reklama
Joaska
Lipcowe mamy '05
zgadzam sie z naja, dzieci karmione piersia kleik moga jesc po 5 miesiacu, poza tym kleik ryzowy czesto zatwardza dziecko i pozniej moze byc problem!!!!
najlepiej spytac lekarza!!
najlepiej spytac lekarza!!
masz racje, Joaska, ze kleik zakleja niektore maluchy. karmie piersia, Nuno mial z 5 miesiecy gdy mu zaczelam dawac dodatkowo kleik. od razu bardzo mu posmakowal, ale zaczely sie problemy z kupkami. jego rekord to 6 dni bez! bylam przerazona! przestalam mu dawac i minelo. teraz Nuno ma prawie 7 miesiecy i daje mu bardzo sporadycznie i w niezaduzych ilosciach.
ola14024
Fanka BB :)
Ja powiem tak: jak kto woli jedni ida to pediatry jedni doradzaja sie swoich mamusiek;]]]]:-).ja zazwyczaj robie to 2))) nie wiem kazde niemowlę raaguje inaczej dla jednego brzuszka kleik moze byc za ciezki a dra drugiego na odwrót mysle ze mozesz dosypac odrobinke mleczko bedzie bardziej syte ale jak pisala na gorze Teddy nie warto kombinowac jak wszytsko jest okejbo są male zarloczki krorym czasami samo mleczko nie wystarcza
Ostatnia edycja:
No wlasnie moj zarloczek dostaje mleko z klaikiem od 6tyg zycia (!) bo nie najadal sie samym mlekiem i nie chodzilo mi o wydluzenie czasu miedzy karmieniami.. Daje mu 2lyzeczki kleiku na 100ml mleka i nic mu nie jest,przestalo mu sie ulewac, kupki sa codziennie bez zatwardzen i zadnych problemow. Je co 3godz.
martha1
tak moja mała tez jak zaczełam jej dawac mleko wzbogacone kleikiem to zaczeła miec problemy z wyproznianiem, po odstawieniu wszystko wrociło do normy, wiec przestałam dodawac kleik, jesli dziecko je ładnie i przybiera na wadze to nie ma potrzeby czegokolwiek zageszczac.
reklama
agi0506
Zgadzam się z tobą. Miłosz ma prawie 10mc i ja dawałam mu kleik od 5mc i akurat nic nie ma po nim.tak moja mała tez jak zaczełam jej dawac mleko wzbogacone kleikiem to zaczeła miec problemy z wyproznianiem, po odstawieniu wszystko wrociło do normy, wiec przestałam dodawac kleik, jesli dziecko je ładnie i przybiera na wadze to nie ma potrzeby czegokolwiek zageszczac.