reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

catherinka pisze:
Dokładnie, momentami to się tak rozpycha, że mam wrażenie, że mi brzuch pęknie :-)
Wtedy proszę go/ją, żeby się nie przeciągał  ;D

i myslisz, że posłucha Twoich gróźb i próśb?? ;) moja ma to w nosie ;)
wczoraj lekko odpychałam jej nóżki spod moich cycorków, bo nie mogłam siedzieć, ale ona była silniejsza i postawiła na swoim, musiałam się po prostu położyć, by jej było wygodnie ;D

reklama
No to współczuję, bo ja już po minucie mam dość :-)

A moje wypchycha cosik nad pępkiem ;D Ale z taką siłą... :)

teraz juz nie czuje takich kopniakow-jedynie takie rozpychania i przeciagania,wypychanie pupy i nozek/raczek

dziewczyny,a ile orientacyjnie naliczycie ruchów maleństwa w ciągu 12 h? u mnie występują duże rozbierzności pomiędzy jednym a drugim dniem, czy wy też tak macie?

maga ruchy malucha liczy się w ciągu godziny aktywności dziecka i tak w ciągu jednej godziny powinnaś naliczyć min 10 ruchów, zwykle zajmuje to parę minut ale jeśli w ciągu godz nie naliczysz 10 ruchów , to wtedy trzeba zjeść coś lekkiego , położyć się i znowu spróbować, jak dalej nic to na ktg, tylko pamiętaj żeby nie liczyć ruchów jak mała spi bo się tylko zestresujesz, mój lekarz kazał mi tak robić 2 do 4 razy dziennie , a jeśli chodzi o cykl 12 godzinny to wygląda to bardzo różnie i zależy jaki maluch ma dzień- dobry czy zły
mam nadzieję że za bardzo nie zagmatwałam

mój dzisiaj wariacje wczoeraj ledwo przeciąganie rozpychanie
dzidizolki mjaą swoje dni i godziny

też słysząłam że liczy się w ciągu godziny jak pisze fionka

reklama
Dokładnie, na SR dostaliśmy kartę ruchów płodu i tam rano (tudzież o innej porze kiedy się obudzimy ;D) należy liczyć 10 ruchów i zaznaczać na diagramie. I ważne jest, żeby jak najwcześniej ruchy były zaznaczone, ale dopiero jak się poczuje w ciągu kolejnych dwóch dni mniej niż 10 ruchów to należy się zgłosić - tak jest napisane na tej instrukcji.

Do góry