reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
ja tez sie martwie o te zabki....Judi tak dlugo wychodza mimo iz je juz wsumie widac bod tymi dziaslami...cierpi strasznie i krew z dziaselek tez sie jej lejej:(:(martwie sie...nie wiem czy to takie normalne..

reklama
U nas jakiś tydzień temu zauważyłam dwie kreseczki na dolnym dziąsełku, które sa twarde jak się w nie postuka :) czyli brzegi są już na wierzchu... Oczywiście rączki i wszystkie dostępne przedmioty lądują w buzi, ślina leci jak szalona. Emi w miarę to przechodzi chociaż czasem ją chyba coś boli bo wali się rączkami albo zabawkami po buzi.
Lilith co do krwawienia to pewnie Judi tak energicznie się tam drapie że w końcu się zrani bo samo wyżynanie to raczej proces bezkrwawy. Widziałam że moja mała też miała tam kiedyś rankę, chyba zbyt energicznie szczotkowała "ząbki" :)

ja nie wiem co o krwi mam pytanie czy przy wychodzeniu ząbków moze byc tak ze mała trasznie rzuca gląwą na boki?? tak kręci w te i spowrotem bardzo niespokojnie??

Heksa, a przy tym wkłada rączki do buzi? Ina ząbki) czy mruczy? (usypia się) czy tylko tak się rzuca? (trzeba spytać pediatrę) :-)

Heksula - moja tak miała jak ją obsypało (tzn.dalej tak ma bo ją znowu obsypało) - kręciła główką na boki - tak jakby się chciała podrapać - a nie ma żednej wysypki twoja?

reklama
Marysia nie śpi trzecia noc z rzędu - ciekawe jak bedzie dziś. Gryzie wszytsko co popadnie, włacznie z moimi sutkami.... nie wiem czy to zębuy i ciekawe jak długo to potrwa. Dolne dziąsła ma takie miękkie. CZęsto też łapie piers łąpczywie a pote puszcza z wrzaskiem. jak dla mnie to objawy ząbkowania - tylko ciekawe jak długo jeszcze?????

Do góry