reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

kati ale ja ślepa jestem, przeczytałam 30 metrów i tak sobie myślę, czego 30m ta mama Ci kupiła..:-D
Silva ale Wam się trafiło, jeden wydatek (i to spory) z głowy!!!a wózek chyba Mutsy? bardzo fajny - też się nad Mutsy swojego czasu zastanawiałam

dobre :-D:-D:-D:-D:-D

silva wózek super zaoszczędzisz sporo kasy:-), a kotka no pierwsza klasa :-)

reklama
Aestima ta bluza i bodziak super..ja też mojemu nie mówię, bo on tylko pyta a to co znowu, a raptem kilka rzeczy kupiłam...

mgordon no jakie fajne ubraneczka...

larvunia rany, ale słodkie...

misialina no fajnie masz z tym tatą...ja kosmetyki i higieniczne rzeczy zostawiam na koniec do kupna..czyli po świętach wielkanocnych...

aneczka co ty się przejmujesz, nie słuchaj,choć wiem jak trudno nie przejmować się opinią najbliższych... ja tak miałam z moimi jak była w połowie ciąży,a chciałam mieć wszystko dograne..to ty musisz mieć siłe na zakupy a nie rodzina, co oni wiedzą jak się czujesz i jak będzie później...i dlaczego maja ci zabierać przyjemność z wyboru

Katamisz u nas tak samo Filip traktował pieluszkę jak maskotkę, to był rytuał, musiała być i już, bez pieluszki nie było snu...

zolza super pajacyk..no bomba, widziałam już kilka takich i sama myślałam, żeby kupić, ale ciagle mi schodzi...

silva no jaki fajny wózeczek...i kot jaką miejscówkę znalazł..hoho, oby nie na długo

No a my w końcu mamy łóżeczko w produkcji, będzie za 3-4 tg., zdecydowaliśmy sie na zakupienie kmód w ikea, białych MALM, juz sa w domku i jedna skręcona :biggrin2: ale sie cieszę...kupiłam też przewijak, kocyk bawełniany i kilka ciuszków, a w sumie to moja mama, która była w Łodzi na szkoleniu, a później sie z nami załapała na zakupy...także trochę lepiej u nas z przygotowaniami...

za to teściowa znowu próbowała mi wcisnąć kolejną porcje zużytych i brudnych ciuszków, które dostała od córki znajomej - nie chce ich i co mam ja mam zrobić.........jak mówię, ze nie chce bo mam swoje,nie chce zniszczyć komuś (choć bardziej sie chyba nie da), to ona "weź, jak ci nie pasują to szmatki zrób, albo co...to są już takie przyniszczone, po co będziesz oddawać"...nosz jasny gwint, to po co od ludzi bierze...ja nie wiem co z nią nie tak,nie chce tamtym odmawiać, żeby byli zadowoleni,że ich ubranka po 3 dziecku są jeszcze wykorzystywane,chodzą dumni i maja miny jakby mi nie wiadomo jaka przysługę robili....ja nie chce, ona mnie wciska, bo oni tak sie cieszą...

aaga pasa nie używałam ale słyszałam, że są świetne. Tylko chyba trochę ksoztują:(

SIlva skąd ja znam ten widok... mój kot przy pierwszej nadarzającej się okazji położył się w gondoli ale został stamtąd od razu wyrzucony. Włożyłam do środka kilka poduch i teraz nie ma tam miejsca więc nawet nie zagląda:)

mrsmoon niestety do mojego kota folia nie przemawia, a raczej nie przeszkadza. Walczyłam na wiele sposobów jesli chodzi o łóżeczko. Folia spożywcza, aluminiowa, mokre ręczniki... te mokre niby podziałały ale raz i tak ją tam przyłapałam. Na szczęście mój kot doskonale wie, gdzie może wejść a gdzie nie. I wie, że do łóżeczka jest zakaz wstępu więc przez jakiś czas tam łaziła ale jak tylko mnie zobaczyła to uciekała:) W końcu przestała tam włazić.

mysia cieszę się, że nareszcie zdecydowaliście się na mebelki! Długo cię to męczyło:) Kamień z serca, co?:)

Mysia ja też kupiłam komodę MALM do pokoju małej, posłuży ze 3 lata i pasuje mi do łóżeczka:tak: A co do teściowej - ostatnio chciała młodej kupić strój do chrztu!!!nosz kurde.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!aż się we mnie zagotowało, ale mąż na szczęście ma dużą siłę perswazji...

Mysia, głupia sprawa z tymi ciuszkami od teściowej... Ale ja bym chyba w końcu wprost powiedziała, że szmaty mam i więcej nie potrzebuję :/

Trasia, poduszki podziałały?? Moja by się jeszcze chętniej w tym ułożyła... :-p

Mrsmoon, ale jak tego się używa?? :/

reklama
nie, no jak już nadrobiłam kilka stron i nawet pamiętałam do czego się odnieść, to daszek na ptaszek mnie z rytmu wybił konkretnie:-Dczego to jeszcze nie wymyślą!
katamisz ja też chętnie tę fotę ujrzę:tak:
forever sama się przekonasz jak z tym linomagiem będzie u Was - mi aż tak mocno nie przeszkadzał zapach i gdybym nie odkryła bepanthenu, który i na moje uszkodzone cycochy pomógł, i na doopkę małej, pewnie bym przy nim została, bo liczy się w końcu efekt (i cena), a nie zapach - wszak to nie perfumy;-)
zołza - pajacyk faktycznie wart zakupu! pilotki tak samo:tak:
Silva - ale masz kociaka fajnego! gondola najwyraźniej bardzo wygodna:-Dno i jaka miła niepodzianka z tym wózkiem!

acha - aaga - moja koleżanka jest w ciąży z bliźniakami i zakupiła jakiś pas na all (poniżej stówy) i mówi, że odczuwa ulgę, więc pewnie gdybym nosiła bliźnięta, skusiłabym się;

Ostatnia edycja:
Do góry