reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Przeczytałam to na stronie Enfamilu, którą któraś z was podała:
Wyrzynanie się pierwszych zębów zazwyczaj nie jest bolesne, chociaż mogą mu towarzyszyć przykre objawy. Maluszek jest niespokojny, bardzo się ślini, wkłada do buzi różne przedmioty i jest rozdrażniony. Objawy ząbkowania mogą poprzedzić pojawienie zęba nawet o 2 miesiące.

reklama
Lilith, Joanna, Kasiaczek - gratulacje!
U nas czwarty zabek: Ala ma wiec 2 dolne jedyneczki i 2 gorne dwojki. Ciekawe kiedy wyjda jej gorne jedynki, bo jesli tak zostanie to bedzie wygladac dziwnie ;-)

Tak zgodze sie z tym ze niektore dzieci przechodza ten proces bezbolesnie i nie jest to mit.Pierwszy zabek dolna lewa jedynke zauwazylam na dzien przed 6 miesiacem dwa dni pozniej dolna prawa jedynka juz blyszczala a tydzien pozniej rownoczesnie wykielkowaly dwie gorne dwojki.Zero marudzenia,budzenia sie w nocy i innych objawow.A tera na dniach chyba gorne trojki wystrzela....:confused: tylko gorne jedynki cos zaspaly.....;-)

U nas śłinienie się i wszystkiego branie do buzi trwa od 3 miesiąca, aż mi jej szkoda bo się męczy mała maluda

wspaniale tyle zabkow ma juz Alunia,Kurcze u nas ten proces jakis wolny,zabek sie przbil,ale jakos bardzo wolno juz tyle miesiecy rosnie,hmm dziwne to......

BUBA2006 ale fajowo widac kielki:-)

Ogladałam ostatnio Mamo juz Jestem i było o zabkowaniu. pani doktor powiedziła ze objawem zabkowania jest slinienie i branie wszytkiego do buzi. Mój szkrab od 2 miesiąca sie slini i bierze do buzi co popadnie a zabkow brak:no: Juz nie wiem jak to jest. A i powidziała (czego nie wiedziałam) ze jesli do 11 miesiaca nie wyjdzie pierwszy zabek to znaczy ze jest cos nie tak. ja nie przypuszczałam ze tak pxóno mozna zaczac zabkowanie. ciekawe jak to u nas bedzie:happy:

Judi jeszcze nie wyszedl ale dziaslo jest przeciete :) i zabek widac :) no ale nie wyszedl calkiem podobnie sprawa ma sie gornym jedynka:)

reklama
Do góry