reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Cześć agao to niewielka różnica wieku naszych maluchów, mój właśnie strasznie się wierci i rozpycha fajne uczucie, nie da się porównać z niczym innym :D

reklama
U mnie też coraz bardziej się rozpycha. Kopniaczki wprawdzie sa nadal ale coraz wiecej wybrzuszeń widać. Zastanawiam się czy to rączka czy nóżka tak czasami wędruje po moim brzuszku. Śmiesznie to wygląda i jest po prostu słodkie.

Moja malutka rusza się już regularnie. Ma też swoje pory snu i ruchu. Czkawkę też przerabiamy, ale nie jest częsta.
I już wiem o czym mówiła Kinga nazywając to "falowanie brzucha". Fajne uczucie. :D

Dzewczyny a czy zdarzają się Wam dni że Wasze Maleństwa mało się ruszają? U mnie czasami jest tak że kopie i kręci się jak szalone a potem następnego dnia mało daje o sobie znać

lolcia nie przejmuj się - ja też tak mam - najpierw dzikie harce cały dzień i pół nocy, a potem spanie na całego i tylko lekkie ruchy - wyobrażam sobie, że to przeciąganie się albo przekręcanie z boku na bok ;)
jeśli bardzo się denerwujesz, to możesz lekko popukać do swojego maleństwa, albo podjechać do lekarza

lepiej popukać, pogadać, opowiedzieć bajkę (ja do znudzenia opowiadam Kaczkę dziwaczkę :) ), i... ruszy się napewno. Leniuszek maleńki

reklama
Do góry