reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ojoj szopek, coś strasznego, ja na szczęście miałam nudności 3 tygodnie, między 9 a 12 tygodniem. Naprawdę współczuję

reklama
Jezu ja byłam załamana, wczoraj mąż przywiózł nową wagę, weszłam i... 7 na plusie. Ale okazało się, że ona tak pokazywała, bo mróz na dworze ją trochę rozstroił. Jak się wyregulowała to jest 3.
Już chcielismy ją oddać, bo i u męża pesymistyczne wyniki pokazywała :-D

Magdalena tez bym chciala, zeby waga zle wskazywala ale niestety jak spojrzalam w karte ciazy to wyszlo ze od 3 do 28 grudnia przybylo mi 3kg:wściekła/y::wściekła/y:

Ja mam +6kg i niestety zauważam, że apetyt mi rośnie.... muszę się przerzucić na chrupanie marchewki między posiłkami... oj słabo! W zasadzie mogłabym siedzieć i jeść i jeść i jeść... :-(

ja jem wszystko na co mam ochote a przybieram w biuscie i brzuszku moze troszke w tyleczek, ale to normalne jestem teraz grubsza od mamy ostatnio dala mi dzinsy ktore sa na nia za duze, a moja mama urodzila 3 dzieci i ma 50 lat a wyglada tak ze nie jedna mlodsza mogla by jej zazdroscic np zero rozstepa ani jednego !!! chcialabym zeby to bylo dziedziczne :-)

Wiktoria - Ja zazdroszczę Twojej mamie bo ja jeszcze nie udodziłam ani jednego dzidziusia a mam już tylko rozstępów że :szok: mój mąż Mnie pociesz że i tak jestem najpiękniejsza nawet z rozstępami :-p;-)

No to dziś kolejne ważenie w domu było... prawie 4 kg na + :zawstydzona/y:
A w poniedziałek wizyta u lekarza, więc wtedy tak naprawdę się okaże ile...
Tolka - ja też mam problem z rozstępami, na szczęście nieduży. Ale polecam używanie zwykłej oliwki np. dla dzieci - czy to jesteś w ciąży, czy nie - udaje się uniknąć rozstępów nawet przy dużych skokach wagowych.

ja sie dzis wybralam do apteki i sie zwazylam :tak:no i waze 67.5kg :szok:a przed ciaza 62kg;-)5.5kg na plusie:-p

reklama
U mnie 21 tydzień i 5,5 kg na + i dobrze mi idzie, bo apetyt mnie nie opuszcza :-) Aż boję się pomysleć ile w sumie przytyję (zawsze miałam tendencje do tycia).
Piersi urosły mi dość duzo na samym poczatku ciązy, ponieważ mielismy małe kłopoty i brałam leki hormonalne (na szczęście już nie rozną - przynajmniej na razie).

Do góry