nie dajmy sie zwariowac ;-) Ja wode z kranu lalam (oczywiscie przegotowana!) i moj mlody nie nazekal ;-) - jesli chodzi o wode dodawana do mleczka. Natomiast do picia dawalam roznie, ale najczesciej zywca czysta niegazowana.Larvunia, Justynka1 - napisałyście o przegotowywaniu wody. Koleżanka poleca mi wodę dla niemowląt z Rossmana - co myślicie o niej ?
reklama
cinamon
Fanka BB :)
Ktoś pisał że sudocrem jest nie dobry.Może to taka kwestia że nie powinno się używać go cały czas , tylko w momencie kiedy pupcia jest już mocno odparzona.Sudocrem ma to do siebie że jest tak tłusty i gęsty że bardzo ciężko go zmyć z dziecka, a jak tego nie zrobimy dokładnie to znacznie pogarsza sytuację bo robią się takie kuleczki które podrażniają skórę dziecka i stąd wiele mam mówi że to uczulenie na sudocrem.
|Zasada jest taka że np linomag lub coś podobnego na codzień a sudocrem tylko w wyjątkowych przypadkach.
Moja koleżanka pielęgniarka od wcześniaków uczyła mnie tego po porodzie . A przynosiła mi zawsze maść z łożyska , która na wszystko działała cuda!!! Jeśli macie taką możliwość to polecam bardzo.
A jeszcze dodam tak od siebie że jak pupa jest już w naprawdę bardzo złym stanie to nie używać żadnych maści i kremów tylko najzwyklejszą zasypkę dla niemowląt, która wysuszy rany .
|Zasada jest taka że np linomag lub coś podobnego na codzień a sudocrem tylko w wyjątkowych przypadkach.
Moja koleżanka pielęgniarka od wcześniaków uczyła mnie tego po porodzie . A przynosiła mi zawsze maść z łożyska , która na wszystko działała cuda!!! Jeśli macie taką możliwość to polecam bardzo.
A jeszcze dodam tak od siebie że jak pupa jest już w naprawdę bardzo złym stanie to nie używać żadnych maści i kremów tylko najzwyklejszą zasypkę dla niemowląt, która wysuszy rany .
LauLau
ja od początku używam maści do pupki robionej w aptece ... nie dość, że kosztuje śmieszne pieniądze (5 zł za 100 gram) to działa idealnie !!!
Sudecrem jest typowo leczniczy zwłaszcza dziewczynkom nie powinno się go aplikować bez konieczności ...
Sudecrem jest typowo leczniczy zwłaszcza dziewczynkom nie powinno się go aplikować bez konieczności ...
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Cinamon - czy mogłabyś napisać coś więcej o maści z łożyska ? :-)
JoL - a Ty o maści do pupki robionej w aptece - jak się nazywa, czy trzeba mieć receptę itp.
Larvunia - odnośnie wody to ja myślałam o przegotowywaniu jakiejś delikatnej mineralnej niegazowanej np. Żywca którą sama piję. Też uważam, że to przesada z tą specjalną.
Odnośnie wietrzenia pupki to też uważam,że to dobry pomysł szczególnie latem, ale jak się zabezpieczyć, gł. logistycznie przed.... mniejszą lub większą awarią.
JoL - a Ty o maści do pupki robionej w aptece - jak się nazywa, czy trzeba mieć receptę itp.
Larvunia - odnośnie wody to ja myślałam o przegotowywaniu jakiejś delikatnej mineralnej niegazowanej np. Żywca którą sama piję. Też uważam, że to przesada z tą specjalną.
Odnośnie wietrzenia pupki to też uważam,że to dobry pomysł szczególnie latem, ale jak się zabezpieczyć, gł. logistycznie przed.... mniejszą lub większą awarią.
Ostatnia edycja:
traschka
Mama Marysi
wczoraj zrobiłam sobie listę co powinnam jeszcze kupić. Myślałam, że mam już większość a lista na całą stronę Zaczęłam podliczać ale przy 1000 przestałąm liczyć dalej. A przecież najdroższe rzeczy już kupiłam, komoda, regał, wózek, łózeczko, pościel... chyba się załamię
A jak to jest w końcu z zasypkami u dziewczynek? Też się naczytałam, że grudki pudru czy zasypki mogą zablokować ujście cewki moczowej.
traschka u nas poszło 400 na same rożki, pieluchy, kocyk, ręczniki kąpielowe i wanienkę. Do tego dokupiliśmy szczoteczki do włosków, ząbków, nożyczki do paznokci z obcinaczką i pilniczkiem, i termometr do wody i proszek do prania. Może ze dwa bodziaki jeszcze i to wsio. Tez jestem przerażona tymi kosztami, ale cóż, dziecku nie może tych rzeczy zabraknąć
traschka u nas poszło 400 na same rożki, pieluchy, kocyk, ręczniki kąpielowe i wanienkę. Do tego dokupiliśmy szczoteczki do włosków, ząbków, nożyczki do paznokci z obcinaczką i pilniczkiem, i termometr do wody i proszek do prania. Może ze dwa bodziaki jeszcze i to wsio. Tez jestem przerażona tymi kosztami, ale cóż, dziecku nie może tych rzeczy zabraknąć
Ostatnia edycja:
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Traschka - w związku z tym nie ma co liczyć, ale szukać okazji cenowych :-)
reklama
cinamon
Cinamon - czy mogłabyś napisać coś więcej o maści z łożyska ? :-)
:
Ta maść fachowo nazywa się maścią pośladkową.Jak będziesz w szpitalu to zapytaj się o nią pierwszej lepszej położnej lub lekarza.Pewnie dostaniesz od ręki. Ja dostawałam co miesiąc od koleżanki zupełnie za darmo bo oni w szpitalach tego używają i nie ma nic lepszego od tego bo tam jest dużo kolagenu naturalnego.
Podziel się: