reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy krem na zmarszczki?

Muszę tutaj potwierdzić słowa koleżanki. Mam to serum i po prostu nie wyobrazam sobie bez niego mojej codziennej pielegnacji. Dobrze się wchłania, ładnie pachnie no i nie ma w składzie jakichś chemicznych ulepszaczy, których jest niestety wiele w kremach i innych kosmetykach z drogerii.
thumb_87cd27d5f3ae62a96dc2eac3ba7517ffrich.jpg

reklama
Podobno w profilaktyce pierwszych zmarszczek, ale później również bardzo pomagają kosmetyki z kwasem hialuronowym

Ja w końcu przełamałam się i kupiłam pierwsze kosmetyki przeciwzmarszczkowe. Nie bardzo jeszcze orientuję się w tych produktach, dlatego wybrałam to, co wydawało mi się odpowiednie. Na pierwszy ogień poszło serum Bioliq Link do: Apteka Melissa - trudno mi powiedzieć coś więcej o nim, bo używam go dopiero od jakiegoś tygodnia, ale najważniejsze jest to, że nie podrażnia mojej skóry i nie mam żadnych reakcji alergicznych. Liczę na jakieś większe efekty po dłuższym czasie stosowania. Mimo, że moich zmarszczek jeszcze aż tak bardzo nie wdać, to jednak chciałabym zadbać o te wrażliwe okolice twarzy zanim będzie za późno. I może to jest właśnie ten czas... :)

Ja mam 27 i od trzech miesięcy używam richevonu ;) Na razie działą na mnie super, potem planuję, jeśli zmarszczki będę miała gorsze, w co wątpię, ewentualnie pójść na jakieś laserowe zabiegi ;) Ale raczej zostane przy dobrej pielęgnacji :)

Sama jednak zrezygnowałam z marzenia o tym, że kremy coś mogą zdziałac. No dobrze jest kupować kremy i kosmetyki naturalnie pielęgnujące, jednak najlepsze dzialanie mają zabiegi.Ostatnio wybrałam się na dwa:
botoks
kwas hialuronowy
Jestem najbardizej zadowolona z drugiego zabiegu. Udało mi się dzięki niemu pozbyć tych brzydkich bruzd okołowargowych. I wyglądam lepiej.
Link do: Fenomen kwasu hialuronowego w codziennej pielęgnacji skóry. | chirurg-plastyczny.com.pl

Ostatnia edycja:
Witam, zmarszczki to ostatnio mój duży problem, a przecież nie jestem jeszcze taka stara.O Richevonie usłyszałam od kosmetyczki u której robiłam sobie paznokcie i po miesiącu stosowania mogę powiedzieć, że zmarszczek jest mniej, obym pozbyła się reszty.

Ogólnie też słsyzałam że richevon nie najgorszy. Ja akurat dostałam w prezencie od męża serie zabiegów geneo+ na urodziny bo mu trułam, że zmarszczki mi się rzuciły :D Robiłam w Gdańsku w Clinica Cosmetologica i naprawde super efekty.

ja jestem zdania, źe albo godzisz się na zmarszczki albo wykonujesz zabiegi na nie, bo w kremy nie ma co wierzyć. sama jakiś czas temu byłam na wypełnianiu zmarszczek kwasem hialuronowym i po tym zabiegu czuje się lepiej. byłam u pani doktor Anity Tarajkowskiej w klinice melitus w Warszawie i jeśli mam komuś to polecić to tam, dbają o klienta, potrafią doradzić jeśli się wahasz, skupiają się tylko na tobie no i żadnych efektów ubocznych nie miałam

reklama
W zasadzie można takie kremy wprowadzić bardzo wcześnie. Jesli poczujemy , ze jest to czas i jeśli uznamy,ze nasza skóra potrzebuje takiego nawilżenia.Jednak nie patrzcie się jedynie na to aby na kremie było napisane przeciwzmarszczkowy ale zwróćcie uwage na to jaki ma skład. Skład jest o wiele wazniejszy. Krem nie powinien zawierać parafiny oraz parabenów bo to jedynie zbędne zapychacze i nie wiem czy będa takie przydatne w pielęgnacji skóry.
Tak poza tym jeśli chodzi o zmarszczki mimiczne to krem nie pomoże. Zmarszczki te powstają pod wpływem mimiki a kremy na mimikę dzialania nie maja Tutaj skuteczny jest jedynie botoks.
www.mttestetica.pl/botox-krakow

Ostatnia edycja:
Do góry