reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy druga dzidzia???

reklama
ja bym chciała różnicę 5-6 latek między dzieciaczkami, moja córka w marcu 2009 będzie mieć 2,5 roku i chciałabym się postarać za jakieś 2-3 latka o kolejną dzidzię. :-)(o ile nie przytrafi się wcześniej)
mam parę obaw co do 2 ciąży, a mainowicie:
*nie pracuję, musiałabym pójsć teraz do pracy conajmniej rok przepracować, żeby był macierzyński-później jak się skończy umowa-zasiłek dla bezrobotnych-na wychowawczy przy tych progach to nie mam co liczyć- mąż nie zarabia najgorzej, ale kasa na macierzyńskim przydałaby się na pieluchy, ciuchy itp.
poza tym pracując chciałabym odłożyć, by do pracy pójśc jak 2 dziecko będzie miało gdzieś ok 3-4 lat.
*mieszkam na 4 pietrze bez windy, małą czasem muszę wnosić po schodach-były czasy, że wnosiłam ją razem z wózkiem, więc w moim przypadku różnica wieku mała odpadała
*mąż dużo pracuje i praktycznie wszystko jest na mojej głowie, a taka różnica wieku 6 lat pozwoli mi poświęcić się tylko maleństwu do południa, jak córka będzie w szkole
*mamy bardzo małe mieszkanie 30 mkw, ale jest mała szansa, że dostaniemy działkę budowlaną no i wtedy moglibyśmy pozwolić sobie na większe mi starczy 44 mkw

Cześć dziewczyny!

Jestem tu nowa. Moja córeczka w grudniu skończyła 5 lat. Od 8 miesięcy staramy sie o drugie dziecko, ale strasznie sie boje. Nie wiem z czego te obawy wynikają.... bardzo dobrze radze sobie z Wiktorią.... a mimo wszystko niekiedy nachodza mnie watpliwości. Raz Ciesze sie, że bedzie drugie a innym razem boje sie, że sobie nie poradzę .... mama potworny mętlik w głowie.....:-(

Do góry