reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy widać na USG płeć dziecka

reklama
tak wlasnie sie zastanawiam czy nie zrobic sobie z akilka dni usg 4d ( jestem w 14,5tyg), moze juz widac by bylo plec dzidziusia:) slyszalm ze na takim sprzecie mozna szybciej poznac plec przy dobrym ulozeniu. a jak bylo u Was?

my zrobilismy usg 3d/4d dokladnie w 12 tc i 3 dniu i poznalismy płeć, ktora po porodzie oczywiście sie potwierdzila :)))

U pierwszej córki dowiedzieliśmy się w 20 tygodniu, a przy drugiej córce dopiero w 28 tygodniu. Lekarz się nie pomylił jak robiąc mi USG powiedział, że będą dziewczynki.

ja właśnie dowiedziałam się 2 dni temu na samym końcu 14 tc, że będziemy mieli chłopca na 90% :) a taka byłam pewna, ze będzie dziewczynka :D usg zwykłe, nie 3d ani 4d

My w 18tc sami zobaczyliśmy na usg że będzie synek. Pani doktor nie chciała powiedzieć, obiecała na połówkowym w 22tc zdradzić tajemnicę. Niestety wtedy mały się wypiął :-) ale my i tak wiedzieliśmy że jest synek. W 23tc u innego lekarza tak się ustawił że nie było żadnych wątpliwości... do rozwiązania zostało kilka tygodni ale na trzech usg widzieliśmy że będzie chłopak.

ja w 14 tygodniu dowiedziałam się że dziewczyna na zwykłym usg, ale to jej zasługa bo się bardzo 'ładnie' ustawiła do zdjęcia - lekarz mówił że z dziewczynami trudniej rozpoznać tak wcześnie

reklama
Do góry