reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

A u mnie dalej 12 na +, chyba to, ze waga tak szybko nie idzie jz do przodu to zasluga basenu 2x w tygodniu... no i mniejszego obzarstwa slodyczami.:-D Gdybym umiala je zupelnie odstawic, to podejrzewam, ze moze i do konca zostalabym przy 12 kg na +...

reklama
U mnie 13 kilo na plusie...startowalam od 72 i teraz mam 85 na koniec 33 tygodnia.Zajrzalam do karty z pierwszej ciazy i wtedy startowalam z waga 75 a na dwa tyg przed porodem mialam 85.Teraz juz mam kolo 3 kilo wiecej,mysle ze jeszcze kolo 2 kilo dojdzie. Ja ostatnio kupilam sobie wielka pake rodzynek i jak mi sie zachce slodkiego to podjadam sobie je.

Ostanio mój ginekolog narzekał, że nic od miesiąca nie przytyłam, więc się go posłuchałam:-D i po dwóch tyg. od wizyty przybyło mi 1,5 kg...
W sumie mamy już 12 kg na + :baffled: a przed nami jeszcze 7tyg.

Dla pocieszenie (mojego :zawstydzona/y:) powiem, że gdzieś czytałam, że taką normą jest 16kg i jest to waga, która można po porodzie łatwo zgubić ;-)

Pola - oby tak bylo jak piszesz, ze do 16 kg jak przytyjemy, to lekko po porodzie zrzucimy.:-D
Ja tez mam dalej 12 kg na + i boje sie, ze zdaze dobic do tych 16, a juz czuje sie jak kulka!:-D

Dziewczyny jak patrzę na wagę i ona tak sobie teraz szybciutko skacze to się podłamuję. Nic nie działa wmawianie że teraz to dzidzia najwięcej potrzebuje do wzrostu, żebym się nie oszczędzała.
W 31 tyg pisałam że mam 9 kg na "+" a teraz jest 34 tyd i mam 12 kg na "+".
3 kg w 3 tygodnie :szok: jak chcę się zamknąć w 15-16 kg to muszę coś zrobić, ale co, im mniej jem (nie jem dużo słodkiego) tym szybciej przybieram.:baffled:

Ja mam nadzieje,ze chociaz do 20 nie dobije.W 36 tyg mam juz niestety 15,5 kg :angry::angry:na plusie a w obwodzie brzuchola 108 cm.

reklama
Madamagda, może jeżeli mniej jesz, to Twój organizm wpada w panikę i zaczyna jak najwięcej magazynować?

A u mnie 16.5 kg na plusie. Kostki brzydko puchną :-(

Do góry