reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Barmanko, nigdy nie zagęszczałam mleka kaszką czy kleikiem. Jasiek albo pił mleczko albo jadł kaszkę/kleik łyżeczką.
Fajnie, że udało Ci się tak nauczyć bąble że kaszka to tylko z łyżeczki :tak: U mnie w ciągu dnia nie ma z tym problemów, ale na nocne jedzonko zawsze jest kleik z butli...Jakoś mi zawsze nie po drodze oduczanie od butelki :zawstydzona/y:
A jak Tobie poszło oduczanie od picia mleka z butelki?

Ten kubek, który wkleiłaś (lovi 360 stopni) też mieliśmy, ale wkurzał mnie, bo niestety kapał (np jak upadł).
A tak to masz rację :tak: Z początku byłam wściekła jak sto diabłów na ten kubek :dry: Ale potem zauważyłam niesamowitą przemianę w zachowaniu Marcela, wiedział że kubek zawsze ma stać na stoliku, że nie można go rzucać na podłogę bo inaczej pićku się wyleje (z bidonem to sama wiesz jak jest..dziecko nie dba gdzie go położyć bo wie że się nie wyleje), i druga sprawa - jak już się zdarzyło że wylała się herbatka z tego kubeczka to synek biegiem leciał do kuchni, brał ściereczkę kuchenną (mam ją przewieszoną przez rączkę od szafki kuchennej) i sam wycierał to co się rozlało. :-)
Tak więc mimo mojej początkowej złości na ten kubek cieszę się go mam ;-) A i jeszcze coś..w sumie to właśnie ten kubek zmobilizował mnie bym wprowadziła w użycie zwykłe kubki (no wiesz takie jak szklanka - czyli otwarte). Pomyślałam sobie że jak radzi sobie z czymś takim to może warto spróbować z normalnym kubkiem.

Ale się rozpisałam :nerd:

Agata, Misialina - bardzo ładne te Wasze łóżeczka! :-)
Misialinko co do kolorków to zastanów się nad tym, jaki masz wystrój pokoju i wtedy na pewno bez problemu dopasujesz kolorystyke dodatków :-)

Heh Dagamit....mam w sypialni taki mocny jagodowy róż i ecru...i nie wiem co tu robić...jak zwykle mam dylemat

Misialinko- za duży wybór jest po prostu:) Sama nie wiem co Ci poradzić...

Dziewczyny- ja właśnie dostałam prrzesyłkę z tuniką którą zamówiłam jakiś czas temu (strasznie długo szła) i jeśli któraś ma ochotę - chetnie odsprzedam. Za mocno mnie opina i nie wyglądam zgrabnie, ale ja mam w brzuszku pod pępkiem już 101 cm i dupcia też "urosła":( Szkoda, bo tuniczka b. fajna. Napisałam do babki, moze będę mogła zwrócić ,ale kontakt z tym sprzedającym jest kiepski, więc się nie napalam i chyba będzie trzeba sprzedać. Szkoda żeby w szafie wisiała. Oto ona- ta fioletowa
Zakręcona tunika na każdą okazję dla mamy 2kol (1440048066) - Aukcje internetowe Allegro

Kolorek dużo ostrzejszy i żywszy niż na zdjęciu. o coś takiego: fiolet.jpg

Potem mogeę wstawić fotkę, ale teraz mąż zabrał aparat ze sobą do pracy...

Heh Dagamit....mam w sypialni taki mocny jagodowy róż i ecru...i nie wiem co tu robić...jak zwykle mam dylemat
No to jeszcze teraz zastanów się, czy masz już w pokoju wzory (np. na zasłonach, dywanie, poduszkach, tapetach itp), czy raczej wszystko na gładko - bo jeśli gładko, to ja bym wybrała koniecznie jakiś wzór dla kontrastu - dla mnie ślicznie wyglądają te amarantowe paseczki (do Twojej kolorystyki pokoju powiny pasować), a jeśli już masz wzory, to wybierz gładkie dodatki - ten krem, albo wrzosik albo róż będą super (jak dla mnie). :-)

Nie wiem czy już kupiłaś torbę czy nie - ale mi najbardziej podoba się z linka powyżej :tak: jak dla mnie jest ona taka typowo "wózkowa" :tak:

a tu w ramach ciekawostki możecie sobie pooglądać, czym gwiazdy wożą swoje dzieciaczki (maclaren na topie!)
Dagamit, ja wożę Marcela w maclarenie - a żadną gwiazdą nie jestem :-D:-D

Mysia, dla mnie wózek w kolorze czarnym zupełnie odpada.
Podoba mi się ten pierwszy, z brązem. Tylko pytanie czy wyściółka w spacerówce jest w brązie czy w jasnym kolorze (tak jak widac to we foteliku). Bo jak tak to lipa trochę..będzie się brudzić.

reklama
DSC00103.jpgDSC00104.jpg to moja sypialnia....kolor nie wyszedł na zdjęciu w rzeczywistości to taki jagodowy róż...chyba te paseczki za bardzo mi tu namieszają

Do góry