reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ojoj szopek, coś strasznego, ja na szczęście miałam nudności 3 tygodnie, między 9 a 12 tygodniem. Naprawdę współczuję

reklama
Jezu ja byłam załamana, wczoraj mąż przywiózł nową wagę, weszłam i... 7 na plusie. Ale okazało się, że ona tak pokazywała, bo mróz na dworze ją trochę rozstroił. Jak się wyregulowała to jest 3.
Już chcielismy ją oddać, bo i u męża pesymistyczne wyniki pokazywała :-D

Magdalena tez bym chciala, zeby waga zle wskazywala ale niestety jak spojrzalam w karte ciazy to wyszlo ze od 3 do 28 grudnia przybylo mi 3kg:wściekła/y::wściekła/y:

Ja mam +6kg i niestety zauważam, że apetyt mi rośnie.... muszę się przerzucić na chrupanie marchewki między posiłkami... oj słabo! W zasadzie mogłabym siedzieć i jeść i jeść i jeść... :-(

ja jem wszystko na co mam ochote a przybieram w biuscie i brzuszku moze troszke w tyleczek, ale to normalne jestem teraz grubsza od mamy ostatnio dala mi dzinsy ktore sa na nia za duze, a moja mama urodzila 3 dzieci i ma 50 lat a wyglada tak ze nie jedna mlodsza mogla by jej zazdroscic np zero rozstepa ani jednego !!! chcialabym zeby to bylo dziedziczne :-)

Wiktoria - Ja zazdroszczę Twojej mamie bo ja jeszcze nie udodziłam ani jednego dzidziusia a mam już tylko rozstępów że :szok: mój mąż Mnie pociesz że i tak jestem najpiękniejsza nawet z rozstępami :-p;-)

No to dziś kolejne ważenie w domu było... prawie 4 kg na + :zawstydzona/y:
A w poniedziałek wizyta u lekarza, więc wtedy tak naprawdę się okaże ile...
Tolka - ja też mam problem z rozstępami, na szczęście nieduży. Ale polecam używanie zwykłej oliwki np. dla dzieci - czy to jesteś w ciąży, czy nie - udaje się uniknąć rozstępów nawet przy dużych skokach wagowych.

ja sie dzis wybralam do apteki i sie zwazylam :tak:no i waze 67.5kg :szok:a przed ciaza 62kg;-)5.5kg na plusie:-p

reklama
U mnie 21 tydzień i 5,5 kg na + i dobrze mi idzie, bo apetyt mnie nie opuszcza :-) Aż boję się pomysleć ile w sumie przytyję (zawsze miałam tendencje do tycia).
Piersi urosły mi dość duzo na samym poczatku ciązy, ponieważ mielismy małe kłopoty i brałam leki hormonalne (na szczęście już nie rozną - przynajmniej na razie).

Do góry