No właśnie zakładam, że to może być marchewka. Jeszcze jedno pytanie, chodzi mi o szczepienie na odra/świnka/różyczka mogą wywołać alergię (zawiera białko), dziecko również może mieć osłabiony układ odp. i to powoduje osłabienie w walce ze słabszymi alergenami. Czy ktoś z Was ma większą wiedzę w tym temacie? Jeżeli faktycznie tak jest to gdybym wiedziała o tym wcześniej darowałaby sobie to szczepienie.
reklama
honda
majowa mama 2009
witamy.Maciusiwi lekko poznikaly plamy na plecach i brzuszek prawie czysty,nie wiem czego to jest zasluga,ale chyba ta dokladna i staranna pielegnacja wreszcie daje efekty!!!! jest znacznie lepiej,ale wiem ze to moze byc tylko chwilowe,azs to potworek powracajacy bardzo czesto.no ale choc na chwilke mnie bedzie dokuczalo!!!! ranki z wysiekami na ramionach zaleczone super!!!ale jeszcze 2 razy dziennie smaruje papka,bo strupki na jednym ramionku sa,poczekam az zejda calkowicie i dalej nawilzanie. Macius znacznie lepiej sie teraz czuje,mniej sie drapie,praktycznie wtedy kiedy go mysje albo rozbieram,jak jest golutki to zaczyna,ale nie tak intensywnie jak do tej pory,ale sie rozpisalam,hehehe,poprostu cieszy mnie fakt poprawy stanu skory!!!!!oby na zawsze :-)
andariel
mama super dwójki :]
dopero tutaj zajrzałam - witaj! dopiero za parę dni będę dawać córci inny pokarm - i chyba zacznę od marchewki; każdą nowość chcę podawać przez tydzień, zwiększając każdego dnia dawkę i obserwować; boję się okropnie, ale kiedyś zacząć trzeba; próbuj i obserwuj, nie masz wyjścia;Andariel mam pytanko do Ciebie, ja również jestem sierpniową mamą i już przyszeł czas na poszerzanie diety naszych pociech, czy dajesz już swojemu maleństwu jakieś papki i jak na nie reaguje? U nas jabuszko nie powouje uczulenia, ale biję się czy z innymi pokarmami też tak dobrze pójdzie. Jeśli masz jakieś doświadczenia w tym zakresie to byłabym wdzięczna za jakieś rady.
Witam. Długo nie pisałam ,ale cały czas czytam.Pracuje od ponad tygodnia i brakuje mi czasu,albo chęci do pisania.:-)Moj synek od tygodnia ma biegunke i martwie się choc lekarz mówi ze to pewnie wirus,a ja myśle ze to zęby,bo właśnie sie pojawiły.Jak myślicie?Honda super że u Maciusia duża poprawa.Pozdrawiam mamuśki
Dziękuję Andariel za odpowiedź, ja podałam małej zupkę jarzynową z marchewką i pojawiły się czerwone plamy, więc niestety znowu się zaczęło. W czasie samego karmienia piersią, po wyeliminowaniu mleka skórka była niemalże idealna. Mam nadzieję, że to minie, za parę miesięcy i Zuzia będzie mogła jeść wszystko. Pozdrawiam
Dziewczyny pomóżcie. Mały jak dotąd miał tylko suche plamki teraz na policzku zrobiła mu się taka lekko sącząca. Jak to zasuszyć żeby mu nie zaszkodzić "lecząc" go na własną rękę. Idę jutro do pediatry, może da skierowanie do alergologa.
andariel
mama super dwójki :]
Katia bądź dobrej myśli! my byłyśmy właśnie u dermatologa, dostałam Elidel i robioną cholesterolową. Po Elidelu zmiany od razu zniknęły.
Oprócz tego dziś podałam małej pierwszy raz coś innego, niż mój pokarm. Zaczęłyśmy słoiczkiem Hippa Marchewka z ziemniakiem - no zobaczymy co to będzie...
Oprócz tego dziś podałam małej pierwszy raz coś innego, niż mój pokarm. Zaczęłyśmy słoiczkiem Hippa Marchewka z ziemniakiem - no zobaczymy co to będzie...
honda
majowa mama 2009
witamy!!! my tez malo mamy czasu od kiedy pracuje.wracam do domu okolo 17 i maz ucieka do pracy, maluszek steskniony wiec nie mam czasu na inne prace hehe,no ale mi to nie przeszkadza. czego sie nie zrobi dla synka!
Maciusiowi co ajkis czas sie otwieraja ranki,mimo ,ze np poprzedniego dnia nie bylo po nich sladu i znowu smarowanie i zasuszanie, wygoi sie i znowu to samo.skorka ogolnie w lepszym stanie, ale jednak go swedzi,to chyba z przyzwyczajenia bo nie wiem co myslec. no ale najwazniejsze ze jest troszke lepiej:-) i to nas cieszy
Maciusiowi co ajkis czas sie otwieraja ranki,mimo ,ze np poprzedniego dnia nie bylo po nich sladu i znowu smarowanie i zasuszanie, wygoi sie i znowu to samo.skorka ogolnie w lepszym stanie, ale jednak go swedzi,to chyba z przyzwyczajenia bo nie wiem co myslec. no ale najwazniejsze ze jest troszke lepiej:-) i to nas cieszy
Witam Mam pytanko czy ktoś może używa maści PROTOPIC bo mi pediatra dla małego przepisała no i dobra jest zmiany zniknęły . Tylko nie wiem jak długo można ją stosować .
dziś znowu się drapać zaczął i nie mam pojęcia po czym , bo nic ,,nowego" nie jadł.Ja już nie daję sobie rady z tą alergią , ale mam skierowanie do alergologa może tam dowiem się coś więcej ,może jakieś testy da się zrobić . pozdrawiam
dziś znowu się drapać zaczął i nie mam pojęcia po czym , bo nic ,,nowego" nie jadł.Ja już nie daję sobie rady z tą alergią , ale mam skierowanie do alergologa może tam dowiem się coś więcej ,może jakieś testy da się zrobić . pozdrawiam
reklama
honda
majowa mama 2009
agula... a Protopic dostalas dla mlodszego dziecka??? moj synek ma prawie 9 miesiecy i mi lekarz nie przepisal bo to lek dla dzieci od 2 roku zycia.ale z tego co wiem to dziewczyny stosowaly u malych swoich pociech i na dodatek z powodzeniem. ale z tego co pamietam to stosowaly krotko,i tylko na zmianach na skorze,jesli zeszly to automatycznie przestawaly.
my niestety smarujemy 2 razy dziennie oilatum a na saczace sie ranki mamy z Polski Pudroderm z cynkiem, kwasem borowym i innymi substancjami, taka papka na zasuszenie,pomaga. no skorka sie poprawila,ale maly z przyzwyczajenia sie drapie,poprostu jest to odruch u niego i rozdrapuje sobie te ,ktore zostaly zasuszone. moze i Twojej pociechy jest tak samo,bo jesli zmiany zeszly to nie stosuj Protopicu, podaj malemu fenistil,przeciwswiadowy
my niestety smarujemy 2 razy dziennie oilatum a na saczace sie ranki mamy z Polski Pudroderm z cynkiem, kwasem borowym i innymi substancjami, taka papka na zasuszenie,pomaga. no skorka sie poprawila,ale maly z przyzwyczajenia sie drapie,poprostu jest to odruch u niego i rozdrapuje sobie te ,ktore zostaly zasuszone. moze i Twojej pociechy jest tak samo,bo jesli zmiany zeszly to nie stosuj Protopicu, podaj malemu fenistil,przeciwswiadowy
Podziel się: