reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy wyprawka/ubranka dla maleństwa?

reklama
Ja wcześnie i też mama dużo z teściowa kupowały nie zabranialam skoro sprawialo im to przyjemność :-)
Który masz tydzień?
Uważam że nie ma co wierzyć w zabobony tylko cieszyć się ciąża:-)

Rozmiar zależy jaka dzidzia się urodzi :)
Możesz kupić kilka na 56 resztę 62 i 68 bo na początku bobas tak szybko rośnie że masakra później już tak nie :-)
A zawsze na dłużej będzie:-)

Witam, kiedy zaczynałyście kupować rzeczy dla dzidzusia? W którym tygodniu/miesiącu ciąży? Jaki rozmiar ubranek dla nowordka brałyście?
Ja zaczełam w pierwszej ciąży kupować, jak tylko poznałam płeć,:) teraz kupować nie muszę, bo ta sama płeć w drodze i podobny termin.
Na 56 możesz kupić kilka sztuk, a tak to radzę z własnego doświadczenia kupować 62/68 ;)

Ja mam wizytę za niecałe 2 tygodnie. Ciekawe, czy już będzie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka. A jakie brałyście rzeczy do szpitala dla maluszka?

Ja ubranka pożyczyłam od znajomych,tak żeby wszystko na pierwsze 3-4 miesiące mieć już poprane,poprasowane,posortowane już w 32 tc. I dobrze,że tak się udało,bo teraz nie dałabym rady- jestem w 35 tc.
Całą resztę kupowałam po trochu,jak tylko byłam czegoś pewna i akurat była jakaś akcja promocyjna.
Ale muszę przyznać,że naprawdę drogie rzeczy kupiłam dopiero po badaniu połówkowym..
Jeśli chodzi o płeć maluszka to i tak większość rzeczy mam uniwersalnych- chciałam uniknąć tylko niebieskich lub różowych rzeczy :)
I tak na końcówce ciąży zostały mi drobiazgi do dokupienia,które w ostateczności mogą być również kupione po porodzie :)
Pozdrawiam ;*

Witam, kiedy zaczynałyście kupować rzeczy dla dzidzusia?
Teraz w drugiej ciąży nieco szybciej niż w pierwszej. Jakoś w 4 miesiącu kupiliśmy wózek, bo akurat trafiła się fajna promocja. Później drobiazgi - trochę ubranek, niektóre akcesoria (typu smoczki, szczotka do włosów itp.), a później znów konkret, jakoś w 7 miesiącu - łóżeczko dostawne (kupiliśmy Chicco Next2Me), ponieważ to też był większy wydatek. Ale teraz (synek ma 8 tyg.) uważamy z mężem, że to był najlepszy zakup z całej wyprawki, mamy spokojne noce, wygodnie mi się karmi piersią i mały nie ulewa w łóżeczku dzięki regulowanemu poziomowi nachylenia materaca :) Później jakoś w 8 miesiącu robiłam zamówienie z apteki internetowej wszystkich rzeczy medyczno-pielęgnacyjnych. To też był spory wydatek. A na koniec jeszcze najprzyjemniejsze - dekoracje pokoju, kołderka, kocyki, reszta ubranek :)

Jaki rozmiar ubranek dla nowordka brałyście?
Ja kupiłąm mało romiaru 56, sporo 62. Miałam też po koleżance trochę 68 i 74. I tych w ogóle nie kupowałam. Z 56 synek mi szybko wyrósł, aczkolwiek w międzyczasie dokupiliśmy pajace. W 62 wskoczył jakoś nagle i teraz mimo, że ma niecałe 2 mce to już powoli z niego wyrasta... Pajace ma na 68 :) Synek ma obecnie 62 cm i 5900 g :) Wiedziałam, że będzie raczej duży, więc nie skupiałam się na tych malutkich rozmiarach :)

reklama
Dziewczyny, gdyby któraś z Was kompletując wyprawkę szukała nosidła, karuzelki do łóżeczka (Skip Hop Alfabet) albo kojca (to na późniejszy etap ;) to mam do sprzedania wszystkie te rzeczy plus trochę ubranek w rozmiarze 62-68 cm po synku. Te 3 pierwsze rzeczy, o których pisałam mam wystawione na olx i tam możecie zobaczyć zdjęcia np. nosidlo. A jak już klikniecie w link to potem możecie przejrzec inne moje rzeczy, ktore mam wystawione. Może cos Wam sie przyda? Mój synek ma już 18 miesiecy i pomalu mój dom robi się jedna wielka graciarnia, musze wiec sie pozbywać tego, z czego nie korzysta ;)

Do góry