reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Tak Kasiunka rozumiem i moj maly teraz ma cos takiego w miejscu dolnej lewej jedynki bo prawa juz calkiem spora:tak: Ale to inaczej wyglada górna lewa jedynka tez sie tak jakos powoli przebija i jeszcze sie do konca nie przebila ale to wyglada inaczej bo jest bardziej widoczne jakby kawalek zeba juz urósl pod dziasem wlasnie:confused:
No wiec podsumuje bo moj Alek zaczal zabkowac przed ukonczonym 11 miesiacem a teraz tuz przed 12 mies. ma 2 wyrzniete (górna i dolna prawe 1)-rosnace sobie, 2 w trakcie wyzynania aktualnie (górna i dolna lewe 1) i jeden uparciuch w dziasle;-)

reklama
Aha dziewczyny zapomnialam zapytac ja wy myjecie te zeby dzieciaczkom? bo ja nie wiem jeszcze...wczoraj probowalam przetrzec mu woda przegotowana ale nawet przez sen sie budzil i jeczal zaciskajac buzke:baffled:
A pozatym zaczal okrutnie zgrzytac zabkami heh w koncu ma czym na dole mu wylazla ta lewa 1 wiec ma 2 a na gorze 1 i 2 do konca nie przebite: Az mi skora cierpnie jak to slysze:eek:

najpier w silikonowa szczoteczka na palec a teraz zwykla - Igi to lubi chociaz nie daje s\obie gornych umyc za bardzo. poki co daje mu szczotlke do gryzienia i jestesmy oboje zadowoleni, :)

Aga

ja myje przed kapiela, najczęsciej własnie wacikiem zwilzonym przegotowana wodą, też nie powiem ,żeby to lubiła, najgorzje jak zaciśnie te swoje zębiska kiedy ja mam palec w środku-poryczeć się idzie z bólu(ciekawe ile ton dziecko ma nacisku na szczęki?)Ma też takie specjalne szczoteczki NUka (3 rodzaje),ale traktuje je raczej jak gryzaki i najpierw udaje, że myje zęby, a potem całą podłogę i spowrotem zęby jak nie zauważe w porę:-)

My myjemy zabki szczoteczką colgate 0-2 lat, i pastą też colgate !
U nas naszczęście mycie ząbków to prawdziwa frajda jak Kacper zje wieczorem mleczko to na moje pytanie "idziemy myć ząbki" pojawia się u niego uśmiech od ucha do ucha a jak zobaczy szczoteczkę i paste to prawdziwa euforia bardzo to lubi i mam nadzieję że mu już tak zostanie !

ja myję tak jak Abryz nenedentem i silikonową nakładką na palec zawsze przed kąpielą i potem nie dostaje już nic poza czystą,nawet lubi,potem jej daję i sobie ciamkoli,a co do zgrzytania to Kinia też zgrzytała,ale jej przeszło,za to Ewa podobnie jak jej tatuś zgrzyta przez sen to dopiero jest masakra:)

Ja myje jej rano i czasami wieczorem,ogolnie to lubi ale po 1mni.zaczyna grysc szczoteczke,jezykiem wypycha ja z buzi,:-)

ktoras z was byla juz moze u dentysty??????

a ja dzis odkrylam po dokladnym zbadaniu dziasel(o dziwo sobie dala),ze wychodza jej gorne 4:szok:,przebily sie po jednej i drugiej stronie rozki,ale dziwnie te zeby wychodza,spodziealm sie ze wyjda dolen 2,albo gorne 3
czy u was tez tak bylo???Dlugo chyba wychodza trzonowe,tabelka przedstawia cos innego,jak to w zyciu co,wszytsko do gory nogami:rofl2:
roz_ze3.gif

reklama
Do góry