze nie placisz mu za uslugi, ale nie zwalnia go to od prawidlowego prowadzenia Twojej ciazy. Po pierwsze badanie NT(przeziernosc karkowa) jest bardzo wazne, i dziwie sie mu ze nie chce go zrobic. To nic ze na ost usg wszystko bylo ok, ten pomiar nalezy zrobic i nie ma dyskusji! Po drugie badania na toksoplazmoze tez sa konieczne-moze sa drogie, ale lepiej dmuchac na zimne. Poza tym co to za lekarz , ktory sam nie zrobi wywiadu i nie wypyta pacjentki czy ma zwierzeta ?! Ty nie masz obowiazku sama mu o tym mowic, bo zwyczajnie mozesz nie wiedziec, ze kryje sie za tym jakies niebezpieczenstwo. Zreszta nie ma co gadac, wszystkie kompleksowe badania powinny byc wykonane. pozniej jeszcze moze obciazenia glukoza Ci nie zleci , bo po co...naprawde zastanow sie powaznie nad zmiana tego lekarza. Co do ilosci usg- jesli ciaza przebiega prawidlowo to trzeba wykonac 3 usg, na NT 12-14 tydz, polowkowe, i chyba gdzies w 32-34 tyg. Ale to nie oznacza, ze nie mozesz miec wykonywanych innych usg.Ja np mam co wizyte, moj lekarz twierdzi ze usg nie szkodzi maluszkowi, a to za zawsze profilkatyka, i co wizyte spr jak moja Antosia sie rozwija-co prawda badanie trwa zaledwie 5 min, ale i on spr czy wszystko gra i ja jeste spokojona a przy tym uradowana, ze moge popatrzyc na maluszka :-)
a jak ten Twoj lekarz sie nazywa ?
malgosiunia- jak chcesz moge polecic Ci niezla latarnie blisko mnie-stoja tam czasem pewne panie i chyba maja wziecie :-) czasem sama zastanawiam sie czy nie stanac, oczywiscie nie w tym stanie, ale jak chcesz to moge postac z Toba dla towarzystwa, a po ciazy jak wydatkow bedzie jeszcze wiecej , to nawet popracuje z Toba-hehe :-)
dziuba kolejny raz twierdze, i zdania nie zmienie, ze Martysia jest przesliczna dziewczynka!! kurcze ale z niej bedzie laska, od amantow nie bedzie sie mogla opedzic, a Stasiu to chyba z zazdrosci o core zejdzie :-) Pokazalam to zdj mojemu Mackowi-on specjalnie nie zachwyca sie bobasami, tzn lubi je, ale twierdzi ze nie bedzie sie tak zachwycal jak ja, i powiem Ci kochana ze powiedzial: " o jaka fajna dzidziulka-sliczna" :-) wiec to cos znaczy :-) tak swoja droga silna z niej bestia, jak tak dalej pojdzie to zaczenie raczkowac majac 0,5 roczku :-)
gosiaczek- koniecznie zaapilikuj sobie jakies witaminki, by chorobsko z Toba nie wygralo, tym bardziej, ze podobno po weekendzie takim sobie, ma znow byc pieknie :-) tak wiec w lozku lezec nie mozesz :-)
o k...ale sie rozpisalam :-) achh musialam nadrobic zaleglosci z wczoraj :-)