reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
Krzysiek dzisiaj słuchał stetoskopem brzuchola i Fasola się uaktywniła. nie wiem czy się przestraszył czy się zdziwił, ale stetoskop aż mu odrzuciło o 1-2 cm, bo Fasola tak łupnęła. ;D

na pierwszym miejscu słychać oczywiście flaczki, ale w tle jak Dzidiza rządzi to udaje sięzłapać takie głuche odgłosy - jakby pukanie, nagłe delikatne uderzenie. a serducha to sięchyba na stetoskopie nie złapie. bynajmniej nie na tym etapie.

A ja wlasnie sie zastanawiam czy moj maluszek czkawki nie ma teraz,czuje to po raz pierwszy takie rytmiczne pukanie bardzo nisko tuz przy "malej".........nie sa to kopniaczki na pewno,z opisu jaki kiedys czytalam wychodzi ze czkawka..........a wy czujecie cos podobnego?

czytalam ze wlasnie w naszym stadium zaawansowania powinno byc slychac bicie serducha
ze mozna je pomylic z biciem serca mamy ale dzidzi jest o wiele szybsze ???

stetoskop rzadko pozwala usłyszeć bicie serducha maleństwa, to zalezy od wartwy tłuszczyku na brzusiu...
jak pisałam ja (szczuplutka nigdy nie byłam) może z 5 razy uszłyszałam malucha koło 8-9 misiąca.

reklama
Do góry