reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

A mój Bejbiś cały czas nic konkretnego.Jak mój Chop przykłada ucho do brzucha słyszy bulgotania ja tez czuje od czasu do czasu ale poza tym nic. JUż sie martwie, czy aby na pewno wszystko z Bejbisiem w porządku... :(

reklama
u mnie odchodza niezle jazdy w brzuszku, a mimo tego wczorajsze nasluchiwania nic nie daly.
Czulam wyraznie kopniaczki po prawej a moj mlodszy brachol chcial posluchac..... nic nie uslyszal.... moze gluchy???? ;-)

Wyczytałam właśnie że takie gwałtowne drgania brzucha to poprostu czkawka naszego bejbisia - ćwiczy on swoje płucka
i nie jest to dla niego nic nieprzyjemnego!! :D

Klara - ja też różnie mam z tym spaniem - czuję maleństwo już bardzo wyraźnie i dosyć często ;D już wiem kiedy śpi a kiedy rozrabia ;D W nocy jeszcze dam radę jak mi buszuje po brzuniu - gorzej jak się dopadnie do pęcherza - boshe..... co 5 minut biegam do kibelka - makabra :D :D no ale takie są uroki ciąży i cieszmy się że są ;D

klara ale tak często to tylko na początku, potem wiekszość dzieciaków już sobie śpi nawet kilka godzin. Ale niewyspane to bedziemy na 100%

A MOJE MALENSTWO DAJE ZNAC O SOBIE NAJCZESCIEJ RANO JAK LEZE W LOZECZKU I WIECZORKIEM KIEDY KLADE SIE SPAC:))) i to niezle daje znac ,caly czas sie kreci przewraca,slodziutko,w nocy mnie nie budzi, tylko mam problem ostatnio z oddawaniem moczu,niby mi sie mocno chce a jak juz usiade to malucko leci,ale przeziebiona nie jestem, no i te zaparcia....jem sliwki suszone,jablka,jogurt,pije duzo i nic....moja gin polecila mi lewatywe...ale jak czesto moge ja robic,oile wiem to nie zaczesto...

reklama
kacha dopytaj sie w aptece o czopki glicerynowe czy można w ciązy bo to bardzo pomaga - szczególnie zaraz przed i po porodzie jak jestęmy uszkodzone w tamtych okolicach

Do góry